Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Ne ne.Nisu pomesali spoljne jedinice. Energy modeli (pro hinano,pro plus,se hinano) ,fresh master i silent. pro hinano modeli imaju iste spoljne jedinice.Prvi Silent i Energy Pro model mislim da su imali iste spoljne samo su na ova dva modela u 2021 dodali jonizator i jos neke opcije pa su dodali oznaku hinano na kraju i daljinski je promenjen.

Poštovani, pošto je servisu i Gorenju istekao rok za rešavanje reklamacije, odobrena mi je po hitnom postupku zamena uređaja. Taj hitni postupak traje evo vec 7 dana. Kad god zovem, oni su u fazonu uređaj je na putu, da bi me danas zvali i pitali da li hocu ovaj isti Hisense Energy Se ili uz doplatu Hisense Energy Pro Plus. Može mi neko reći razliku između ova dva uređaja pošto su u specifikacijama minimalne?

Skoro pa su slicne klime.Pro plus ima malo jaci protok vazduha pametno oko i malo lepsi dizajn.Sve ostalo je isto ista spoljna.Kod tebe je izgleda problem ploca u spoljnoj jedinici i mislim da se narucuje iz Kine.Ja imam ovu drugu prezadovoljan sam.

Skoro pa su slicne klime.Pro plus ima malo jaci protok vazduha pametno oko i malo lepsi dizajn.Sve ostalo je isto ista spoljna.Kod tebe je izgleda problem ploca u spoljnoj jedinici i mislim da se narucuje iz Kine.Ja imam ovu drugu prezadovoljan sam.
Ma donosili su neku ploču koja ima drugacije konektore, prespajali nešto, pa im ispala iz ruke, i eto, otišli, kaže ne radi 😁 i kad je istekao 30. dan, ja poslao mail, rekao, ljudi, prođe zima a ja je uzeo za grejanje, i eto. Ja sam Energy Se platio 60 000 pa bi mi doplata bila 19000, a ro mi je ne isplati, msm da nije razlika tolika da opravdava razliku u ceni.

Da malo osvezim temu evo koliko spusta hisense pro plus na al smart+ifeel IMG_20230313_100047.jpg.Moze i do 250w da spusti.I naravno odjavljen sam sam sa app.

mozes li nam poslati jos koju sliku da je pokusas uhvatiti na ovako niskoj potrosnji ? ovdje se vidi da je ukupna potrosnja 0,03 sto znaci da je klima jako kratko radila

Znaci ti to dobijes tako sto klima nije na aplikaciji, resetujes je iskljucivanjem iz struje i nastimas na smart + I feel ? Sta nastimas na smart na ono + i - na koji broj stavis ?
Ja kad sam god probao ovaj smart rezim nista nisam postigao, cak sta vise samo prika vazduh iz prostorije cak ni ne pali grijanje

Tako je (y).Odjavim je iz app i iscupam je iz struje mada pametnu uticnicu drzim iskljucenu kad ne koristim klimu.Jedino sam je onda iscupao kada sam usao u app dok je bio upaljen ifeel jer nije htela da ide ispod 400-410w na obicnom grejanju (na obicnom grejanju +ifeel spusta do 350w)Pazi sto se podesavanja tice ja je ostavim na 22 stepena i pritisnem ifeel i auto fan je bio tad podesen mada kako stavljas veci izduv skace po par w potrosnja.Moj ti je savet da prvo pritisnes al smart i ifeel,a brzinu i temparaturu podesavaj da ti daljinski ne bude uperen u klimu dok podesavas ostale opcije.Jedino na al smart vrti horizontalna krilca levo desno.

Tako je (y).Odjavim je iz app i iscupam je iz struje mada pametnu uticnicu drzim iskljucenu kad ne koristim klimu.Jedino sam je onda iscupao kada sam usao u app dok je bio upaljen ifeel jer nije htela da ide ispod 400-410w na obicnom grejanju (na obicnom grejanju +ifeel spusta do 350w)Pazi sto se podesavanja tice ja je ostavim na 22 stepena i pritisnem ifeel i auto fan je bio tad podesen mada kako stavljas veci izduv skace po par w potrosnja.Moj ti je savet da prvo pritisnes al smart i ifeel,a brzinu i temparaturu podesavaj da ti daljinski ne bude uperen u klimu dok podesavas ostale opcije.Jedino na al smart vrti horizontalna krilca levo desno.
A ne diras ono plus minus sto mogu brojevi ici od -3 do +3 ?

Pozdrav
Evo mene opet na forumu posle skoro godinu dana. Što se tiče uredjaj posle evo skoro druge sezone nebi komentarisao jer su već svi stekli svoje mišljenje pa da nepametujem. Sada je vreme da se možda pozabavimo drugim pitanjem ili ti post prodajnim kako ih Hisense naziva.

Pa da ja iznesen i svoje iskustvo i mišljenje za početak.

Za Božić jedna od dve energy pro klime je prestala sa radom. Da li sam se o boga ogrešio to ću ostaviti za drugi put.😀
10.01.2023 prijavim kvar serviseru ,on izašao na teren pregledao uredjaj, dao dijagnozu, otvorili radni nalog sve po pravilu i sad čekamo zamenski deo.09.02.2023 zove me serviser i kaže da nisu poslali deo i da je on tražio nov uredjaj i da je odobreno. Mislim se ako se njima isplati da mi mesto elektronike na spoljnoj jedinici daju novi uredjaj meni SUPER. Inače serviser je ustanovio da je crkla elektronika spoljne jedinice zbog smrdibube. Znam samo da nebi pristao na povrat novca jer sam ja moju platio 56k ,a nova sada košta 76k. I tako je meni odobren novi uredjaj koji sa današnjim datumom 13.03.2023 još nisam dobio.😀

Mišljenja sam slušajući i druga iskustva da je postprodajna usluga Hisensa KATASTROFA.
Delova nemaju,a i serviseri ne umeju da poprave uredjaj. Barem nisam našao ničije iskustvo da je nekom popravljena klima samo probali ovo ono i na kraju zamena.

E sada kad prodju ove dve godine garancije nek nam je onaj bog sa početka priče u pomoći.😀

Nadam se da ovo tvoje sto prije biti rijeseno a zbog nas ostalih se nadam da je ovo jedan od nesretnih i izolovanih slucajeva.

(na zalost ovako je danas sa vecinom brendova i uredjaja)

Za svaki brend ce se naci lose iskustvo bilo Hisense,Midea ili neki treci brend.

Nadam se da ovo tvoje sto prije biti rijeseno a zbog nas ostalih se nadam da je ovo jedan od nesretnih i izolovanih slucajeva.

(na zalost ovako je danas sa vecinom brendova i uredjaja)
Biće rešeno u to nesumljam ali me i dalje brine nedostatak delova i stručnost servisera jer ja imam još jednu energy pro koja odlično radi. A kad prodje zakonske dve godine garancije i ostane samo solucija popravke. Šta onda?

Radila je oko 2-3 minuta mozda pa je se posle vratila na oko 315-320w.Pre je spustila do 250w,ali pre je bilo toplije vreme.

Sta :ROFLMAO:?Ja sam jednom usao dok je ifeel bio upaljen nije posle htela ispod 400w i ako sam pritiskao ifeel.Ovo je bilo obicno grejanje,ne al smart.Koliko prikazuje oko 300w?

Oko 300-325 varira temp 23c na trecoj brzini samo upaljen hi hano. Meni je danas ostala samo na ifee i drzala je oko 500 ako se dobro sjecam nije islo ispod.

Mozda je do pozicije daljinca jer bar kod mene daljinac treba sa bude usmjeren u centar klime da bih mogao mjenjati temp i ostalo. Ne znam kako radi ocitavanje toplote sa daljinskog ako ostalo radi ovako. Ono sto sam primjetio da ako puno cackas app i daljinac onda daljinac nece nekad da radi pa sacekam par minuta i on proradi opet. Iskreno i ne koristim daljinac sve mi je podeseno preko app a i lakse mi je koristiti app jer je telefon cesce uz mene nego daljinac.

Btw sad vidjeh naslov teme. Moja klima je energy pro plus

Ja ne drzim uperen daljinski u klimu dok podesavam brzinu ventilatora temparaturu,smer izduva.Npr ako hocu na 22 ja smanjujem i pojacavam i kad dodje do 23 ja samo jos jednom smanjim i uperim u klimu.Slicno ovako i za brzinu ventilatora pravac izduva.

Ja ne drzim uperen daljinski u klimu dok podesavam brzinu ventilatora temparaturu,smer izduva.Npr ako hocu na 22 ja smanjujem i pojacavam i kad dodje do 23 ja samo jos jednom smanjim i uperim u klimu.Slicno ovako i za brzinu ventilatora pravac izduva.
Ali kakve to veze ima ? Ako drzis uperen daljinski klima svaku tu naredbu dobija jednu po jednu dok stimas a kada se okrenes pa nastimas 5 stvari i onda uperis daljinski i zadas jednu komandu onda se posalje svih tih 5+1 komanda zajedno

Ostale opcije podesavam normalno.Jedino kada menjam mod, temparaturu i ovo sto sam napisao tad ne drzim uperen daljinski u klimu dok to podesavam.Opisao sam gore primer.

I onda kad upalis aplikaciju, sve ti pobrljavi.
Ja tebe uopste ne kontam sta pokusavas da kazes. Mislim da i sam sebi ne vjerujes.

Ko je rekao da pobrljavi?Kazem da ne ide ispod 400w kad udjem u app(Nije mi problem da isprobam opet,ali znam da nije posle htela ispod 400w kad sam usao u app) i kad setujem modove brzinu, temparaturu ne uperim direktno u klimu daljinski nego lupam hocu 22 stepena i kad smanjis do 23 i ti jos jednom smanjis.To sam negde procitao da ne valja da bude uperen daljinski u klimu dok se menjaju modovi i ovo sto sam nabrojao ostale opcije tipa Hinano,eco i sl podesavam normalno tako sto uperim daljinski u klimu.

Poslednja izmena:
Ja nisam koristio daljinac par puta sve preko app radim. Mislim da sebi komplikujes bez veze. Nastimaj temp i brzinu koja ti odgovara i ostavi tako. Ovako vjerovatno zbunis kontroler na klimi :D

@cetverooki ti si bjese imao nekih problema sa grijanjem pa si spustao unutrasnju. Koliko si je spustio od plafona i koliko ti je vanjska odmaknuta od zida?

Nazad
Vrh Dno