Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

' ja sam napisao već negde da sam razmišljao o japancima jer sam po pričama mislio da to mora definitivno raditi super i onda odustao posle čitanja iskustava na forumu gde svi isto kažu da to radi DF na sat ili 2.
Kako koji japanac 😁
PS: biraj masivnu spoljašnju i nema frke

Ja danas kontaktirao Hisense Srbija.Rekli su mi da posto je serviser konstatovao da je klima ok.mogu da mi otvore nalog da komisija dodje i provere klimu i da to bude u van garantnom roku tj.ako je sve ok onda ja placam sve troskove.A ako ima problem onda sve ide u garantnom roku.Pa ljudi ko je ovde lud.Ne znaci nista sto radi DF bez veze na svakih 35-45min.Ne znaci nista sto je spoljasnja jedinica suva bez leda i posle DF bez kapi vode ispod.Ponavljaju da tako radi ova klima .Pa ako je tako onda cao,Hisense ide na prodaju.Meni treba klima za grejanje a ne da mulja sa nekim kontrolnim DF.Ponovljam ponovo, grejala jednu sobu ili dve ona isto u terminu 35-45 radi DF kada je spoljasnja temp.0 ili minus.Sacekacu da prodje zima i eventualni odgovor Hisense Global koji je LukasP poslao info.

Jeste tako je, gore su 2x midea u svakoj sobi. Jedna samo radi kada je grejanje. A ova dole ne spusta krilca nikad u hladnijim danima. :). Sa njom samo jednom se grejemo sve do sredine novembra.Posto sam izglupirao prilikom gradnje i nemam mesta za tiplotnu pumpu, ostala mi varijanta klima. Pretpostavljam da cu sa 18icom da resim problem ili sa gree premium 12kom koja ima odlicne karaķteristike. Jer problem je svakako samo u ledenim danima a njih je ukupno bilo 10ak do sada.
Uzmi Gree Amber Premium 9-ku. Isti hardver kao kod 12-ce, a jeftinija. Ta razlika u snazi ti ne treba.

Ja danas kontaktirao Hisense Srbija.Rekli su mi da posto je serviser konstatovao da je klima ok.mogu da mi otvore nalog da komisija dodje i provere klimu i da to bude u van garantnom roku tj.ako je sve ok onda ja placam sve troskove.A ako ima problem onda sve ide u garantnom roku.Pa ljudi ko je ovde lud.Ne znaci nista sto radi DF bez veze na svakih 35-45min.Ne znaci nista sto je spoljasnja jedinica suva bez leda i posle DF bez kapi vode ispod.Ponavljaju da tako radi ova klima .Pa ako je tako onda cao,Hisense ide na prodaju.Meni treba klima za grejanje a ne da mulja sa nekim kontrolnim DF.Ponovljam ponovo, grejala jednu sobu ili dve ona isto u terminu 35-45 radi DF kada je spoljasnja temp.0 ili minus.Sacekacu da prodje zima i eventualni odgovor Hisense Global koji je LukasP poslao info.
Dzaba sve to je vremenski defrost nema veze sa opterecenjem klime itd.. Poslao sam i ja na Hisense global molbu da malo prorede derfrost 😁 pisite sto vise to bolje mozda i urade nesto. Bolje ne zovi klima je ispravna 100% jos ces morati platiti stroskove komsije. Nemoguce da su sve neispravne eno kod mojih nova Hisense hi Comfort isto radi kao moja X.

Ma da evo jedan komentar sa youtubea. Sumnjiv da Bog kaze 🤣😂🤣😂🤣

Prilozi

• Screenshot_20250218-221350_YouTube~2.png
    Screenshot_20250218-221350_YouTube~2.png
    43.5 KB · Pregleda: 91
35-45min.Ne znaci nista sto je spoljasnja jedinica suva bez leda i posle DF bez kapi vode ispod.Ponavljaju da tako radi ova klima .
Pa izgleda da tako i radi, evo svima. Meni i dalje nije jasno, sta je konkretno problem? Ne moze da zagrije, ogromna razlika u temperaturi(mislim do 3°) tokom istog, velika potrosnja ili samo eto radi defrost i ne poklapa se sa radom klima drugih proizvodjaca? Imas Mideu, sada da kupis ponovo Mideu umjesto nje, ide ti u defrost na +15° ili da kupis KMTA pa da ide u defrost u isto vrijeme kada i Hisense ili da kupis Daikin, koji takode ide u defrost na 1h, kada su temperature oko 0°.

Smecari. Ovi iz EnergyNet su za famuoznu Gree Muse makar nesto radili kad ih stisnes a ove motkom ne mozes naterati. Ko bude imao volje i vremena za to, nek se obrati emisiji Potrosacki savetnik da naprave prilog o tome pa se mozda nesto i postigne.

Pa izgleda da tako i radi, evo svima. Meni i dalje nije jasno, sta je konkretno problem? Ne moze da zagrije, ogromna razlika u temperaturi(mislim do 3°) tokom istog, velika potrosnja ili samo eto radi defrost i ne poklapa se sa radom klima drugih proizvodjaca? Imas Mideu, sada da kupis ponovo Mideu umjesto nje, ide ti u defrost na +15° ili da kupis KMTA pa da ide u defrost u isto vrijeme kada i Hisense ili da kupis Daikin, koji takode ide u defrost na 1h, kada su temperature oko 0°.
ali sumnjam druze kod KMTA i Daikin da je to kontrolni DF na svaki sat, Nego verovatno pravi DF gde je spoljna vec malo okovana ledom zbog bas losi vremenski uslovi... A ovde kove non stop DF na 45min iako je suva spoljna jedinica :rolleyes:
A Midea to je vec druga prica :LOL:
famuoznu Gree Muse
Ispade Muse pravi Kawasaki ;):LOL:

Prilozi

• Screenshot_20250219-004441~2.png
    Screenshot_20250219-004441~2.png
    93.3 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_20250219-004549.png
    Screenshot_20250219-004549.png
    45.8 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Kmta je usisivac za vlaznost. mnogo joj smeta vlaznost i da oko 0 kad je velika vlaznost ide u pravi DF cela je bela napolju i traje 15min . Al evo sad vlaznost 50% digo sam je na 25 sa 23 zadnja dva sata radi na 1200w gore dole greje ko kalorifer :)

Prilozi

• Screenshot_20250219-024420.png
    Screenshot_20250219-024420.png
    82.5 KB · Pregleda: 50
Kmta je usisivac za vlaznost. mnogo joj smeta vlaznost i da oko 0 kad je velika vlaznost ide u pravi DF cela je bela napolju i traje 15min . Al evo sad vlaznost 50% digo sam je na 25 sa 23 zadnja dva sata radi na 1200w gore dole greje ko kalorifer :)
To, samo cepaj po jeftinoj tarifi 😁
Nego, reci mi jesi li probao Low Noise mod, i da li tada ide ređe u defrost? Taj mod bi trebalo da je ograniči na 50% snage, dakle i dalje više nego dovoljno, a opet da ne vuče naglo struju i ne ledi izmenjivač brzo. Ako ni to ne pomaže, onda je verovatno spoljni izmenjivač previše gust.

Probao ista prica kad dodje to zlo vreme 0 i 99% vlaznost ona mnogo ide u df al *** to je sto je teramo dalje vazno mi je kad ovako zaladni onda da ne ide i da zagreje lepo sto i radi. Osetim je iz dnevne sobe nekih 6.5 metara kad zavrsi df pa kad krene da duva toplo posto je u pravcu vrata. Taj low noice meni ne ustroji klimu samo smanji brzinu venta napolju. A eco mod smanji temp za 2 stepena. Tako da kod novih nije neko ogranicenje, mog da stavim 23 regularno i 25 na eco ista ima potrosnja da bude. A i da mi ogranici tipa na 75% sta mi znaci kad klima zna da povuce 3kwh iz uticnice ako joj zatreba :)

Pa da, "problem" je što su stavili krme od kompresora i ne znači mu ništa ograničenje. 50% od 3kW je 1.5kW i to je i dalje dovoljno jako da ledi spoljašnju od 36kg. Ispada da je 24kmte bolja kupovina, za nešto više novca 42kg spoljašnja. Samo ne znam ima li smisla stavljati tolikog "vepra" u stambeni prostor? U odnosu na 18kmte, Kod 12LT-a 50% ograniči kompresor na 1kW, i onda zaboraviš na defrost na spoljašnjoj od 40kg. Na 1.5 kW bi i 12LT ledio. Hbg, izgleda nema idealne klime za male pare. Kome treba snaga a ima para MHI ZSX ili ME LN/RW. Eventualno Daikin Perfera ili Emura, ali bar 42-ka (14-ca) jer ima golemu spoljašnju, tj 47kg i 49kg respektivno. Ko nema izolaciju i greje veliki prostor za ~1000eur Amber Ultra sa spoljašnjom od 45,5kg pa za uštedu u novcu vlasnik nek trpi visoku modulaciju i ofset temperature.

Nema vise Amber Premium 9 ;)
Uzmi Gree Amber Premium 9-ku. Isti hardver kao kod 12-ce, a jeftinija. Ta razlika u snazi ti ne treba.
Eto nema..:) Nisam pametan koju klimu uzeti. Kada sam prekontrolisao kvadraturu dela kuce koji se greje ispada oko 45-47kvm. I za Amber premium/ultra pisu da hoce defrost cesto. Ali svakako nije onaj setovan na svakih 40-50min. Meni sada Hisense Pro namestena na 21 i ona gura do 24 na termometru. Ventilator na max. U ovim hladnim nocima ne prebacuje 22 i glupavi DF stalno...a spavam nocu na 2 m od klime. Kupio sam zapusace za usi. Pa sam tako resio i klimu i komsijskog kera koji laje..:). Cim temperatura ode 5+ klima je i vise nego dovoljna i gasi se kada postigne temperaturu. Pa se pitam kada su plusevi 10-15 stepeni kakva je modulacija kod tih 18ica da ne pregrevaju prostor. Jer svakako je sve novo i fina izolacija. Za sada navijam za Amber Premium 12 zbog kapaciteta grejanja ali modulacija..
Do 1000e otprilike 18ica Clivia, AMD All Easy pro, Gree Amber Premium
Ako neko ima predlog neka pise. Japanci itd sa takvim karakteristikama 250-300h.

I Gree Premium Airy 18 mi zanimljiva ali ponovo nemam pojma kako su koje klime sa defrostom

Moj ti je savjet da se ne opterecujes puno. Nema je da je savrsena. Nadji neku bar osrednju i ne razmišljaj puno. Evo meni hisense treca zima sve sa defrostom na 45 min odrzava 24 stepena u 35 kvadrata najurednije

Javili se juce iz Hisense Srbija.Trazili da pojasnim problem sa DF.Razumeli su i rekli da pokusam da klima radi 5min u rezimu hladjenja a posle da vratim na grejanje??Ako bude isto a veruju da ce biti da se cujemo za neki dan.Na zalost sve je isto i dalje.Ali nema veze idemo dalje.Obecali su da ce kontaktirati druge naucnike:rolleyes:U svakom slucaju ja zovem,mob.tel.memorisan.

Ako ti na kraju budu dali opciju da zamenis klimu uzmi nordic i tvoji problemi nestaju. Imaces regularan df na velikoj vlaznosti i jedan kad su kao sinoc veliki minusi i to je to.

Airy reklamiraju kao da ima vrlo kratak defrost i da moze i 10 sati bez prestanka grejanja… midea je poznata kao magnet za led i dF cuveni
Cuo sam se malopre sa covekom koji montira klime godinama i nabavlja ih ujedno i on mi kaze da mogu da probam i sa Amber Pro 12 jer ih dosta ugradjuje bez reklamacija, mada moze i ultra varijanta stim sto je razlika u ceni 40/50h. Defrost radi po potrebi ali svakako je zastupljen. Koliko sam citao ovde po forumu zale se i na amber sto se tice defrosta ali sada na ovaj suv vazduh i hladnocu ne bi trebalo da bude ucestao. Sto se tice Airy slabo informacija ima i on.

Koliko sam citao ovde po forumu zale se i na amber sto se tice defrosta ali sada na ovaj suv vazduh i hladnocu ne bi trebalo da bude ucestao.
Iskreno ne znam kako koriste Amber Ultre... Jedan clan se non stop zalio na DF :LOL:
Ima i jos jedan ali on nije toliko online ali kod njega se odmah znalo zbog cega kove DF... Covek koristi I-Feel iz hodnik :LOL:
Pisao sam dosta oko Amber i I-Feel
I-Feel na minus ne ide nikako... sve sam lepo pisao u Gree temu zbog cega :)
Ja imam Amber 9 Premium(2017) ona nema kontrolni DF to vozi dok ne mora da odradi DF
Zadnja dva noca bilo je kod mene do -12c, vlaznost 60-75%... Amber odradila 2 DF u razmak od 5-6h
A kad je bas blesavo vreme = 0c i vlaznosti 90-100%(magla ili sneg) ide na neki 1h45min pa sve do 4h sve zavisi... znaci nekad na 1h45min a sledeci tek na 2h30min i tako u krug...
Nikad nisam je video za ove 8 zime da kovala na svaki sat DF :)
Mozda drndali nesto na software kod ove nove, iako mi covek koga licno znam 13godine rekao da nisu nista radili na software nego je samo tacna drugacije(rupe itd.)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno