Šta je novo?

Heroes Of Might & Magic V

Imam problema u drugoj kampanji. Cini mi se treca misija gde treba da prodjes kroz zemlje elfova, na pocetku imas jedan grad paklenih a onda ubrzo osvajas i drugi od vilenjaka. E sada problem je kada ti posle nekog vremena ciscenja mape i pored toga sto sam svih nedelja imao izuzetno male gubitke vojske dodje ponovo onaj vilenjak sto ga potuces na pocetku na kapiji sa vojskom koju nikako ne mogu da unisitim, u najboljem slucaju ostane mu par zelenih zmajeva i jos poneka jedinica, kada igram na normal a kada sam prvi put na hard necu ni da pominjem, dodje prerano. Da li je mozda fora da se izbegne nekako borba sa njime?

gx-x je napisao(la):
reinstal windowsa uvek resava stvar.

Hvala na odgovoru. :)
A kako to da samo 2 skroz različita računara ova igra neće da se instalira, a na ostalih 12 (na toliko sam probao) hoće bez ikakvih problema, a meni izbaci error?

radulle je napisao(la):
Imam problema u drugoj kampanji. Cini mi se treca misija gde treba da prodjes kroz zemlje elfova, na pocetku imas jedan grad paklenih a onda ubrzo osvajas i drugi od vilenjaka. E sada problem je kada ti posle nekog vremena ciscenja mape i pored toga sto sam svih nedelja imao izuzetno male gubitke vojske dodje ponovo onaj vilenjak sto ga potuces na pocetku na kapiji sa vojskom koju nikako ne mogu da unisitim, u najboljem slucaju ostane mu par zelenih zmajeva i jos poneka jedinica, kada igram na normal a kada sam prvi put na hard necu ni da pominjem, dodje prerano. Da li je mozda fora da se izbegne nekako borba sa njime?
Moras da se probijes do elfovskog grada koji se nalazi na gornjoj levoj strani mape, ali ne preko phoenix-a, nego imas drugi prolaz koji je slabije branjen. To moras da uradis sto pre (batali ciscenje mape) i zatim ces imati dva elf grada spram njegovog jednog i onda nije tesko... ;)

Preacher je napisao(la):
Moras da se probijes do elfovskog grada koji se nalazi na gornjoj levoj strani mape, ali ne preko phoenix-a, nego imas drugi prolaz koji je slabije branjen. To moras da uradis sto pre (batali ciscenje mape) i zatim ces imati dva elf grada spram njegovog jednog i onda nije tesko... ;)

Hvala, nisam znao da ima 2 elf grada, a posizeo sam u toj misiji, mislim da sam izgubio sigurno jedno 10 sati u 2 pokusaja prelaska. Uzgred, kada mu oduzmes 2. grad jel onda ne nakupi onoliko vojske? Ne znam da li da se vracam hard levelu tezine... Kako si znao za taj grad?

radulle je napisao(la):
Hvala, nisam znao da ima 2 elf grada, a posizeo sam u toj misiji, mislim da sam izgubio sigurno jedno 10 sati u 2 pokusaja prelaska. Uzgred, kada mu oduzmes 2. grad jel onda ne nakupi onoliko vojske? Ne znam da li da se vracam hard levelu tezine... Kako si znao za taj grad?
Pa i ja sam se patio na tom scenariju.:)
Koliko god da sakupi vojske ti mozes vise jer imas dva grada spram njegovog jednog.
BTW ja sam u tom scenariu kupio Elf heroja i sa njim igrao i to se pokazalo kao odlicno zbog morala u borbi...

Poslednja izmena:
@Preacher
Da, ali je fora sto meni uvek u tavernu bleje neki demoni ni traga od elfa!
A sa elf herojem bi mogao da skupljam pixie, spriteove i bladerunnere (i ostala stvorenja) koja se pojavljuju po celoj mapi, i to bi daleko olaksalo posao!

ne mora da znaci da bi mogao da skupljas te kritere, sem ukoliko nisi "lord" (kao special ability) ne mora da znaci da ces regrtovati bilo koga (sem onih sto ih skupljas po kucama u kojima rastu). Kriteri se naloze da ti se pridruze kad se debelo ukese od tvoje vojske. Vodi samo racuna da ne mesas rase koje vodis jer gubis moral i opadaju bonusi.

Stanmar je napisao(la):
@Preacher
Da, ali je fora sto meni uvek u tavernu bleje neki demoni ni traga od elfa!
A sa elf herojem bi mogao da skupljam pixie, spriteove i bladerunnere (i ostala stvorenja) koja se pojavljuju po celoj mapi, i to bi daleko olaksalo posao!
Pa na pocetku scenarija odmah proveris da li imas Elf heroja, ako nemas restart, ili kada osvojis Elf grad (prve nedelje naravno), sacekaj novu nedelju pa proveri u taverni. :)

Da li postoji mogucnost da se igraju kampanje preko reda jer ne volim da igram sa "zlikovcima" (undead i infernal)?

zjuu, nemoj preskakati, undedi su najbolji, mass curses, specijalne unded kletve, dizanje mrtvih...pretvranje zivih u mrtve...najboji...

To je vec stvar afiniteta, nikada nisam igrao sa njima u ni jednom delu heroja isto kao sto i u svim AD&D rpg igrama sam uvek bio ranger i nista drugo. Ne volim takve spodobe i to ti je.

gx-x je napisao(la):
zjuu, nemoj preskakati, undedi su najbolji, mass curses, specijalne unded kletve, dizanje mrtvih...pretvranje zivih u mrtve...najboji...
Definitivno, cak bih rekao da su overpowerd ili je ta kampanja bila jednostavno najlaksa...

Preacher je napisao(la):
Pa i ja sam se patio na tom scenariju.:)
Koliko god da sakupi vojske ti mozes vise jer imas dva grada spram njegovog jednog.
BTW ja sam u tom scenariu kupio Elf heroja i sa njim igrao i to se pokazalo kao odlicno zbog morala u borbi...

Bio si upravu... Mislim da su dizajneri igre trebali da ukazu na nekin nacin na postojanje tog grada, ovako je stvarno bilo mucenje. Verujte mi izgubio sam preko 10 sati pokusavajuci da predjem tu misiju. Kad sam osvojio taj grad dalje je bilo lagano.

@ killbane: Traineri koji otkljucavaju sve kampanje pojavili su se kada i igra.

Poslednja izmena:
Pa kad osvojis prvi elf grad, pise ti osvoji sve elf gradove (logicno da ima vise od jednog)!
Mada su mogli da roknu Eye of Magi da ukaze na grad!

Jel stavio iko novi 1.1 patch? Interesuje me jel ubaceno da se moze ocitavati igra za vreme borbe i da li gubim sacuvane pozicije ili ostaju???

Proday je napisao(la):
Jel stavio iko novi 1.1 patch? Interesuje me jel ubaceno da se moze ocitavati igra za vreme borbe i da li gubim sacuvane pozicije ili ostaju???

Ja ga instalirao i deluje mi da igra radi brze, ali moj savet ti je da ga ne instaliras pre no sto zavrsis 2. kampanju zato sto su ispravili bug gde su i phantom forces mogle da se gate-uju kod paklenih tako da si mogao da ispunis pola ekrana jedinicama...

Proday je napisao(la):
Check the readme, and especially this point : Saves made in game v.1.0 are not fully compatible with game v.1.1. It is recommended to restart the map to continue playing a saved campaign game.
Ako si ovim drugim mislio na load i save igre u borbi, ima neki mod koji dodaje te opcije (kao i dugme za wait opciju)

I meni je proradila, al mi posle 5 sekundi ucitanog statusa izbaci u windows

Grrr Dungeon kampanja cini mi se treca mapa, imam 2 zamka i 2 heroja ali comp ima pitaj boga koliko zamkova i x3 heroja. Non-stop mi uzima resorse i jedan od zamkova i malo po malo mi trosi jedinice tako da sam se smorio skroooz.
Jel neko probao da cheat-uje? NECE DA RADI KONZOLA! A lepo sam pratio uputstva za editovanje autoexec_cfg kako bih mogao da otvorim konzolu.
ZASTO???

Ne mogu da startujem igricu,krene da ucitava,pocrni ekran i vrati me na desktop,neki Error je u pitanju ali ne znam sta je.Konfiguracija mi je Celeron 2.4,512 mb rama,n-vidia 5500fx (128mb).Zna li neko u cemu je problem?

cepesh je napisao(la):
Grrr Dungeon kampanja cini mi se treca mapa, imam 2 zamka i 2 heroja ali comp ima pitaj boga koliko zamkova i x3 heroja. Non-stop mi uzima resorse i jedan od zamkova i malo po malo mi trosi jedinice tako da sam se smorio skroooz.
Jel neko probao da cheat-uje? NECE DA RADI KONZOLA! A lepo sam pratio uputstva za editovanje autoexec_cfg kako bih mogao da otvorim konzolu.
ZASTO???

Hmmm, nisam imao problema na toj delu u kampanji, na nekim kasnijim sam se bas iznervirao.
Konzola radi, kopi-paste iz uputstva i sve je OK.

@ cepesh
Ako si bas zapeo da cheatujes imas da skines unl-homm5.exe aplikaciju koja ti dozvoljava cheat, ali stvarno nema potrebe tokom kampanje (ja sam koristio samo u zadnjoj misiji kad sam je igrao 1. put jer mi se zurilo da zavrsim :p)

meni je igra na pocetku bila super, posle druge kampanje mi je bila malo manje super ali su undedi izvukli stvar. Na pola dungeon kampanje igra mi se ogadila, dosadila mi i obrisana. Nikakve mastovitosti nema. Uzmes jadnog heroja, taman ga zbuzis - cap ! kraj kampanje, eto ti na, opet jadan heroj opet sve u krug. Da ne pricam da su ovi dark-elf-ovi (moje misljenje) preskupi, doasdni i jedinice su im krs. Ovo sto uspem da nabudzim sa dark elfovima kao "jaka vojska" , kosta me bukvalno 10 puta vise nego unded vojska koja bi me samlela sa ovom. Dalje ne znam sta ide, a ni ne interesuje me. Uzeo sam etherlords 2 ponovo da igram, meni je to interesatnije i intelektualno izazovnije :)

Igra me je totalno smorila sve je bilo super do 3. misije u drugoj kampanji gde je protivnik NEUNISTIV ali NEUNISTIV, ima tri zamka prvi je prosto zauzeti ali drugi i treci prosto nemoguce, mali broj mapa me je primorao da izbrisem ovu igru prosto dobra ali jako kratka igra koju pokusavaju vestacki da produze abnormalnim niovom tezine (ovo pricam kada igrate na easy opciji da ne pricam kako je na hard) neznam kakve su ostale misije ali ova je prosto preteska i to na easy.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno