@D.B.:
Fotografije su ti odlicne, ali izjava da Photoshop sluzi za "levels, contrast i slicne sitnice" je zaista bezveze. Drzi se radije onoga sto dobro znas.
hvala. a za ovo drugo .. mislim stvarno.. citiraj mi molim te, gde sam ja to rekao (napisao) da fotoshop sluzi SAMO za takve stvari ? ja sam nagalsio da je neka osnovna obrada fotke uglavnom contrast levels curves itd... i onda je to neko skontao pogresno.. tipa "PS SLUZI SAMO ZA TO" sto ja nisam rekao. mislim bzvz dizemo tenziju, pogresno smo se razumeli.
@mare, HDR mozes napraviti i od 2 fotke... ja kada nemam vremena opalim po 3 fotke i onda stopim u jednu. ali bolje je (bar meni) kada uradim po vise od 10 fotki... zavrnes blendu max.. i krenes od najtamnije tacke. i polako dizes.. dok ne dodjes do najsvetlije.. svakim novim "shoot-om" otkrivas novi pixel... koji bi inace sa 3 fotke lezao negde u senci podexponiran, ili pregoreo.
Sutra mozda odradim jedan experiment koji sam vec duze vreme planirao... lepo odem na krov, stativ i krenem da fotkam (HDR) oko 4:30 kad pocne sunce da zalazi.A zavrsim ga negde kad se smraci i popale svetla.. mislim da ce biti zanimljivi rezultati kada se stopi
P.S. za sve vas buntovnike
BTW veceras sam u gradu, devoka i ja idemo da radimo time lapse za jedan spot.. pa zrenjaninci ako ste raspolozeni sa vopi iscimajte .. pozz