Šta je novo?

HELP!!! Čudan malware / adware virus

cacogenius

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruke
64
Poena
159
Pomagajte drugovi, mučim se već dva dana sa ovom beštijom. Naime upao mi je izgleda u modem neki virus i pobrkao DNS - ove. Virus se ispoljava tako, što na kratko prekida internet konekciju. Naprimer skidam nešto sa neta i slušam online streaming radio (po ceo dan dok radim za kompom) i odjednom radio prestane da radi, veza na milisekundu pukne i onaj fajl sa downloada isto pukne veza. E sad šta sam sve probao: -Da restartujem modem (onako na dugmić nazad), pa sam ušao u podešavanja modema preko adrese 192.168.100.1 i tamo ga resetujem na Factory defaut, pa onda idem na opciju device restart. Obrisao sam Cockies i svu istoriju iz pretrazivaca. Skinuo neke silne malware free programe. Nadju neki virus kao KEY u Registry folderu, obrisu ga, ali on se odmah vrati. Čak sam evo sad i Windows reinstalirao. U početku prvih pola sata sve radilo ok, ja se već ponadao, kad ono evo ti ga opet. Očajan sam, neznam šta da radim. Kako je moguće da je virus ostao u modemu ako sam ga restartovao? Jel mogu da vidim nekako u setup-u modema da li su promenjeni DNS-ovi ili tome slicno? Modem je cisco EPC3208G. Pomagajte molim vas. Mozete li preporuciti neki free program ili antivirus, pošto koristim samo onaj Windowsow Defender i Firewall. Svaka pomoć je više nego dobrodošla!!!!
 
Poslednja izmena:
Modem ne moze biti zarazen virusom mislim.Hmm kada si uradio cistu Windows instalaciju mozda si posle toga instalirao neki program sa tim virusom?! Mozda modem ima neki hardverski problem.Probaj sa drugim modemom za pocetak pa ces videti da li je u pitanju modem ili komp.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 
Ukoliko je default šifra za modem, virus može da se loguje na admin podešavanja modema i promeni DNS. Maliciozni DNS može da preusmerava korisnika na lažni server koji skida originalni sajt i u html ubaci maliciozni javascript code.
Ugasi komp, zatim ako imaš telefon idi na admin strane modema, promeni DNS i promeni šifru za pristup admin stranama modema. Posle toga reinstaliraj Windows.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
Evo nesmem ni da se hvalim na kratko mi se čini da sam možda rešio problem, ali plašim se da su to velike reči. Restartovao sam modem / ruter na sve moguce nacine, stavio nove šifre, izbrisao cockies, instalirao Kaspersky Internet Security, našao je neki virus Hacktool32 i obrisao ga. Za sada bar, nekih sat vremena radi sve ok. Videćemo da li će tako i ostati. Nažalost, nemam mogucnost pristupa netu na telefonu, imam neki krš.
 
Kao što sam i predpostavljao, nakon par restarta i ulaska u pretrazivac problem se vratio. Slusam radio i odjednom cap - prekid i pukne veza. Nisam stvarno ametan sta da radim vise...
 
Drugar nemaš ti virus u modemu, nego je problem drugde.
Najverovatnije je tako.

Jesi se kačio i sa drugim uredjajima na taj modem, (drugi računar, telefon), kačio si se i žično i bežično?
Tek ako u svim tim situacijama imaš iste te probleme tek tada je moguće da je do virusa u modemu.

A i onda je mnogo verovatnije da je do tvog provajdera ili do modema nego do virusa u modemu koji je baš, baš retkost.
 
Poslednja izmena:
Kačim se isključivo žično preko lan kabla. Imam samo jedan komp na tom modemu i nikakve wireles uredjaje ne kacim. Kada sam prikljucio laptop, isti su simptomi. Prvo radi ok, posle nekog vremena pocne da puca veza. Problem se donekle resi kada restartujem modem, ali posle nekog vremena nastaju isti problemi. Probacu da nazovem kopernikusovu podrsku, da vidim sta oni kazu i predlazu...
 
Koje DNS-ove upise virus,ako ga uopste ima?
 
Nazad
Vrh Dno