Šta je novo?

HIS 9800pro IceQ?

Recimo da ljudi nisu mnogo omasili cenu (oko 200-220e ... ), ali ti ja, druze, ne bih nesto preporucio da se zaleces. Nije ona toliko brza od 9700pro. Strpi se, jos uvek imas brzu igracku.

Ma znam mazi, ali me zanimala cena pa da procenim sta je i koliko isplativo :)
Hvala i pozdrav !

U pravu je mazi... Ako hoces da prodajes, prodaj jako brzo. Najavio MSI obaranje cene tog 9800 Pro, chim izadje X800XT... Vrlo brzo ce X800 Pro biti oko 300e, a 9800Pro ispod 200! Mada, logicno je da predjes na X800 Pro...

byMaX je napisao(la):
U pravu je mazi... Ako hoces da prodajes, prodaj jako brzo. Najavio MSI obaranje cene tog 9800 Pro, chim izadje X800XT... Vrlo brzo ce X800 Pro biti oko 300e, a 9800Pro ispod 200! Mada, logicno je da predjes na X800 Pro...

A ja kad sam rekao za 9800pro da ce da padne na 200€, SimpsonH me je "ukorio"! :d

Delija je napisao(la):
A ja kad sam rekao za 9800pro da ce da padne na 200€, SimpsonH me je "ukorio"! :d
Pricali ste o ceni "ispod 200" i ja sam rekao da to nikada nece biti.
Pojavi se 5 buljavih GA za 200(dilerska cena) i vi se odmah primite :d

BTW Max je poznat po "krojenju" cena :d :d

Eto vidite! :D:D:D

filipp je napisao(la):
I ja sam vlasnik jedne MSI 9800 PRO. Sta reci sem da kartica radi savrseno stabilno na 432/750 core/mem i uz to je bas tiha.Inace drajveri je prijavljuju kao 9800XT sto ,kako kazu ljudi sa RAGE 3D foruma, je slucaj kod svih modela MSI 9800 PRO...
Inace 3Dmark03 oko 6400 poena na XP2400+

Koliko tiha? Ako moze neko poredjenje. Posle stvarno mnogo vremena druzenja sa bukom, prekipelo mi je, utisao sam masinu max sto je moglo, tako da je najbucnija stvar OvlStream koji se vrti na 2300rpm(jedva se cuje). Zbog toga sam i vratio GF3 u mashinu.
P.S. Ima li po tim forumima pozitivnih iskustava sa flesovanjem biosa od XT verzije? Ima li uopste potrebe za tim?

Ma ne pada mi na pamet da prelazim na 9800 boraniju, idem direktno na XT. Ali ipak tek kad padne cena (ili kad se neko od vas smori posle 6 meseci pa hoce da menja za X800UltraXT+ Special Edition :d ) Hvala svima za infoe !

BokiPK je napisao(la):
Koliko tiha? Ako moze neko poredjenje. Posle stvarno mnogo vremena druzenja sa bukom, prekipelo mi je, utisao sam masinu max sto je moglo, tako da je najbucnija stvar OvlStream koji se vrti na 2300rpm(jedva se cuje). Zbog toga sam i vratio GF3 u mashinu.
P.S. Ima li po tim forumima pozitivnih iskustava sa flesovanjem biosa od XT verzije? Ima li uopste potrebe za tim?

PA ako i ja uporedim sa sa kulerom za CPU koji se vrti na 2500rpm mogu reci da mi je doticni kuler najbucniji u kucistu.Znaci sa otvorenom stranicom kucista nema skoro nikakve buke.
Shto se tice flesovanja biosa ne vidim svrhu jer ili je ovo PRAVI R360 ili samo ima bios od 9800xt - napomenuh ranje da ga drajveri vide kao 9800xt.
poz.

Ja uzeo MSI ali imam problema .. cini mi se u pixel shaderu ... recimo u FarCry-u kada naletim na paru mestimicno vidim kockice bez teksture kada je graficka malo (390/700) klokovana(posebno GPU). U 3DMark-u 2003 (build 1.0 ja mislim) mi se na dosta testova javljaju ti gubici kada kartica i nije klokovana.
U svim drugim igrama radi ko zmaj i radi na 450/750 bez problema.
Sumnjam na probleme sa drajverima !?!?!?!??!?!

Abit KX7
Barton 2000+
512MB RAM
MSI RX9800-TD128
ATI Catalyst 4.4

Moze biti da ti neki od pixel shadera ne valjaju :d

Salu na stranu, stvar je u drajverima, menjaj ih...

OptiPlex je napisao(la):
Moze biti da ti neki od pixel shadera ne valjaju :d

Salu na stranu, stvar je u drajverima, menjaj ih...
Koju verziju mi preporucujes? Probao sam 4.5 ali mi *****u overscan funkciju u TV-out-u tako da mi je se slika nabije nagore i zauzima samo 2/3 ekrana. E da ... i sta mislis o onim Omega drajverima?

Slobodno ih skini ja ih koristim i pezadeovoljan sam ;)
Pozdrav...:wave:

ivanj je napisao(la):
Koju verziju mi preporucujes? Probao sam 4.5 ali mi *****u overscan funkciju u TV-out-u tako da mi je se slika nabije nagore i zauzima samo 2/3 ekrana. E da ... i sta mislis o onim Omega drajverima?

Isti slucaj sa 4.5 kod mene, koristim 4.4

ivanj je napisao(la):

4.4 katalisti su zakon za te stvari
A sto se Omega drajvera tice nisam pametan sta da ti kazem - neki su imali problemcica sa njima drugi ne...ja ih nikad nisam imao dovoljno dugo da mi se manifestuje neki problem a opet problemi koje opisuju ljudi su previse specificni da bi meni morali da se dese, sto ne znaci da ce i tebi...znaci - ne znam ;) Moraces da probas :)

Pre nego sto bilo ko kupi 9800 pro nek malo pogleda http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=45909!

Da se vratimo malo na temu, da li neko zna kada sa ocekuje sledeci kontigent IceQ kartica kod nas? Pojavile su se na blic i u verovatno malom broju i vrlo brzo nestale sa trzista.

da vidim misljenje iskusnih (Maxa na primer i kompaniju):

Kog Radeona 9800Pro da uzmem (u USA) - taj HIS Excalibur IceQ ili MSI RX9800 plus (ili koji tacno naziv nosi) o kojima se prica ovde???

BTW, IceQ mi malo ruzno deluje (verovali ili ne).
Pretpostavljam da taj kuler sa njega nema sanse da se skine i stave oni Zalmani ZM80C-HP i ZM-OP1???
Jel ti Zalmani mogu i na MSI?

HVALA!!!!!! :)

Pa vjerovatno da moze taj Zalman da ide na MSI, ali na IceQ ne vjerujem ;)
Na MSI moze da se makne hladnjak koji ide preko memorije i da se stavi Zalman ali za IceQ ne znam (mada sto nebi moglo) .U svakom slucaju pogledaj malo po netu !!!
Mada da sam na tvome mjestu ti znas koje je moje misljenje, tako da je suvisno komentare da dajem :)
Pozdrav...

Hvala M3,

Jos samo kad bih znao zasto mi je post obrisan bilo bi lepo.

Nije, samo je privremeno bio nevidljiv.

OK, izvinjavam se! :)

Ako jos neko ima nesto da me posavetuje oko kupovine IceQ/MSI bicu mu veoma zahvalan! :)

pozdrav!!!

NightVision je napisao(la):
...BTW, IceQ mi malo ruzno deluje (verovali ili ne)...
Kakve veze ima kako izgleda? Nije to mobilni telefon nove generacije sa kojim ces da se manekenises :). Stavis je u kuciste i videces je opet tek kad budes radio sledeci upgrade :). Ono sto je bitno je da je karta kvalitetno odradjena i da je tiha pri radu. Neces naci ni jednu 9800 kartu koja pravi manje buke (ako ti je to uopste bitno).
Ako hoces da uzmes neku 9800 kartu i na nju nabudzis Zalmana onda uzmi MSI. U suprotnom uzmi His-ovu kocku leda ;)

ma buka mi nije bitna uopste posto mi je komp vec abnormalno buchan! :D
na to sam navikao i ne smeta mi uopste. inace, imam providnu stranu na kucistu tako da cu da je gledam svaki dan ;)

ono sto mi je bitno jeste OC i kvalitet slike.

POZDRAV!!! :beer:

:)
a samo da pitam... jel njega zbog hladjenja ili OC-a ili...?

I zbog hladjenjenja i zbog o/c jer je stvarno prava kartica sto se tice o/c a pritom se uopste ne cije kako radi...ma vrhh vrijedi svaki cent, a kosta oko 270 eura , barem mi se tako cini ;)
Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno