Šta je novo?

Headtracking diskusija (TrackIR, FacetrackNoIR...)

@bmibmc Cene jeste prevelika za 300$ može da se poruči Oculus Rift na tu cenu naknadno idu carina i porez.

Lep link, hvala. Fora sa game portom je što ti treba samo jedan potenciometar i parče žice + gvozdena skalamerija.

Nema na cemu :)
Da, ali to ima i mana. Gameport reaguje na jacinu struje dok se kod USB kontrolera potenciometar koristi kao delilac napona.
Time se donekle peglaju spajkovi kod istrosenog potenciometra.
Bilo bi lepo da otvoris temu kad krenes sa izradom pedala. Ja sam pravio jedne na brzaka, dok ne napravim ozbiljne, ali su me nasi majstori pokopali :S:
Kupio gotov proizvod, ali nije to to :)

Jos jedan detalj ako neko namerava da pravi klip model (ala TRackIR ClipPRO). Na FT forumu ima mnogo primera u galeriji ali su u vecini sucajeva zanemarili jedan detalj
koji je vrlo vazan za precizan treking. Diode ne smeju biti na jednoj liniji.

11.jpg

clip.jpg

Ja sam to probao pre par godina. Napravio sam sve i radilo je odlicno sa simulacijama voznji.
Medjutim, meni nije odgovaralo tj. stvaralo mi je mucninu. Valjda nisam mogao da prevarim mozak, da glavu okrecem a gledam u monitor na istom mestu. Meni nije bilo prirodno
Zato sam kacket i kameru poklonio kolegi Pelle-tu (ne znam koji mu je nick ovde na forumu) a sebi napravio Eyefinity - e to je prava stvar! Jedino sto zauzme poprilicno mesta.

Mislim da jos uvek negde imam 10-15 tih dioda. Kupovao sam 2 modela sa razlicitim uglovima.
Pogledacu, pa ako ih nadjem - poklanjam po 3 komada (ili koliko vec treba za jedan setup).

Ja sam to probao pre par godina. Napravio sam sve i radilo je odlicno sa simulacijama voznji.
Medjutim, meni nije odgovaralo tj. stvaralo mi je mucninu. Valjda nisam mogao da prevarim mozak, da glavu okrecem a gledam u monitor na istom mestu. Meni nije bilo prirodno
Zato sam kacket i kameru poklonio kolegi Pelle-tu (ne znam koji mu je nick ovde na forumu) a sebi napravio Eyefinity - e to je prava stvar! Jedino sto zauzme poprilicno mesta.

Mislim da jos uvek negde imam 10-15 tih dioda. Kupovao sam 2 modela sa razlicitim uglovima.
Pogledacu, pa ako ih nadjem - poklanjam po 3 komada (ili koliko vec treba za jedan setup).

Nick je prakticno isti. :D

Nego, ni meni nesto preterano ne odgovara freetrack, iz slicnih razloga. Nije mi stvaralo mucninu, ali mi je jaaaako nezgodno da drzim fokus na monitoru dok okrecem glavu. Pored toga je isto problem sto glavu moras okretati jako malo (pogotovo ako nosis naocare kao ja) jer je mnogo teze fokusirati i gledati u monitor pri vecim uglovima gledanja. Freetrack jedino koristim u simulacijama letenja, i to borbenih aviona. U FSX-u je jako nezgodno jer treba kliktati po prekidacima u virtuelnom kokpitu, i posto freetrack nije ni problizno precizan kao Track Ir, dolazi do problema da ne mogu ubosti prekidac po nekoliko sekundi. Onda ukocim glavu, ne disem pa klikcem. :D Isto postoji problem sto je osecaj totalno neprirodan, i glava ti vise sluzi kao POV hat nego da je okreces prirodno, bez korekcija od par stepeni. Recimo na sletanjima kada glavu drzim ravno ka monitoru, retko kada mi izravna pogled i u FSX-u, pa mi se desava da masim glideslope (liniju sletanja) jer mi je blago iskrivljen pogled u kokpitu. I tada opet dolazim do tih glupih korekcija i toga ga mi glava sluzi kao POV hat. :D

Bilo kako bilo, volim da nataknem kacket s vremena na vreme i probam da se naviknem opet, ali uvek se zavrsi s mislju "ne vredi, ne mogu da se naviknem". Sto bi znacilo - kao koristim ga, ali redje, jer i redje igram borbene simulacije (gde se ne mora kliktati u kokpitu).

Poslednja izmena:
OK mogu da potvrdim da A4 TECH PK-333E radi sa reflektujućim tačkama, bez puno muke i delova. Ako nekom trebaju detalji neka me kontatira.

Poz...

Za 8 dana bila bi godisnjica :)

Taman da procesljam temu, fali mi neko Tracking resenje za Elite Dangerous

Za 8 dana bila bi godisnjica :)

Taman da procesljam temu, fali mi neko Tracking resenje za Elite Dangerous

Hahahaha, nisam ni gledao datum poslednjeg posta, toliko sam bio oduševljen što ovo radi :)

Kad budem stigao kačim slike, još mi ostalo da rešim kačenje na sluške.

Ahhh Elite Dengerous, i mene naterali da se bavim sa ovim ;)

Vrh Dno