Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

LukasP

Cenjen
Učlanjen(a)
13.10.2022
Poena
175
Pozdrav svima, od prije par dana imam klimu Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG. Vec postoji tema sa klimom energy pro hi nano ali ova moja je kao navodno novi model pa sam mislio povremeno izvjestavati o njoj jer se planiram grijati na nju i jos jednu klimu koju imam od ranije.

Po specifikacijama je 4,2 kW za grijanje , a+++ i u hladjenju i grijanju, tacnije cop 4.29

Vanjska jedinica je dosta velika i poteska, cini mi se 35KG, jako je tiha, cak i kada radi pri vecoj modulaciji/potrosnji.
Klima odlicno grije, nemam mjerac temperature ali ali iz nje izlazi bas vruc vazduh, znatno topliji druge klime - frozzini 18ke.
Ima milion nekih opcija: motion tracking, hi nano, fresh, Ai itd, od toga mi nista posebno nije potrebno osim sto koristim wifi.

Iscitao sam svih 40 strana o ovoj slicnoj temi sa hi nano modelom i ova klima ima slicne stvari koje me zivciraju:

1)Njen senzor na unutrasnjoj jedinici (nalazi se priljubljen na ono saće ispod filtera vazduha) ocitava dosta vecu temperaturu nego sto jeste u sobi (bar tako iscitava na aplikaciji) i pokuzuje za najmanje 4 stepena visu temperaturu kada je klima ugasena a kada radi ide na oko 30-31 stepen iako je u prostoriji oko 23-24. Ne znam da li taj senzor sluzi uopste da meni pokazuje temperaturu sobe na app ili sluzi da klimi ocitava temperaturu unutrasnje jedinice radi regulisanja rada ili sta god...
Pokusao sam spustiti senzor pola metra ispod klime pa se ta razlika nesto smanji ali i dalje fula za 2-4 stepena

2) Druga stvar sto mi smeta je modulacija i gasenje. Jos uvijek je preko dana toplo do 10-12 stepeni a noci i jutra idu do 2-3 stepena pa klima jako brzo zagrije prostor (djecija soba oko 15 kvadrata + pravo od klime hodnik i u hodniku otvoren wc i spavaca soba - sve u pavcu puhanja klime zajedno oko 30-35 kvadrata a vanjski zidovi imaju 3 cm stirpora).
Klima najmanje spusta na 400w tj povremeno 390 a prosjecno radi na 500-600w i kada prebaci zadanu temperaturu za jedno 2 stepena ugasi se vanjska jedinica a unutrasnja digne krila na pola i puse unutrasnji vazduh. Mislio sam da je problem do pomenutog senzora ali slicno se ponasa sa ifeel opcijom.

Ne znam da li je ovo OK jer tek od ove godine koristim klime ali sada u prelaznom vremenu se gasi i pali dosta cesto, kao on/off ***. Mozda zbog ok izolacije i malog prostora... NPR frozini 18ka koji grije dnevni boravak + kuhinju se uredno spusta na 290w najnize i radi na tome dosta dugo i bas sam zadovoljan. Nisam ga jos nikako uhvatio da se gasi mada taj je prostor dosta otvoreniji i ima puno prozora + balkonska vrata i nema izolacije osim na plafonu.
Kad sam procitao da neciji fujitsu spusta na 130w doslo mi da plaxcem :D ali dobro koliko para toliko i muzike.

Da li su korisnici hisense energy hi nano uspjeli naci neku foru u podesavanjima da se malo bolje izregulise modulacija i odrzavanje temperature ili je to to ???
Koliko cesto vase klime (nije bitan proizvodjac) gase vanjsku jedinicu tj ulaze u mirovanje ako dostignu zeljenu temperaturu ili je prebace malo ?
Mislim da ce na minusima i hladnoci dobro raditi i odrzavati temperaturu na toj njenoj visokoj najnizoj modulaciji ali sada me bas kopka to gasenje.

Poslednja izmena:
Ne košta ta klima malo vidim da je trenutna cena 79k.Možda si je kupio po nižoj ceni ali opet nije to koliko para toliko muzike.

Meni isto pokazuje vecu temparaturu na aplikaciji,ali aplikacija se slabo koristi.Spoljna je dosta velika i teska. Klima je tiha i unutrasnja i spoljna.Jedino se malo unutrasnja cuje kada se stavi na turbo.Sto se tice modulacije najmanje ide do 350w posle se izgasi i treba staviti 2 stepena manje kada se podesi grejanje,ali mislim da ce ispod 0 raditi bolje.Na Al smart odrzava tacno zadatu temparaturu samo nece da greje na Al smart kada je temparatura u prostoru vise od 21 stepena.
Ne košta ta klima malo vidim da je trenutna cena 79k.Možda si je kupio po nižoj ceni ali opet nije to koliko para toliko muzike.
Ja sam je uzeo u Bc-u za 65.

U BiH su cijene bas skocile. Oko 800e sa ugradnjom sam je platio. To je jedina koju sam mogao naci za te pare a da ima grijac vanjske jedinice i kao nesto bolji cop. Fujitsu daikin i ove ostale bolje za koje sam dobio ponudu nisu ispod 1200 pa do 1500 i vise eura.

APDEJT.................................. sve više sam zadovoljan sa klimom.

Svašta sam eksperimentisao sa ventilatorima i podesavanjima.....

Primjetio sam da u mom prostoru ( koji sam gore navodio sa ovom klimom ) da se ona češće gasi i pali kada je u standardnom režimu grijanja i da prebacuje temperaturu za bar stepen a najčešće 2.

Kada je na iFeel dosta se manje gasi i radi normalnije. Ako se i gasi prebaci za oko 1 stepen i pali se kada taj 1 do 1.5 stepen temperature opadne. To mi nije drastična varijacija.
Kada počne raditi vuče dosta, oko 1300 vati pa nakon 15tak minuta počne polako spuštati da bi kroz pola sata spustila na minimum koji ću dalje opisati.
Iako je vrijeme hladnije (trenutno ide oko 0 do -2, -3 ) iz nekog razloga počela je modulirati na niže kada dostigne temperaturu i radi stabilnije- to niže je na oko 350w i tako održava duže vremena. Uhvatio sam je jednom i čak na bliže 270w ali nakon 15tak minuta se ugasila.
Prezadovoljan sam sa ovih 350w i mislim da onaj cop od 4.29 nije samo na papiru i dolazi do izrazaja. Nisam ni jednom uhvatio defrost iako je jako vlazno, dok frozini svako jutro odradi defrost koji traje 2 minuta. Vanjska i dalje jako jako tiha, ne čuje se u sobi.

U drugom dijelu stana (poredjenja radi) radi frozini 18ka koji po ovoj pomenutoj temperaturi radi na 500-700w

Zadana temperatura na obe klime je 23 stepena a u stanu je 23-24

Prilozi

• 270.jpg
    270.jpg
    91 KB · Pregleda: 120
  • 370.jpg
    370.jpg
    172.7 KB · Pregleda: 120
Ja moju nijednom nisam uhvatio da ide do 270w,ali nisam ni koristio nesto ifeel.Kako sada stoji stanje sa klimom?

Kod mene je to bilo samo u par navrata. Kako je zahladnilo rjedje se gasi. U prosjeku radi na 440w vecinu dana. grije jako dobro.

Pozdrav svima, od prije par dana imam klimu Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG. Vec postoji tema sa klimom energy pro hi nano ali ova moja je kao navodno novi model pa sam mislio povremeno izvjestavati o njoj jer se planiram grijati na nju i jos jednu klimu koju imam od ranije.

Po specifikacijama je 4,2 kW za grijanje , a+++ i u hladjenju i grijanju, tacnije cop 4.29

Vanjska jedinica je dosta velika i poteska, cini mi se 35KG, jako je tiha, cak i kada radi pri vecoj modulaciji/potrosnji.
Klima odlicno grije, nemam mjerac temperature ali ali iz nje izlazi bas vruc vazduh, znatno topliji druge klime - frozzini 18ke.
Ima milion nekih opcija: motion tracking, hi nano, fresh, Ai itd, od toga mi nista posebno nije potrebno osim sto koristim wifi.

Iscitao sam svih 40 strana o ovoj slicnoj temi sa hi nano modelom i ova klima ima slicne stvari koje me zivciraju:

1)Njen senzor na unutrasnjoj jedinici (nalazi se priljubljen na ono saće ispod filtera vazduha) ocitava dosta vecu temperaturu nego sto jeste u sobi (bar tako iscitava na aplikaciji) i pokuzuje za najmanje 4 stepena visu temperaturu kada je klima ugasena a kada radi ide na oko 30-31 stepen iako je u prostoriji oko 23-24. Ne znam da li taj senzor sluzi uopste da meni pokazuje temperaturu sobe na app ili sluzi da klimi ocitava temperaturu unutrasnje jedinice radi regulisanja rada ili sta god...
Pokusao sam spustiti senzor pola metra ispod klime pa se ta razlika nesto smanji ali i dalje fula za 2-4 stepena

2) Druga stvar sto mi smeta je modulacija i gasenje. Jos uvijek je preko dana toplo do 10-12 stepeni a noci i jutra idu do 2-3 stepena pa klima jako brzo zagrije prostor (djecija soba oko 15 kvadrata + pravo od klime hodnik i u hodniku otvoren wc i spavaca soba - sve u pavcu puhanja klime zajedno oko 30-35 kvadrata a vanjski zidovi imaju 3 cm stirpora).
Klima najmanje spusta na 400w tj povremeno 390 a prosjecno radi na 500-600w i kada prebaci zadanu temperaturu za jedno 2 stepena ugasi se vanjska jedinica a unutrasnja digne krila na pola i puse unutrasnji vazduh. Mislio sam da je problem do pomenutog senzora ali slicno se ponasa sa ifeel opcijom.

Ne znam da li je ovo OK jer tek od ove godine koristim klime ali sada u prelaznom vremenu se gasi i pali dosta cesto, kao on/off ***. Mozda zbog ok izolacije i malog prostora... NPR frozini 18ka koji grije dnevni boravak + kuhinju se uredno spusta na 290w najnize i radi na tome dosta dugo i bas sam zadovoljan. Nisam ga jos nikako uhvatio da se gasi mada taj je prostor dosta otvoreniji i ima puno prozora + balkonska vrata i nema izolacije osim na plafonu.
Kad sam procitao da neciji fujitsu spusta na 130w doslo mi da plaxcem :D ali dobro koliko para toliko i muzike.

Da li su korisnici hisense energy hi nano uspjeli naci neku foru u podesavanjima da se malo bolje izregulise modulacija i odrzavanje temperature ili je to to ???
Koliko cesto vase klime (nije bitan proizvodjac) gase vanjsku jedinicu tj ulaze u mirovanje ako dostignu zeljenu temperaturu ili je prebace malo ?
Mislim da ce na minusima i hladnoci dobro raditi i odrzavati temperaturu na toj njenoj visokoj najnizoj modulaciji ali sada me bas kopka to gasenje.
Pozdrav, nemam tu klimu ali se razmisljam da je uzmem, prema onom sto sam citao o njoj taj senzor na unutrasnjoj jedinici je ''smart eye'', termalna kamera koja snima sve delove prostorije i prema tome da uskladi poziciju lopatica klime da uskladi temperaturu svakog dela prostorije (koliko sam ja razumeo).
Mozda je to gasenje klime samociscenje klime posto ima za spoljnu i unutrasnju jedinicu (mada bi trebalo i dalje da i dalje trosi struju i ne bi trebalo da traje dugo).
Razmisljam da je uzmem pomenutu klimu ili fresh master HiNano 12k - QF35XWOE, prvenstveno za grejanje, kakva su vasa iskustva sa njom, da li se zadovoljni radom?

@LukasP ne cimaj se preterano...senzor radi ok jedina je razlika što postavljaš temperaturu na 2 stepena niže od željene ako te baš svrbi da se bakćeš sa tim. Dakle za 21 stepen ideš na 19 stepeni po daljincu. Lično aplikaciju ne koristim pa me i ne tangira...

Poenta je što treba da ostaviš klimu uvek upaljenu i na određenoj temperaturi, nakon određenog vremena sve se to izjednači kako treba, inverter je napravljen da većinu vremana radi a ne da se gasi i pali...što kažu ljudi ''narani svinje i ne pipaj ništa'' :D
Dobra je to klima i zahvalna za korišćenje...
Pozdrav, nemam tu klimu ali se razmisljam da je uzmem, prema onom sto sam citao o njoj taj senzor na unutrasnjoj jedinici je ''smart eye'', termalna kamera koja snima sve delove prostorije i prema tome da uskladi poziciju lopatica klime da uskladi temperaturu svakog dela prostorije (koliko sam ja razumeo).
Mozda je to gasenje klime samociscenje klime posto ima za spoljnu i unutrasnju jedinicu (mada bi trebalo i dalje da i dalje trosi struju i ne bi trebalo da traje dugo).
Razmisljam da je uzmem pomenutu klimu ili fresh master HiNano 12k - QF35XWOE, prvenstveno za grejanje, kakva su vasa iskustva sa njom, da li se zadovoljni radom?
Imam HiNano i nemam zamerki...druga zimska sezona bez ikakvih problema. Ne znam kakve su sad cene ali svakako je opcija za razmatranje...

@LukasP ne cimaj se preterano...senzor radi ok jedina je razlika što postavljaš temperaturu na 2 stepena niže od željene ako te baš svrbi da se bakćeš sa tim. Dakle za 21 stepen ideš na 19 stepeni po daljincu. Lično aplikaciju ne koristim pa me i ne tangira...

Poenta je što treba da ostaviš klimu uvek upaljenu i na određenoj temperaturi, nakon određenog vremena sve se to izjednači kako treba, inverter je napravljen da većinu vremana radi a ne da se gasi i pali...što kažu ljudi ''narani svinje i ne pipaj ništa'' :D

Imam HiNano i nemam zamerki...druga zimska sezona bez ikakvih problema. Ne znam kakve su sad cene ali svakako je opcija za razmatranje...
Hvala na brzom odgovoru.
Fresh master HiNano 12k je od od 80.000 na KP do 100.000 u prodavnicama, citao sam da je funkcija provetravanja losa, odnosno filteri se mnogo brzo zaprljaju (sve zavisi kakav je spoljni vazduh) dok je energy pro plus oko 80.000 u prodavnicama. Razlika u ceni oko 20% a dobija se samo funkcija provetravanja, odnosno ubacivanje svezeg vazduha, neznam da li se isplati uzmiti je pogotovo ako je tacno sto kazu za filter...

Filter je prilično jeftin i svrsishodan kad je ogromno zagađenje kao što je bilo sa požarom deponije u Vinči...spasila nas je sa prečišćivačem ovako ništa nije specijalno. Lično ne bih toliku razliku opravdao već bi tu razliku uložio u poseban aparat za prečišćavanje vazduha ako ti je to poenta da imaš.

Filter je prilično jeftin i svrsishodan kad je ogromno zagađenje kao što je bilo sa požarom deponije u Vinči...spasila nas je sa prečišćivačem ovako ništa nije specijalno. Lično ne bih toliku razliku opravdao već bi tu razliku uložio u poseban aparat za prečišćavanje vazduha ako ti je to poenta da imaš.
To je tačno ali s tom razlikom da je ovaj model izasao godinu dana kasnije pa je izbačeno ubacivanje svežeg vazduha a sa tim je i niža cena. Što se tiče filtera evo tačno godinu dana još radi sa prvim a koristi se redovno, izduvam ga malo i dok može a što se tiče cene ogromna je razlika, za klimu je 650din a za vilter prečišćivača od 6000din pa na gore.

Prilozi

• 2022-11-28.png
    2022-11-28.png
    239.7 KB · Pregleda: 104
Jeste, ali zato filter prečišćivača može da isfiltrira 50x više vazduha, a o kvalitetu tek da ne pričamo. Inače H13 filter je oko 4500 dinara.

To je tačno ali s tom razlikom da je ovaj model izasao godinu dana kasnije pa je izbačeno ubacivanje svežeg vazduha a sa tim je i niža cena. Što se tiče filtera evo tačno godinu dana još radi sa prvim a koristi se redovno, izduvam ga malo i dok može a što se tiče cene ogromna je razlika, za klimu je 650din a za vilter prečišćivača od 6000din pa na gore.
@maxy je u pravu, ne mogu se porediti te dve stvari.

Ti filteri na klimi ne rade posao u kompletu ponavljam to se koristi (makar u mom slučaju) kad je izuzetno zagađenje i kad bukvalno ne možeš da udahneš u kući. Dva slučaja sam imao pored haosa sa deponijom...da su moroni koji grade zgradu tik pored moje mazali neko sredstvo za vodonepropustljivost terase, opaka hemija! Bukvalno nam je kroz zatvorenu stolariju hemija prodirala. Tad je klima odradila sjajno posao...konkretno HiNano ima baš jak izduv, dosta vazduha provrti i dobar deo prođe kroz filter. Ali suludo je da ti klima radi na max da bi vršila funkciju prečišćivača. Onda bi gledao pored naravno komfora u smislu buke i cenu struje koju klima potroši u odnosu na filter prečišćivača i opet dolaziš do računice da ti je prečišćivač pametnije ulaganje nego 20k više u klimu samo sa opcijom prečišćavanja.

Ja cu samo dodati da sam sa klimom bas zadovoljan, super grije, sa hladnijim vremenom se ne gasi kao u prelazu, odrzava dobro temperaturu i ne trosi puno. Prosjek 500w po satu a grije 30-35 kvadrata na 24 stepena. Rijetko ide u defrost iako je hladno i vlažno. Istina da zadajem 2 stepena manje jer grije za 2 stepena vise. Na iFeel je nesto preciznija ali na ovo sam se navikao pa ne koristim ifeel. Spustim preko noci temperaturu za 2 stepena i ujutru pojacam (tj podesio sam da to radi automatski preko aplikacije) tako da radi 24h. Stalno govorim kako je vanjska jako tiha. Unutrasnja je "normalna" ali za vanjsku ne znam da postoji

Ja imam Energy Pro Plus radi kao zmaj samo treba staviti 2 stepena manje na grejanju,Nju mozes naci za 69 hiljada.

Bas tako.Treba staviti za 2 stepena manje.
Kod mene je to bilo samo u par navrata. Kako je zahladnilo rjedje se gasi. U prosjeku radi na 440w vecinu dana. grije jako dobro.
I ja sam je uhvatio da radi na 256w najnize,ali u proseku radi oko 400w.

Ja iskreno preporucujem da ne kupis HiSense.
Ja sam imao dva, a sad jedan:
  • Prvi sam kupio prosle godine (Eco Smart) - Bila je bucna, pa se pokvarila, pa sam uzeo drugu kilmu, a majstoru dao staru - Ta druga klime opste nije bucna
  • Drugu klimu jos uvek imam (Expert Smart), i ona je bucna (Vise informacije ovde)
Zvao servis za drugu klimu, dosli, rekli da po njima radi okey, nema sta, naplatili mi 2000.
Znam da se mnogi zahvaljuju o HiSense klimama, ali evo, meni 2 klime i oba bucne.... Koje su sanse?

Za te pare mozes uzeti neku Mideu, npr Extreme 12K Inverter, ima slicni COP/SEER, a nije bucna kao ovo smece.

To ti više dođe kao problem sa instalaciojom klime nego problem sa konkretnim brendom...

Ja iskreno preporucujem da ne kupis HiSense.
Ja sam imao dva, a sad jedan:
  • Prvi sam kupio prosle godine (Eco Smart) - Bila je bucna, pa se pokvarila, pa sam uzeo drugu kilmu, a majstoru dao staru - Ta druga klime opste nije bucna
  • Drugu klimu jos uvek imam (Expert Smart), i ona je bucna (Vise informacije ovde)
Zvao servis za drugu klimu, dosli, rekli da po njima radi okey, nema sta, naplatili mi 2000.
Znam da se mnogi zahvaljuju o HiSense klimama, ali evo, meni 2 klime i oba bucne.... Koje su sanse?

Za te pare mozes uzeti neku Mideu, npr Extreme 12K Inverter, ima slicni COP/SEER, a nije bucna kao ovo smece.
I nikad nisi rijesio buku?

ovaj moj model iz naslova QG35XVOEG se ne cuje (bez pretjetivanja) nikako. nalazi se odmah ispod prozora i kada je zatvoren prozor ne cuje se jer je tisa vanjska od unutrasnje jedinice na najslabijem ventilatoru. za 2 mjeseca jos je nijednom nisam cuo dok se ne otvori prozor a bilo je do -8

I nikad nisi rijesio buku?
Za sada nisam, na zalost.
To ti više dođe kao problem sa instalaciojom klime nego problem sa konkretnim brendom...
Verujem da nije. Cak sam i stavio antivibracione gumice pored te koji se dobijaju sa klimom.
Kako i rekoh, druga klima je stavljena na mestu tog (prvog) hisense-a, i ona se ne cuje opste. Kako bi to bilo moguce ako je problema do instalacije?

ovaj moj model iz naslova QG35XVOEG se ne cuje (bez pretjetivanja) nikako. nalazi se odmah ispod prozora i kada je zatvoren prozor ne cuje se jer je tisa vanjska od unutrasnje jedinice na najslabijem ventilatoru. za 2 mjeseca jos je nijednom nisam cuo dok se ne otvori prozor a bilo je do -8
Kako se cuje kad odradi defrost tj kad pocne ponovo da radi? Meni bruji cijela kuca kao da helikopter polijece dok se ne “zaleti” poslije se utisa ali opet se cuje tiho brujanje na odredjenim brzinama.

Kako se cuje kad odradi defrost tj kad pocne ponovo da radi? Meni bruji cijela kuca kao da helikopter polijece dok se ne “zaleti” poslije se utisa ali opet se cuje tiho brujanje na odredjenim brzinama.
Meni Energy Pro nano, tako radi ako je ventilator na automatskom. Ponekad je uhvatim ovako, kad je hladnije ali kratko i dosta tise, Da je sad necujna nije, ovo ostalo kad radi je zanemarivo.

Nikako se ne cuje kada radi bilo sta. Znam da zvuci kao da pretjerujem ali model energy pro plus (sa ogromnom vanjsmom jedinicom) je bescujan. Djeca spavaju u toj sobi, ja imam osjetljiv sluh jako, ako ima rucni sat u prostoiji koji kuca mene budi i smeta mi. Imam ujedno frozinija koji zna brundati kada modulira na izmedju 800-900w i i inace se malo cuje kada je mrtva tisina ali ovaj hisense se ne cuje nikako. Kolega ima isti model i kod njega je isto bescujan.

Svasta. Onda sam ja baksuz :)
Probao sam auto pa da stavim vent na 2-3 tise jeste ali kad krene da modulira onda se cuje. Nije se cula jedino juce kad je napolju bilo 15C a klima podesena na 23C. Na minusu je svako malo ulazila u defrost al opet to sam i ocekivao jer kuca nema izolaciju samo sto bas smeta kad izadje iz defrosta i krene da radi cijela kuca bruji.

Ovaj model Energy Pro Plus ima bas veliku vanjsku jedinicu, teska je i velika skoro kao i moj frozini 18ka a ovo je 12ka. Ima grijac u kadici ali ima i (nisam najbolje razumio majstora) da li i grijac kompresora ili nesto dodatno sto "zagrijava" komresor pa su defrosti dosta rjedji i lakse radi. Kod mene radi skoro pa stalno na 450w. I kada je minus 8 i kada je + 10. Jako malo trosi. Mana joj je sto ne ide bas ispod 400w pa se često gasi ako je toplo ili ako je mala prostorija. Znači ta jedina zamjerka je što ne ide ispod 400w i u prelaznom periodu se pali gasi. Medjutim ako je u velikom prostoru koji grije ili u hladnijem podneblju nema problema.

Poredjenja radi drugi dio stana grije pomenuti frozini - jeste da je 18ka ali on daje 5.1 kw toplote a ovaj hisense 12ka daje 4.2kW, frozini u uslovima oko 0 i minusu do nekih -8 (nisam imao nize temperature) ne moze ispod 700-800-850w a hisense uredno na 450w

Vjerujem da su Fujitsu i mitshubishi mame nad mama ali ova klima je jako dobra za pare koja kosta.

Sačekaću kraj sezone pa ću napisati detaljno kako se pokazala i koliko je trosila

Defrosti i grejač kompresora? Eto odlične teme za diplomski rad.

Imamo istu klimu samo sto ja grijem vecu povrsinu. Slusao sam npr LG 12-ku i ona se ne cuje u odnosu na ovu moju. Sve mi je ok samo me ovo brujanje nervira.

Za sada nisam, na zalost.

Verujem da nije. Cak sam i stavio antivibracione gumice pored te koji se dobijaju sa klimom.
Kako i rekoh, druga klima je stavljena na mestu tog (prvog) hisense-a, i ona se ne cuje opste. Kako bi to bilo moguce ako je problema do instalacije?
Puno je tu činilaca...ja mogu samo da pretpostavim da možda može biti do materijala u koji su držači ušrafljeni, da li su adekvatni držači postavljeni(vole firme koje ugrađuju da isfušare, u pakovanje stave manje ili manje kvalitetne nosače pa nude kao kvalitetnije uz veću cenu i priču kako fabrički nisu dobri), kakav je zid u koji se šrafi jedinica, da li ima pukotina u zidu koje se ne vide. Ili je možda neki deo klime nedovoljno pritegnut za nosače pa odatle pojačanje vibracija i td...

Sve je to deo koji bi trebalo onaj koji vrši instalaciju da proveri...na žalost to se kod nas skoro pa nikad ne radi.
Defrosti i grejač kompresora? Eto odlične teme za diplomski rad.
Prethodna kineska klima koja je takođe inverter, koja je po izlasku toliko pljuvana po ovom forumu a sad vidim da je hvale i preporučuju ima naknadno ugrađen grejač tacne koji ide i oko kompresora...klimu je za tu ugradnju ovlašćena firma demontirala, odnela, ugradila grejač, vratila i ponovo ugradila, mislim na spoljnu jedinicu.

Ne znam da li se tako generalno radi ali su to ljudi koji se bave ugradnjom i servisiranjem klime tako uradili. Klima radi perfektno evo šesta godina.
Jedino me nervira mehanički termostat koji su ubacili...ali ok ne može sve. Inače ta klima sad pokriva gornji sprat u stanu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno