Šta je novo?

HG532e - jel' zaista ovako dobar???

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Umesto nekog Pirelli rutera, Telekom mi je dao prcka od HG532e - mislio sam da ni net nece raditi kako treba.
Malisa (mali je kao novcanik bukvalno, nema dodatne antene!) mi pokriva ceo stan, znaci skoro 20m razdaljine, kroz zidove efektivno Skype radi super, preko wifi mreze gledam serije i YT bez problema, jos nije stucao od torrenata.

Jel' ovo tako dobro cudo ili sam ja dobio zlatni primerak i da ga ne dam nazad ako otkazujem ADSL? :D

Jedino mi "smeta" sto nije N300+ ili 802.11ac :)P) pa bi onda mogao da radi sve sam, ali... i ovim sam impresioniran.

Mali, ali tehničar :d

dobar je. drugarica ima taj i pokriva bolje nego stari 520s. a ja sam za moj stari hg520s dobio opet hg520s :d kao hteli da mi ucine posto taj ima bolji wifi od ostalih modela ali se ne bi slozio.
jos su mi umesto mojih zaglavljenih 6/1 protoka ucitali "pogresne" vrednosti 6 Mb dl a up samo 350 kb

Pa ne bih rekao da HG532e ima bolji wireless od HG520S
Ja sam ga zamenio za HG530c odma, nije prošlo ni 4 sata od preuzimanja, na HG532e nije moguće naštelovati forwarding portova, podešavanja stoje, al ne radi, čovek iz Telekoma je doneo novi 532e, isto nije bilo moguće, onda mi dao HG530c, i proradilo sve

Meni radi forwarding kako treba. Ne znam koji HG520 sam imao ranije (c ili s) i wireless nije mogao ni 20% da pokrije kako treba. Tipa, telefon ne moze na <10m da se poveze, a sada radi na skoro 20m.

isto tako i kod drugarice. ona je na spratu i u prizemlju nije imao mrezu uopste. sa ovim malim sasvim normalno.
i kod mene je cudna situacija. nemam u kupatilu mrezu (gde ti najvise treba :d ) koje je ispod moje sobe a u svim ostalim delovima kuce imam,cak i u dvoristu. max 7-8 metara i posle se gubi.

Ja sam sa TP link ruterom i velikom grid antenom hvatao internet sa jednog prijateljevog HG520 sa jedno 300 metara. Nisu uopšte za bacanje iako nemaju spoljnu antenu.

Poslednja izmena od urednika:
Jesi se to kacio direktno na HG520 ili je TP link sa grid antenom LANovan na HG520 pa si njega hvatao??
Nekako mi je nemoguce, ne samo neverovatno, da moze HG520 da dobaci singal na 300m, barem ne neki koristiv signal.

Sa dobrim prijemom ništa nije teško uhvatiti. Voyager Ima samo 3W odašiljač pa se hvata sa ruba sunčevog sistema. I kod mene je bila ćista prava linija bez ičega između, pravo na prozor iza koga je taj HG bio i još van grada i tamošnjih smetnji. Hvatao i laptopove na stotinak metara. Ne sećam se sad tačno koji je TP Link bio ali ta 24dB grid antena još služi za moj AP kome dajem internet vezu komšiji na laptop jedno stotinak metara dalje ali sa nekim drvećem izmedju.

System up time 1366:14:58. Malisa nije gasen/resetovan od kad je pusten u rad :D

DSLAM bese centrala za ADSL? Ne znam kakve to veze ima sa odlicnim uptime-om, ne-gusenjem od 1000 konekcija i odlicnim dometom i throughputom na skoro 20m?
Da sam znao da je ovako dobar, verovatno bismo u zgradi uzeli 100Mbit net i podelili troskove svi :D

Ja sam danas dobio ovaj ruter, pa ću da vidim kako šljaka :) Kaže mi čovek iz Telekoma, da nije ni ovaj ništa bolji sza wifi od hg 520c. Jel možda neko nameštao dyndns sa ovim ruterom? Pošto ja sa mojim starim hg520c nisam to mogao da namestim.

Jesam ja koristio dyndns i radi dobro i ne zaboravlja podesavanja posle restarta nekim cudom.

E super, probaću da namestim. Za početak moram reći da je signal wifi mnogo jači od hg520c. Sad izađem u dvorište i imam signal, a sa onim nisam smeo van sobe da izađem.

I ja to pricam, 4 sprata ispod imam signal :) A neko rece da cak na 8 ostao konektovan :D (mozda ne za YT, ali radi WhatsApp) :)

Pisao sam na drugoj temi o dometu, sad imam jedan problem.
Vidim da port forward zna da zaglupi i da ne pamti podesavanja, ali kakva je situacija sa vajerlesom? Malocas mi nestao net na trenutak, i posle se na kompu vratio, ali primetim da nema signala na telefonu. Odem u podesavanja i vidim da WLAN nije enabled. Cekiram ja i izadje mi ponovo opcija da odaberem ime, pass, enkripciju. Sve kao prvi put kad sam podesavao.
Odradim sve kao prosli put, i telefon se sam poveze. What gives?

To je ocigledno do telefona.
A jel' nasao neko resenje za port forward uopste, jel' dovoljno da se svaki put Delete pa opet kreira ili nesto drugo treba?

Nisam ni trazio, iskreno.
U uT sam odradio onaj automatski mapping, u mazgi takodje i radi odlicno. Za drugo mi ne treba

*sta je do telefona? Razumem ja da veza moze da pukne, ali zasto su se postavke za vajerles resetovale?

**a ti mislis do mobilnog, a ne do tel linije :D Ne, podesavanja su se resetovala u ruteru, ne u telefonu.

Poslednja izmena:
Sa automatskim uPnP mappingom ti radi kako treba i posle reseta?? Port je Open u testu uT-a?

Ako je komp zapamtio konekciju ne vidim zasto bi bilo razlicito za telefon - verovatno je telefon zaboravio nesto?

Kažem ja da port forwarding ne radi kako treba, a vi ne verujete

@au

Da, sve je bilo ok. Za ovo drugo se izgleda i dalje ne razumemo :p
Dakle, veza je pukla (ne znam da li se ceo ruter restartovao, ili samo konekcija). Veza se uspostavila, pojavio se net na kompu. Nakon dvadesetak minuta primetim da nemam net na telefonu (znaci, tlf je skoro pa nebitan ovde). Odem na podesavanje rutera, vidim da je WLAN disabled, iako je bio enabled. Cekiram kucicu, vidim da postavke nisu sacuvane (ime mreze, zastita, pass). Unesem sve isto kao i pre, telefon se poveze bez da sam morao da selektujem mrezu i kucam pass.

Mene interesuje zasto je u podesavanjima rutera WLAN presao iz enabled u disabled? Uloga telefona u celoj prici je samo to da mi je ukazao da nema vajerlesa

Kao što rekoh nikada nisam imao problem (bilo koje vrste) sa ovim ruterom.
Da li sam ja srećne ruke ili je možda verzija firmwarea/nešto drugo u pitanju, ne znam.

lbEcMse.png

Kažem ja da port forwarding ne radi kako treba, a vi ne verujete
Meni se samo jednom resetovao ruter od kad ga imam, i to prosle/pretprosle nedelje, zato i nisam primetio! Nego kako da se natera da radi psole reseta?:)

@au

Da, sve je bilo ok. Za ovo drugo se izgleda i dalje ne razumemo :p
Dakle, veza je pukla (ne znam da li se ceo ruter restartovao, ili samo konekcija). Veza se uspostavila, pojavio se net na kompu.
A tebi je komp povezan kablom?

Mene interesuje zasto je u podesavanjima rutera WLAN presao iz enabled u disabled? Uloga telefona u celoj prici je samo to da mi je ukazao da nema vajerlesa
Ne znam, kod mene se ne resetuje WLAN, za sta sam enormno zahvalan, jer povezivanje kabla svaki put da treba bilo bi UFFFF :)

Da, da. Preko kabla komp
***a, ovo mi je za trenutak delovalo kao problem sa portovima koji se pominjao. Ali tamo podesavanje ostane u ruteru, samo nema efekta. Ovde se podesavanje izgubilo. Ne znam sta je, nadam se da nece biti ponovo

@nbg4ever! Meni se jutros isto desilo, nemam wifi i odem u podešavanja, i tamo mi se isključio wifi, morao sam ponovo da ga enablujem i podesim.

Jel mi možeš objasniti kako se to namešta?
Ides u podesavanja za ddns, ne znam tacno gde jer vise ne koristim to na ovom ruteru.
U Service Provider odaberes dyndns.og iz padajuceg menija.
Ako ti je ddns adresa npr. zholinho.ath.cx onda u polje Domain stavis ath.cx, u polje Host zholinho.
User name ti je user name sa kojim se logujes na ddns sajt i password takodje u polje password sa sajta.

Ja koliko citah ovo je n ruter i to 300 mbps.. Ali kacim se na njega macbookom pro 2011,koji takodnje ima full n standard ,ali mi u konekciji na laptopu pokazuje 144 mbit/s.
Zna neko da li moze da se natera da radi na 300 mbit/s?

Vrh Dno