Šta je novo?

Hiper-X@1066MHz nece na 1066MHz???

Ja sam danas uzeo dva modula, u racunaru imam Kingmax Mars @ 1066 koji radi na 2.0V, izvadio sam njih stavio ovaj Kingston i sve preko 1120 puca @ 2.325V.
Toliko ide i Kingmax sa 2.2V. Moju su made in China, tako da.... Bar lepo izgledaju :p

Ma, iskreno mislim da ako se ne vijaju vrhuski klokovi obichan value ram je vishe nego dovoljan, treba odvojiti malo vremena da se isproba koji su moduli dobri i to je to. Mislim shto davati 20-30e vishe ako se to nece iskoristiti.

:wave:

Trenutno najbolji izbor su Trannscend aXeRAM i Crucial moduli.. Bre ljudi axe 1200+ radi na 1300Mhz stabilno pri voltazi od 2.25v :D

Kod mene i KingMax-i koji su deklarisani na 1066MHz nece da rade na doticnoj ferkvenciji.
A nije ni cudo kad im je cena vise nego socijalna.
Videcu da li rade na doticnoj ferkvenciji i sa povecanim naponom.

Poslednja izmena:
uzmi transcend axeram 1066 (pogledaj da pored bar koda stoji slovo N)... oni imaju microne a cena je vise nego ok....

Za sad sam jako zadovoljan,
ovi moduli koji nisu hteli ni na 1066 sad rade i na 1124 doduse sa olabavljenim latencana sa CL5 na CL6 (6,6,6,18) i to pri fabrickim naponima 2.2V.

U životu sam promenio dosta Kingstona, i ValueRAM i HyperX i nijedan nije bio raspoložen za OC. Ovaj Kingston radi na default taktu ali je gotovo potpuno nesposoban za išta više.
Imam i teoriju u vezi ovoga. Pošto je Kingston najveći proizvođač modula u svetu, na testiranje mu pristiže najviše različitih čipova. Sa obzirom da kupuje najviše, može da bira čipove i stavlja u module da im default takt bude veoma blizu maksimuma.
Manjim "butik" proizvođačima je jeftinije da smanje broj različitih čipova kako bi dobili bolje cene, pa da iste čipove guraju u nekoliko različitih modula. Zato po meni OC potencijal Kingstona-a, nikada neće biti na nivou Cruciala ili OCZ-a.

P.S. Možda će neko sa 50% oveclockom na nekome ValueRAM-u da mi skoči za vrat ali moje iskustvo je ovako.

Poslednja izmena:
@dekoder
DDR2 sa CL6 latencijama nema smisla....

@Bogda
Crucial je Micronova firma, tako da oni ne kupuju tudje cipove. Sto ce reci ugradjuju ono sto njihov vlasnik i proizvodi. To znaci da dokle god je Micron na tronu sto se tice memorijskih cipova ovaj proizvodjac prakticno nema konkurenciju :wave:

Na hyperX 1066 su elpide... moji idu max na 1170Mhz sto je bedan klok...

Ne to, videh Kingston Value Ram 2Gb modul deklarisna na 800 CL6 pa me to zanima, čisto informativno...
:wave:

Hmmm nisam siguran, nikad nisam video DDR2 memoriju deklarisanu na CL6...
Inace nekada davno imao sam KVR667 koji je na 800 isao samo sa CL6, a koliko me secanje sluzi radilo se o nekoj ubogoj Elpidi.
I nisam siguran da li je na AMD-u uopste moguce gurati CL6...

Vidite sad ovo:

Evo slike gde sam slikao mem. u racunaru i vidi se da je KHX8500.....

Zasto mi CPU-Z prijavljuje sledece?

Da li je u pitanju neka programska greska, ili su moduli stvarno na 800 MHz?? :wall:

Ovaj komp me dovodi do ludila :crash:

KHX 8500 ima uflesovan SPD DDR800 zbog kompatibilnosti, ali Kingston ti garantuje da ce raditi po napisanim specifikacijama, tj. na 1066 :wave:

Lepo bi bilo kad bi memara uvek ispunjavala specifikaciju .... ko trenutno zeli Micron jedina garancija je Crucial :)
Nazalost ni ovo nije u potpunosti tachno jer na nove Ballistix-e i Tracer-e koji su single sided ne idu mikroni nego svashta redom od powerchipa do elpide itd.

meni za pc6400 pise da su pc5300

meni za pc6400 pise da su pc5300

nize vrednosti se stavljaju u SPD (Serial Presence Detect) da bi se postigla kompatibilnost sa sto vise maticnih ploca...Lako mozete promeniti vas SPD, uz pomoc Thaiphoon Burner-a ili SPD Tool-a, i podesiti ga na vasu zeljenu vrednost...

Ja sam mojim Kingston-ima KHX9600 (1200-tke) prilično zadovoljan. Evo kako ih vozim na Asus P5B Deluxe (da napomenem da jedna 9-ka duva pravo u njih sa par cm. rastojanja):

Prilozi

• Kingston1200.gif
    Kingston1200.gif
    31.6 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
@maxer
To mi mirise na stare dobre Microne GKX :)
I moji su ludovali kako sam god hteo :wave:

@BigJoe
mozda (dva para mem. kupljenih u razmaku od 4-5 meseci, jedne sa novim hladnjacima a jedne sa starim ali na oba pise assembled in USA)

@OCz
Ako se dobro sećam hoće.
Zadnji i jedini put sam to probao proslog leta, reda radi (otprilike na 15-5-5-5) ... mada ova matična ploča nije za takve brzine a i ovu koju koristim imam samo i jedino sa Bios-om v.1216 ... sa novijim verz. nece ni da se probudi na ovakvim setovanjima :p

Poslednja izmena:
HyperX 9600 je opste poznat da nece da radi na fabrickom setovanju, ali 4-4-4-4 pri 1000MHz nije uopste lose, inace imas killer kombinaciju sa 500FSB-om, koj PL drzis ?
Inace, mozda sada nece jer imas 965P plocu, a sad imas 4 stapa, ranije kazes da je islo, tada si imao 2 stapa ?

Nazalost ni ovo nije u potpunosti tachno jer na nove Ballistix-e i Tracer-e koji su single sided ne idu mikroni nego svashta redom od powerchipa do elpide itd.

Eto i Crucial poce da mulja .....
Jos jedanput se potvrdilo a kako bi bilo i drugacije da jedino nemci drze svoju rec !!!

Razgovarao sam sa Sayaom sa XS'a on je inace nemac saradnik kod Cellshocka i potvrdio mi je da Cellshock nikad ne menja chipove za odredjeni model

Sto znaci ako prve serije imaju D9GTR (DDR3) onda su na istom modelu uvek ti chipovi nebitno u kojem momentu ih kupujete ukoliko se prelazi na druge chipove onda se i oznaka modela menja odnosno izbacuje novi model kao sto je recimo Cellshockova plava serija (D9GNL)

Poslednja izmena:
Die beste, die beste :D
DI BESTE, DI BESTE, nemacka medicina je najbolja medicina na svetu :D :D :D

Edit:
I jos nesto, Transcend aXeRAM 1200 je trenutno sigurica za Microne ;)

Poslednja izmena:
... inace imas killer kombinaciju sa 500FSB-om, koj PL drzis ?
Inace, mozda sada nece jer imas 965P plocu, a sad imas 4 stapa, ranije kazes da je islo, tada si imao 2 stapa ?
PL ? ... moraš da mi pojasniš na šta misliš, nikako ne mogu da se setim šta bi to moglo biti :d

Što se količine modula tiče, probao sam novije bios-e i sa dva i sa četri modula ali jok, ništa ne pomaže - neće ni da se probudi kad je upališ (čak sam morao da je flešujem na slepo, onom metodom za recovery AMI Bios-a).

Performance Level, imas ga u bios-u a mozes ga i namestiti preko MemSet programa :)
Sto nize to bolje, pospesuje uglavnom read za memaru, moze da se desi da su ti zapali microni, a posto sad nece 1200MHz mozda je zbog ploce tj. chipseta ali ni ne bitno imas dobru kombinaciju ;)

Die beste, die beste :D
DI BESTE, DI BESTE, nemacka medicina je najbolja medicina na svetu :D :D :D

Edit:
I jos nesto, Transcend aXeRAM 1200 je trenutno sigurica za Microne ;)

Ja sam imao cudna iskustva sa AxeRam 1200 ,
radili su na nekih 1150@CL4 stabilno a na CL5 nisu hteli preko 1190 iako specificirani na
1200.

Performance Level, imas ga u bios-u a mozes ga i namestiti preko MemSet programa :)
Sto nize to bolje, pospesuje uglavnom read za memaru, moze da se desi da su ti zapali microni, a posto sad nece 1200MHz mozda je zbog ploce tj. chipseta ali ni ne bitno imas dobru kombinaciju ;)
Ja ili sam totalno zarđao (pošto sam zadnji put ušao u bios pre ... 8 meseci ili tako nešto) ili si se ti prevario ... stvarno ne mogu da se setim tog Performance Level-a ... odoh da proverim gde je ta opcija.

P.S.
Proverio, takve opcije nema u bios-u (v.1216) za Asus P5B Deluxe.

P.P.S
Sad pogledah zapisnike sa testiranja :D i vidim da sam je vozio na 9x389=3501MHz (FSB 2:3, 1167MHz za memoriju).
Što se tiče radi-neradi, nisi me dobro razumeo: sa ovim bios-om radi i sada sa 4 mem.kartice na gore pomenutoj frekv. a neće da radi sa novijim bios-ima (neće ni da butuje tj. da se probudi) čak ni na ovom mom svakodnevnom setup-u (FSB 500).
Memorije i ploča normalno rade i na 515x7 a granica je na 520x7, tu već počinju greške.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno