Šta je novo?

Hi fi za sirote help

Nista onda preteriskacu kv da nadjem nesto polovno . Pa javljam ovde

Da li moze neko da mi objasni zasto u mom slucaju stalci moraju da budu opcija ? Tj zasto ne mogu da gledam obicne podne kutije ?

A po cemu su ti bookshelf zvucnici neobicni, kad si zapeo za obicne podne? :)
U postu #19 sam ti napisao razlog. Kapiram da ti je fenseraj da imas podne, ali shvati da u tvojoj sobi to nece raditi kako je zamisljeno.
P.S Imas i jedan JBL L-26 za 170e http://www.kupujemprodajem.com/JBL-L-26-Decade-392344-oglas.htm?filter_id=86
Al sam udavio sa ovim JBL-om. :D Necu vise...
A imas i ovako nesto http://www.kupujemprodajem.com/ReVox-Forum-B-MkIII-392334-oglas.htm?filter_id=86
Ili satro britansku pikanteriju: http://www.kupujemprodajem.com/Castle-York-392883-oglas.htm?filter_id=86 Ovo ti doduse ne bih preporucio za nesto zescu muziku, samo za vokalcice i te neke mlake stvari.

Eto to bi bio lep predlog ako je bas moranje da budu podni. Elac sa ona dva zadnja porta bi umeo da pravi problem ako nema pozadi dovoljno mesta od zidova.

Poslednja izmena:
Ehh, bese nekad, nazalost. ,) Tada se i znalo za sta se placa velika para. Doduse zna se i danas. :-devil-: Moze se reci da su motivi i ciljevi malo evoluirali u hi-fi industiji. :wall:

Nema nade za mene :/

sto vise gledam sve manje znam sta je prava stvar

Poslednja izmena od urednika:
sto vise gledam sve manje znam sta je prava stvar

Pa kad imas pogresan pristup. Kakvo crno gledanje, slusanje i samo slusanje. Ljudi su ti ostavili par linkova prodavaca iz neposredne blizine, pa idi pa poslusaj. Od gledanja i piskaranja ce te samo jos vise glava zaboleti. Ja sam cesto slusao pojacala ili zvucnike koji izgledaju kao da su iz kontejnera izvadjeni a ubijaju zvukom. Drugo, poimanje zvuka je subjektivna stvar. Mozda kad odes i cujes, shvatis da je to mnogo bolje nego sto si zamisljao. Stoga idi i slusaj. Piskaranje pomaze samo do odredjene granice, vise kao neke smernice. Ja bi kod coveka, koji je viseci po hifi forumima istripovao da zna, hiljade evra stukao u svoj setap, deli savete drugima po forumima, a zvuk koji poseduje na gajbi je zali boze bacenih para. Nista bez slusanja.

Upravo tako, slazem se u potpunosti.
@Donmarkon
Hi-Fi na brzinu nece, to da znas. Gomila informacija u kratkom intervalu tesko da moze biti korisna, vec vise to treba da upotrebis samo kao smernice, a da svoje iskustvo obogacujes slusanjem, a najmanje na forumima, casopisima i drugim vidovima pisane reci ili tudjeg misljenja.
Evo recimo pade mi na pamet posto smo ti izlistali neke predloge sa KP, imas recimo Fidelity-ja, covek iz Loznice, preprodavac koji uvek ima gomilu tehnike i zvucnika u svakom momentu. Nije dileja, ima velikog iskustva sa tehnikom jer je propustio kroz ruke tone i tone skalamerija. Kad nadjes vremena, odes jedan dan do Loznice sa nekoliko svojih cd-a i muzikom koju dobro poznajes, pogledas sta ima da ti ponudi (pratis naravno aktuelne stvari na KP koje kaci u medjuvremenu), poslusas uporedo nekoliko pari zvucnika, i mnogo toga ces sam saznati bez imalo muke. To je isto samo predlog, posto na jednom mestu mozes dosta dobrih stvari da cujes i uporedis, a po pristupacnoj ceni i kvalitetu. :)

Ja sam imao Interior 505 plus, odlicni zvucnici. Koliko vidim imaju isti visokotonac koji radi extra lepo(barem po mom ukusu). Ponudi mu 60 i kupuj ako ti da, bices sigurno zadovoljan za te novce.

Dao bi ih za 60 e , jedino sad razmisljam da li je to real deal za mene :) tj treba otici do loznice da se cuje to . Posto sam poslao poruku coveku u kojim uslovima bi ih slusao i koju muzku , ali mi nije nista odgovorio :/

Vrede te kutije toliko, a ako se dogovoris da ga posetis, ponesi za svaki slucaj vise para, pa poslusaj sve sto ima. Mozda i promenis odluku kad cujes nesto drugo. Muziku svoju ponesi.

Bas sam danas imao prilike da slusam L-50, i to podosta sa raznim zanrovima...
Monitor audio? Wharfedale? Slusaj Nikka, udavio te je covek, SA RAZLOGOM.

Ono je bre muska svirka, a bass.... E to je nesto. JBL = rock and roll ;) ALI NEMOJTE DA IH KUPUJETE JER IH HOCU JA. :D

Polako, ima za sve. :D Sreca pa preprodavci znaju sta narod trazi, pa tako u zadnje vreme ima dosta JBL-a po oglasima. :p Nego, slabo navaljuju ljudi, jer ili ne znaju sta valja ili se gade na stariju robu. :smoke: A kao sto rekoh, ta L serija cisti konfekciju od xxx evra.

Imam ponudu za ovo pojacalo MARANTZ PM-30SE

40 e

Vredi li ? Valja li ?

malko slabo... ustvari malko vise slabo...

Braco :) sta mislite o ovim Heco Spirit 50

Znaci soba 15 kvadrata~ Slusam elektro / rock

Valja li ?

Odmah covek pita za ono drugo jer kad je video na sta lici onaj dual... :d

+1 za staro pravilo. :) Oni Arcus-i deluju zanimljivo, pogotovo sto su Seas driveri korisceni. Ako ih je neko slusao, neka prokomentarise. Zlopati se covek vec nedeljama... ubi ga ovaj hi-fi. :smoke:

Imam jedan predlog za tebe, ni ja nisam imao para da kupim sto zvucnika i sto puta pogresim...
Cekaj nesto sto je trazeno a relativno ispod cene... poslusaj, ako ti se svidi, kupi.
Onda ides lepo cujes nesto drugo, pa ti se vise svidi to. Onda ti lepo prodas to sto imas za iste ili vece pare (sto mu dodje lepo), pa onda kupis to drugo...

I onda si propao :d Onda ces da se smiris na jednoj stvari neko vreme, pa ce da ti zafali svega i svacega... Ulazis u zacarani krug druze, nemas pojma koliko :)

Quadral Merin 85 evra ? sta mislite

Ma nema zacaranog kruga hocu da kupim stavim u sobu i uzivam u muzici :)

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno