Šta je novo?

"Hello hypervisor, I'm geohot"

StreetskaterFU je poznat po tome sto je do sada milion puta najavljivao da je pri kraju, da je maltene hakovao, da je pitanje sata i nikad nista nije uradio. iskreno, niko od nas se ne razume u ovo sto on prica, i dal je u pravu ili nije, ali upravo njega sam prvog ocekivao da se javi da napusi geohota :)

Pa oni ostali i ne traže alternativu ali u pravu si, vrlo je moguće da će pre biti odnos 70-30%

Pa jednostavno, ili će PSN početi da se plaća, ili neće biti moguće ići online ako si koristio piratsku verziju igre - dakle samim tim, online interakcija sa ljudima sa Balkana će biti užasno mala s obzirom da će se svesti na one koji nisu igrali pirate a ti će biti u dobroj manjini.

Pa oni ostali i ne traže alternativu ali u pravu si, vrlo je moguće da će pre biti odnos 70-30%

Pa jednostavno, ili će PSN početi da se plaća, ili neće biti moguće ići online ako si koristio piratsku verziju igre - dakle samim tim, online interakcija sa ljudima sa Balkana će biti užasno mala s obzirom da će se svesti na one koji nisu igrali pirate a ti će biti u dobroj manjini.

Pa dobro, to je stvar izbora....
Na svakome je da odluci sta mu vise odgovara....

StreetskaterFU je poznat po tome sto je do sada milion puta najavljivao da je pri kraju, da je maltene hakovao, da je pitanje sata i nikad nista nije uradio. iskreno, niko od nas se ne razume u ovo sto on prica, i dal je u pravu ili nije, ali upravo njega sam prvog ocekivao da se javi da napusi geohota :)

Ma da, njima je najbitnije ko je prvi. Zato nikada nisam voleo hakere. Umesto da svoje znanje iskoriste da naprave nešto korisno oni se takmiče ko će prvi nešto da postigne. Hakerisanje je, kao i overklokovanje samo sebi svrha. Nema poentu.

Evo, koga zanima da prestigne geohota (dok još ima vremena) :D

Poslednja izmena:
Kako nema poentu, hakerisanjem omogucavash razne stvari, OCom ne radish nishta osim shto se divish nekom broju na ekranu i koshta te previshe :)

Ma ovo je bezveze, kada ga budu hakovali da mogu da se igraju pirati onda nek se jave. Ovako i ja mogu da kazem da sam razbio PS3 samo mi je jos malo ostalo ali evo ga tu je ...

ragnarok... većina ljudi će to da shvati da "sada može da se puštaju kopije" :D nemoj da ih "plašiš" :)

Nindze ostre surikene i katane, krecu u 04:00.

fak ju dolfins :d

Comedy time

Komentari su zakon :d

aldin said...

sry but my englsih is bad..... so can i play pirat games now or we must wait ..sry for enhlish
January 26, 2010 6:50 PM

Mucenici, malo mi ih zao, pogotovo ovih sto u svakom komentaru imaju "sorry for my bad english"

Ali neverovatan im je engleski majkemi :D Toliko su uzbudjeni da ne mogu dva puta da napisu istu rec :d Englsih i Enhlish :D :D

Nesto razmisljam, Sony ce uraditi istu stvar kao i sa PSP-om, odnosno da moras da imas najnoviji firmware za pokretanje igre, i tako za svaku novu bitnu igru, opet novi firmware. Tako da ce hakeri non stop morati da se prilagodjavaju.. U prevodu, zesca zaebancija :)

Ma vazno da je pocelo,a za dalje cemo videti... Mozda i ne bude dalje...
Bilo dobro da se nastavi, ps3 bi postao lep FULL media centar :D i nebi mi vise skupljao prasinu...

Možda zato što je dobio konzolu pre mnogo vremena, pa je nije apdejtovao, igrao se sa iPhoneima, pa je krenuo da radi na ovome i ... tako :)

The PS3 is hacked, its your job to figure out something useful to do with it.

How it works:

geohot: well actually it's pretty simple
geohot: i allocate a piece of memory
geohot: using map_htab and write_htab, you can figure out the real address of the memory
geohot: which is a big win, and something the hv shouldn't allow
geohot: i fill the htab with tons of entries pointing to that piece of memory
geohot: and since i allocated it, i can map it read/write
geohot: then, i deallocate the memory
geohot: all those entries are set to invalid
geohot: well while it's setting entries invalid, i glitch the memory control bus
geohot: the cache writeback misses the memory :)
geohot: and i have entries allowing r/w to a piece of memory the hypervisor thinks is deallocated
geohot: then i create a virtual segment with the htab overlapping that piece of memory i have
geohot: write an entry into the virtual segment htab allowing r/w to the main segment htab
geohot: switch to virtual segment
geohot: write to main segment htab a r/w mapping of itself
geohot: switch back
geohot: PWNED
geohot: and would work if memory were encrypted or had ECC
geohot: the way i actually glitch the memory bus is really funny
geohot: i have a button on my FPGA board
geohot: that pulses low for 40ns
geohot: i set up the htab with the tons of entries
geohot: and spam press the button
geohot: right after i send the deallocate call

http://www.ps3news.com/forums/ps3-h...loit-your-system-enjoy-109559.html#post282119

A pa da, stvarno jednostavno, kako se toga ranije nisam setio :)

Jel beshe neko rekao da je programiranje interesantno i kreativno :d

Ja cu, samo mi dajte konzolu :D

Vrh Dno