Na KP je Bobcat 700€,ako zelis da prodavac plati carinu,ako zelis sam da platis carinu onda je 550€.Pa to bi najbolje vi trebali da znate, da li da čekate od proizvođača par meseci gde sada platite i poručite po nekoj ceni od 500-600€ da vas izađe komad...
ili
da kupite sa KP da bude brže ali po ceni od 1700 ili >2000€ po komadu..uostalom vidiš sam sve kakvo je stanje oko ovoga...
Sretno.
Od mesta u kom ima(Backa Palanka) i to samo 1 uredjaj smo udaljeni nekih 15km. Hvala na opsirnom odgovoru. Zaista ne znam sta da radimo svakako 😀😀@Uros1996 sa tri komada, pod uslovom da ne dođe nijedan u međuvremenu, nećete uraditi ništa, zarada će biti mala ili nikakva. Sa 4-5-6 komada možda i bude nešto, pod uslovom da budu postavljeni strateški u susedne hexove. Nađite na mapi neku sličnu situaciju, pa uporedite.
Koliko ste udaljeni od nekog drugog mesta, gde ih ima više? Da li imate čist pogled ka tom mestu? U tom slučaju možete uzeti usmerene antene (6-7-8dbi) i postaviti antene na visinu 10-15m, pa da hvatate susedno mesto...
Što se tiče kupovine, uvek preferiram kupovinu direktno od proizvođača, ali otprilike mu dođe na isto - ako kupiš preko zvaničnog sajta, čekaš 6+ meseci da stigne i tek tad krećeš da kopaš, ovako kupiš odmah i kopaš tih 6+ meseci HNT i čuvaš... E sad, mesečno se prikači skoro 100.000 novih majnera na mrežu sa tendencijom rasta u narednim mesecima, što će reći manja zarada svima. Za 6 meseci će biti više od milion majnera na mreži, koji treba da podele ~1.625.000 tokena mesečno (pošto od ~2.5m mesečno ~35% ide investitorima). You do the math...![]()
Zašto bi plaćao nekome 550€ kad možeš sam da ga kupiš za 429$ plus shipping?Na KP je Bobcat 700€,ako zelis da prodavac plati carinu,ako zelis sam da platis carinu onda je 550€.
Da, to se baš ne isplati, jedino da nagovorite još nekoga iz vašeg mesta, pa da vas bude više...Od mesta u kom ima(Backa Palanka) i to samo 1 uredjaj smo udaljeni nekih 15km.
Vodite racuna kada porucujete HNT miner, ima mnogo scam sajtova koji vam nude minere po povoljnoj ceni, isporuka navodno 3-4 dana...sve laznjaci...![]()
Helium - Own the Air
Helium allows anyone to build and own massive wireless networks.www.helium.com
![]()
Helium price today, HNT to USD live price, marketcap and chart | CoinMarketCap
The live Helium price today is $3.22 USD with a 24-hour trading volume of $21,092,444.38 USD. We update our HNT to USD price in real-time.coinmarketcap.com
Jel porucivao neko ? Koliko vreme da stigne(po netu vidim nekih 3-4 meseca) , koje su carine?
Kad sam nekad zimus proveravao mislim da niko nije imao kod nas, sad se mreza polako siri.
Coverage Map — Helium Explorer
View an interactive map of the Helium network and all the hotspots currently active around the worldexplorer.helium.com
Koliko sam skontao ako neko u tvojoj blizini ima helium uredjaj onda cete da kopate vise
Potrosnja struje kao obican ruter.
![]()
Unlock the full potential of your network
Monetize unused network capacity with crypto or USD payouts when visitors from participating carriers automatically and securely connect to your Wi-Fi network.helium.plus
Ima mnogo laznih sajtova za kupovinu minera, to sam uvideo gledajuci njihove recenzije, mnogi ljudi su se *****ali, platili ko zna kome i nista nisu dobili...vi koji ste vec porucivali bobcat 300, da li ste sa ovog sajta: https://www.bobcatminer.com/Zašto bi plaćao nekome 550€ kad možeš sam da ga kupiš za 429$ plus shipping?
Da, to se baš ne isplati, jedino da nagovorite još nekoga iz vašeg mesta, pa da vas bude više...
Zahvalni smo sto si ti tu da nam objasnis cemu sta sluzi i kakvo je to danasy krypto svyt. 🤦♂️Klasicna piramidalna sema, zato i cena raste i ljudi se uvatili ko muve na *****... to je danasnjy crypto krezub svet (ali puce sve to zestoko)
Najsmesnije da oni ni nemaju ideju cemu uopste to sluzi
jel imas Heltec? Naravno da imas sad ti vidim nick, pogledaj ova dva video klipa:|Da li neko može da mi kaže zašto moj uređaj kao "transmitter" vidi dosta više uređaja, a kao witness mnogo manji broj ?
Pogledajte prilog 329551
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari