Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

E otkrio sam u cemu je problem sa i feel opcijom kod hisense i zasto ne radi kako treba. Poenta je da kada se ukljuci i feel da se ne ulazi u aplikaciju, jer onda krece da brljavi i opet prelazi na onaj klasicni mod. Dok se ne udje u app sve rafi kako treba. Ne svidja mi se sto ne modulira nisko vec kada dodje na 350w i da treba nize ona radi kao on off i onda tako drzi dok u sobi ne padne temperatura 1c ispod navedenog na folow me.

Pa tih 350W je super.
Bitno je da greje kad treba i da ne pregreva.
To oko modulacije je stvar ukusa, da li će da pirka mlako na 200W ili će da se ugasi.
A po ovakvom danu, gre'ota je da radi grejanje. 🙂

E otkrio sam u cemu je problem sa i feel opcijom kod hisense i zasto ne radi kako treba. Poenta je da kada se ukljuci i feel da se ne ulazi u aplikaciju, jer onda krece da brljavi i opet prelazi na onaj klasicni mod. Dok se ne udje u app sve rafi kako treba. Ne svidja mi se sto ne modulira nisko vec kada dodje na 350w i da treba nize ona radi kao on off i onda tako drzi dok u sobi ne padne temperatura 1c ispod navedenog na folow me.
Iz aplikacije ne mozes ponovo ukljuciti I Feel mod,
Zato kad si u aplikaciji nista ne diras osim refresha i dok god vidi temperaturu na daljinskom, aplikacija radi kako treba i vidi mod koji si zadao,
Ako si bilo sta drugu dirnuo ona prebaci na normal mod.
Ja samo u mom slucaju, ne smijem drzati krilca oborena na dole, jer tad se sav topli zrak nabije oko klime i onda duva mlako i nece da grije.

Iz aplikacije ne mozes ponovo ukljuciti I Feel mod,
Zato kad si u aplikaciji nista ne diras osim refresha i dok god vidi temperaturu na daljinskom, aplikacija radi kako treba i vidi mod koji si zadao,
Ako si bilo sta drugu dirnuo ona prebaci na normal mod.
Ja samo u mom slucaju, ne smijem drzati krilca oborena na dole, jer tad se sav topli zrak nabije oko klime i onda duva mlako i nece da grije.
E pa kod mene nije bas tako. Dok sam bio na poslu ulazio sam vise puta u app samo da refresh i temperatura je sarala, kao i voltaza na kojoj radi. Kad sam dosao sa posla i ponovo iskljucio i ukljucio i feel vratilo se u normalu. Ti to ne mozes ni da primetis jer ne koristis smart uticnicu, ali veruj mi da se ozbiljno zaglupi.

Evo upravo sta se desilo, radila na 350w na daljinskom temperatura podesena na 24c i feel temperatura u sobi 24. Otisao sam bio na par min od kuce usao u app i refresh stoji kao i kako sam je ostavio i vise nisam ulazio u app. Dosao kuci pogledam na daljinski temperatura sobe 25c ona radi 600w. Udjem na app stoji isto kao i na daljinskom. Uzmem daljinski ugasim i feel i ponovo upalim i voltaza automatski je 600 spala na 550 pa na 450 sve dok nije dosla na 350w radila tako par min i ugasila se, sto znaci da je ta aplikacija dok je upaljen i feel itekako buni.

Ti to ne mozes ni da primetis jer ne koristis smart uticnicu, ali veruj mi da se ozbiljno zaglupi.
Primjetio sam i bez smart utičnice povećanu potrošnju struje u odnosu na normalni mod sa istom zadatom temperaturom. To sam pridavao tome da duva češće topliji zrak u odnosu na normalni mod.
Kontrolisao sam iz aplikacije temperaturu i uvjek se podudarala sa daljinskim. Iz aplikacije nemaš nikakvu kontrolu nad I Feel, samo daljinski vrati opet. Ali ako se prebaci u normal mod onda brljavi temperaturu i pokazuje temperaturu senzora koji je u unutrašnjoj jedinici.
Postavi neki termometar na usis klime pa vidi da li se poklapa sa senzorom i da li je veća razlika od 6 stepeni od zadate temperature. Meni samo u tom slučaju, ako je ta razlika veća od 6 stepeni, klima čudno radi.

Evo upravo sta se desilo, radila na 350w na daljinskom temperatura podesena na 24c i feel temperatura u sobi 24. Otisao sam bio na par min od kuce usao u app i refresh stoji kao i kako sam je ostavio i vise nisam ulazio u app. Dosao kuci pogledam na daljinski temperatura sobe 25c ona radi 600w. Udjem na app stoji isto kao i na daljinskom. Uzmem daljinski ugasim i feel i ponovo upalim i voltaza automatski je 600 spala na 550 pa na 450 sve dok nije dosla na 350w radila tako par min i ugasila se, sto znaci da je ta aplikacija dok je upaljen i feel itekako buni.
Povedi malo računa o jedinicama kojim se izražavaš, ipak je ovo tehnički forum.

Koliko bezveznih informacija oko glupe aplikacije...jednostavno ne koristite aplikaciju i ćao! Zarad čega je potrebno zilion puta dnevno proveravati klimu preko aplikacije?

Koliko bezveznih informacija oko glupe aplikacije...jednostavno ne koristite aplikaciju i ćao! Zarad čega je potrebno zilion puta dnevno proveravati klimu preko aplikacije?
O cemu ti pricas? Da li proizvodjac nudi upravljanje klimom preko wi-fi? Koliko ja znam nudi i klima ima wi-fi. U cemu je onda tvoj problem sa koriscenjem klime preko app? App i wi-fi treba da rade normalno i uskladjeno sa klimom ako je neko to napravio. To sto ti baljezgas je isto kao da trebamo da koristimo mobilni ali bez koriscenja vibera ili sms poruka, mislim sta ce nam to kad mozemo da koristimo samo za razgovore. O ostalim manama bolje da ponovo ne polemisemo. Pocinjem da mislim da imas neku zaradu od hvaljanja klime koja kod svakog ima iste mane i probleme, ali zamisli cudo kod tebe je savrsena, ma prosto idealna, radi sve bez greske. Predlazem ti da posaljes jedan mail zahvalnosti Gorenju i Hisense-u sto su napravili ovo cudo od tehnike.

O cemu ti pricas? Da li proizvodjac nudi upravljanje klimom preko wi-fi? Koliko ja znam nudi i klima ima wi-fi. U cemu je onda tvoj problem sa koriscenjem klime preko app? App i wi-fi treba da rade normalno i uskladjeno sa klimom ako je neko to napravio. To sto ti baljezgas je isto kao da trebamo da koristimo mobilni ali bez koriscenja vibera ili sms poruka, mislim sta ce nam to kad mozemo da koristimo samo za razgovore. O ostalim manama bolje da ponovo ne polemisemo. Pocinjem da mislim da imas neku zaradu od hvaljanja klime koja kod svakog ima iste mane i probleme, ali zamisli cudo kod tebe je savrsena, ma prosto idealna, radi sve bez greske. Predlazem ti da posaljes jedan mail zahvalnosti Gorenju i Hisense-u sto su napravili ovo cudo od tehnike.
Jedino baljezganje u temi jeste sa strane tebi sličnih...znaš tolaet papirom brišeš dupe a možeš i nos jer to je PAPIR kojim možeš svašta brisati...pa ne brišeš nos zar ne? Ne prosipaj pamet jer nema potrebe...zaradu naravno da imam jer ne plaćam struju previše baš zbog dobrog rada klime :p

To što si isfrustriran pa ti nije prijatno čuti da je potpuni nonsens orjentisati se po aplikaciji je tvoj problem. I molim te obrati pažnju na obraćanje...ne poznajemo se, prema tome uz dužno poštovanje.

Proizvidjac ne ume za sada da resi problem te app. Kako klimu reklamiraju sa wifi, tj kao smart i kako se u app desava sta se desava, imate zicer za reklamaciju.
Ne znam zasto vise gubite zivce i trosite vreme. Ako vam ne valja, reklamirajte i cao.
Ja sam imao dve, stojim iza toga da su smece, prilozio sam brdo dokaza i sto se mene tice mogu pojedinci ovde da je hvale do sutra, tesko da su oni dobili po jednu ispravnu, a ja dve bofl...

Meni ovde ni jedna informacija nije bila beskorisna, Zasto su mi dali aplikaciju za koristenje ako je necu probati?
Aplikacija radi posao i meni je pomogla da shvatim zasto klima nije radila kako treba,
Aplikacija nema iste komande kao i daljinski, ali ima dovoljno komandi da se pusti u rad.
Problem kod ove klime je kako vidim gotovo identican, kako kod mene tako i kod drugih.
Moj prvi problem je nepravilna ugradnja, ali to opet nije razlog nepravilnog rada klime, koja je i dalje radila po nekom svom programu, Taj program mi se nije svidjao jer nisam dobijao ono sto sam htio, a uz to dobio povecanu potrosnju struje.
Aplikacija nije glupa i radi posao. Problem je sama klima i senzor u unutrasnjoj jedinici koji vidi visoke temperature. Ko hoce da to shvati shvatice?
Moja klima je vidjela i 35 stepeni(i aplikacija vidi 35 ), ali i termometar koji je na samom usisu je pokazivao isto. Znaci ja sam zadao 20, ona vidi 35, a ja u sobi nemam 17. Danima mi je tako nepravilno radila, a nisam uspjevao zagrijati prostoriju, dnevna potrosnja mi je bila i preko 35kw.
Ono sto me nerviralo, pise da moze zagrijati vecu povrsinu, a kod mene nece manju. Sad ovde svi kazete, nije pravilna ugradnja, nemas izolaciju, bofl klima i sl.
Ispostovao sam normu oko ugradnje i opet nisam zadovoljan, ali definitivno je radila bolje.
Danas sam upalio klimu, bilo je hladnije nego prvi dan kad sam je pustio u pogon i zagrijala je prostoriju do 20 stepeni za pola sata, dok to prije nije mogla. Sad mi samo malo fula odnos zadate temperature i temprature sobe, Ja zadao 19 stepeni, ona zagrije do 22. Meni je ovo sad u redu i imam osjecaj da ona moze zagrijati jos veci prostor, Klima sad radi ispravno, jedino sto mi zagrije prostoriju vise od zadatog ali to mogu kontrolisati, Upalio sam je u 12h, i evo do sad nismo potrosili 12kw, sa jednim radom ves masine i susilice,
Ono sto sam ja uradio je da sam prevario senzor klime jer ne mogu da pravim novu kucu. Kad odnos zadate temperature i temperature senzora nije veci od 6 stepeni, klima radi.
1644707785328.png
Senzor je bio gore na samom isparivacu i ja ga premjestim ovih 10cm nize gdje uspjesno odrzavam tu razliku koja je manja od 6 stepeni.
Ni jednom danas nisam cuo klimu da radi, dok je meni to prije smetalo, Cuo sam vanjsku kako radi i na spratu nize.

Aplikacija je fora..kada hoces da dodjes sa posla..puta..u toplu ili hladnu prostoriju..
ne znam zasto se vodite njome?..i sto se bakcete aplikacijom..cemu onda daljinac..pa meni auto ne trosi propisanih 4,8 vec 5,2 pa cu vratiti auto?..
Moje merilo je racun na kraju meseca..3.600 za januar..sa svim ostalim potrosacima..podesena na 22 23..pa je neko rekao da ni racun nije merilo..ne znam sta je..ja sam i vise nego zadovoljan za prvu zimu..na najvecem minusu klima je radila bez mane..ako je ovo bofl zbog aplikacije..onda je i moj pezo 2019 bofl..sto ne trosi 4,8?.mislim da bi mi se u veranu slatko ismejali

Ne ne radi se ovde o potrošnji, pa ti je loše poređenje. Recimo, ne radi ti multimedija na Pežou kako treba. Je l bi se i sad u Veranu smejali?

Verovatno i isto ne bi znali poprave , iskustvo iz konkurentske firme ali slicna klasa auta.

Neki nisu bas shvatili problem. Nije tu nista pokvareno samo nepokazuje tacno. Znaci na aplikaciji podesis na 22 u prostoriji ti je 22 a u aplikaciji pokazuje da ti je temperatura u prostoriji 29 i to je jedini problem aparat radi normalno.

Sudeći po opisima, ovde neki imaju razne probleme sa ovim uređajem.

Evo objasnjenja temperatura u prostoriji je zadatih 20 a nije 26 kako pise na alikaciji
I to je to.

Prilozi

• Screenshot_2022-02-15-09-10-08-597_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    Screenshot_2022-02-15-09-10-08-597_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 73
JA sam više nego zadovoljan radom klime, i potrošnjom sada na izmaku zime, a nije da nije bilo hladnih dana ove sezone

I meni je ta aplikacija bila bezvezna od kad sam je instalirao, možda samo nisam podesio dobro te granične temperature.

Može neko da napiše "uputstvo" u par reči da pin-ujemo gore na vrhu teme? :)

Evo objasnjenja temperatura u prostoriji je zadatih 20 a nije 26 kako pise na alikaciji
I to je to.
@Pan013, da li si stavio termometar na vrh klime gdje senzor, pa uporedio,
Ja tvrdim da je to temperatura koju vidi senzor, a ne temperatura sobe kako pise na aplikaciji,
Uporedi te dve temperature pa ces vidjeti da i aplikacija pokazuje tacno,
Ja kad sam kupio klimu to ocitavanje je bilo preveliko kod mene i prelazilo 10 stepeni odnos zadate i temperature koju vidi, a ti imas to kako treba tu razliku od 6 stepeni i klima ti radi pravilno. Ne znam sta je tu tesko shvatiti.
Ja tvrdim da aplikacija radi pravilno, samo sto ne pokazuje temperaturu sobe kako pise, nego temperaturu gdje je senzor koji se nalazi u unutrasnjoj jedinici.
Senzor klime vidi temperaturu pri vrhu plafona jer je i on u gornjoj poziciji.
Ja ne zelim da me neko pogresno shvati, da branim ovaj uredjaj, ali kod mene nije radio kako treba, Mozda sam bio i panican, jer sam hvatao na mom satu preveliku potrosnju,
Danas mi stigao racun:
1644920925316.png
Evo u januaru mi je sa nepravilnim radom klime doslo 836 kilovata da sam potrosio. Ako realno sagledam mozda ovo nije puno, ja ne trosim vise od 350KW. Znaci da ona nije potrosila 500kw. u mojim uslovima ovo sad ne znam da li je puno, ali radila je onako kako sam opisivao, Sad sam dobio pravilan rad klime sa kojim sam zadovoljan, jos potrosnju da potvrdim.
Ja jos jednom potvrdjujem i zahvaljujem svima , da nisam dobio od vas informacije iz kojih sam izvukao najbolje i dalje bi imao probleme sa uredjajem, a ne znam da li bi ih rjesio. Nisam imao pojma sta je klima i sta da ocekujem od uredjaja,
Samo po meni ovo je glup uredjaj, a ne pametan, kompleksan i zahtjevan. Nikakva pamet nije potrebna za ovo, samo malo logike i bolje konstruisanje uredjaja.

@Pan013, da li si stavio termometar na vrh klime gdje senzor, pa uporedio,
Ja tvrdim da je to temperatura koju vidi senzor, a ne temperatura sobe kako pise na aplikaciji,
Uporedi te dve temperature pa ces vidjeti da i aplikacija pokazuje tacno,
Ja kad sam kupio klimu to ocitavanje je bilo preveliko kod mene i prelazilo 10 stepeni odnos zadate i temperature koju vidi, a ti imas to kako treba tu razliku od 6 stepeni i klima ti radi pravilno. Ne znam sta je tu tesko shvatiti.
Ja tvrdim da aplikacija radi pravilno, samo sto ne pokazuje temperaturu sobe kako pise, nego temperaturu gdje je senzor koji se nalazi u unutrasnjoj jedinici.
Senzor klime vidi temperaturu pri vrhu plafona jer je i on u gornjoj poziciji.
Ja ne zelim da me neko pogresno shvati, da branim ovaj uredjaj, ali kod mene nije radio kako treba, Mozda sam bio i panican, jer sam hvatao na mom satu preveliku potrosnju,
Danas mi stigao racun:
Pogledajte prilog 335228
Evo u januaru mi je sa nepravilnim radom klime doslo 836 kilovata da sam potrosio. Ako realno sagledam mozda ovo nije puno, ja ne trosim vise od 350KW. Znaci da ona nije potrosila 500kw. u mojim uslovima ovo sad ne znam da li je puno, ali radila je onako kako sam opisivao, Sad sam dobio pravilan rad klime sa kojim sam zadovoljan, jos potrosnju da potvrdim.
Ja jos jednom potvrdjujem i zahvaljujem svima , da nisam dobio od vas informacije iz kojih sam izvukao najbolje i dalje bi imao probleme sa uredjajem, a ne znam da li bi ih rjesio. Nisam imao pojma sta je klima i sta da ocekujem od uredjaja,
Samo po meni ovo je glup uredjaj, a ne pametan, kompleksan i zahtjevan. Nikakva pamet nije potrebna za ovo, samo malo logike i bolje konstruisanje uredjaja.
U pravu si ali izolacija je jako bitna stvar. Ti je nemas oa sam ti i predlozio da podmitis servisere i vratis klimu i da nadjes drugi nacin zagrevanja.

U pravu si ali izolacija je jako bitna stvar. Ti je nemas oa sam ti i predlozio da podmitis servisere i vratis klimu i da nadjes drugi nacin zagrevanja.
Ne znam da sam to ja rekao, To sa majstorima, mozda mi je neko predlozio podmicivanje, pa sam se ja slozio, ali nisam zagovaro isto. Znam da sam izmislio pametnog majstora, jer nisam znao kako da objasnim sta me muci, A mojim majstorima, mislim da i dalje nije jasno sta sam uradio, uglavnom su rekli da sam ovo kod njih kupio vratili bi mi pare,
Oko izolacije mozemo sad pricati ako budem imao vecu potrosnju.

Ne znam da sam to ja rekao, To sa majstorima, mozda mi je neko predlozio podmicivanje, pa sam se ja slozio, ali nisam zagovaro isto. Znam da sam izmislio pametnog majstora, jer nisam znao kako da objasnim sta me muci, A mojim majstorima, mislim da i dalje nije jasno sta sam uradio, uglavnom su rekli da sam ovo kod njih kupio vratili bi mi pare,
Oko izolacije mozemo sad pricati ako budem imao vecu potrosnju.
Izolacija nije bitna samo zbog potrosnje, nego i zbog samog rada klime. Nemoze da nadomesti velike gubitke jer klima nije grejalica.

Ja to u potpunosti razumijem, ja samo zalio saznati zasto moja klima nije radila kako treba.
Ako se vratis na moj prvi post, pitao sam zasto moja klima duva ledeno, a nije zagrijala prostoriju, njoj da je bilo hladno ona bi morala duvati toplije.
Niko ne zna tacno koliko klima duva toplo, ja i dalje mislim da ona mora duvati toplo dok ne zagrije prostoriju.Kad to postigne sto se mene tice ne mora ni duvati. Moja klima ja prestajala duvati toplo poslije par minuta, jer je vidjela da je postigla 35 stepni,
Svi ste mi preporucivali, obori krilca dole, a to mi najgora opcija, tad uopste nije mjesala zrak u sobi i sve je nabijala oko sebe.
Ignorisali ste opciju da nemamo svi iste prostorije osim par korisnika, cak je i toplotni dzep neshvatljiv, a uhvatili ste se opet za izolaciju.
Ja sam samo htio natjerati klimu da duva toplo, a ne ledeno, jer nije zagrijala prostoriju manju od 20m2. Nemam 17 stepeni, a ona vidi 35.
Ne uslovljava u mom slucaju izolacija nepravilan rad na koji se ja zalim, nego prostorija.

Ja to u potpunosti razumijem, ja samo zalio saznati zasto moja klima klima nije radila kako treba.
Ako se vratis na moj prvi post, pitao sam zasto moja klima duva ledeno, a nije zagrijala prostoriju, njoj da je bilo hladno ona bi morala duvati toplije.
Niko ne zna tacno koliko klima duva toplo, ja i dalje mislim da ona mora duvati toplo dok ne zagrije prostoriju.Kad to postigne sto se mene tice ne mora ni duvati. Moja klima ja prestajala duvati toplo poslije par minuta, jer je vidjela da je postigla 35 stepni,
Svi ste mi preporucivali, obori krilca dole, a to mi najgora opcija, tad uopste nije mjesala zrak u sobi i sve je nabijala oko sebe.
Ignorisali ste opciju da nemamo svi iste prostorije osim par korisnika, cak je i toplotni dzep neshvatljiv, a uhvatili ste se opet za izolaciju.
Ja sam samo htio natjerati klimu da duva toplo, a ne ledeno, jer nije zagrijala prostoriju manju od 20m2. Nemam 17 stepeni, a ona vidi 35.
Ne uslovljava u mom slucaju izolacija nepravilan rad na koji se ja zalim, nego prostorija.
Velika kolicina hladnog vazduha potiskuje topli prema plafonu de se nalazi uredjaj. Uredjaj detektuje visoku temperaturu oko sebe i automatski smanjuje grejanje.
Ona je grejala samo sebe

Ti kažeš da samo aplikacija brlja i da u stvari greje kako treba, tj. da drži zadatu temperaturu kako treba. Sada ispade da nije tako i da greje samu sebe, šta god to značilo. Ovo mi je po malo šizofreno. Ispade da je pri plafonu 30 C, a pri podu 19 C. Pa neće biti da je tako, a posebno ako mu je neizolovan plafon.
Klima u svakom slučaju potiskuje vazduh ka dole gde se on ipak pre podizanja ka gore malo i pomeša sa malo hladnijim vazduhom. I kako sad taj hladan vazduh koji izlazi iz klime uostalom objašnjava i enormnu potrošnju struje za koju čovek tvrdi da je ima? Ne može klima da "misli" da je postigla zadatu temperaturu, duva prohladan vazduh i troši 500 kWh mesečno, tj. troši mu kako kaže više i od radijatora.

Nazad
Vrh Dno