Šta je novo?

hdmi->spdif->pojacalo

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
hm, da li mogu da povezem kompjuter i pojacalo preko hdmi kabla? heh, imam televizor i pojacalo sa dacmagicom udaljeno vise metara od kompjutera pa bih zeleo samo jedan kabl izmedju (hdmi)

posto tv ima hdmi ulaz i opticki spdif izlaz, da li bi uspeo ako povezem dacmagic na tv da dobijem zvuk na pojacalu?

znam da deluje kao offtopic, ali cilj je dobar zvuk..

Postoje adapteri koji izvlace spdif iz hdmi ali kostaju kao posebna zvucna karta. Ne gine ti da iz int ili neke bolje zvucne izvuces spdif do dacmagica. Uzgred, pitanje za dacmagic. Mozes li na njega prikljuciti 4 uredjaja tj da upotrebis oba coax i oba opt ulaza? Naravno nece raditi svi istovremeno vec svaki ponaosob. Na sajtu nisam mogao naci info za tako nesto jer se po 1 opt i coax vodi na 1 ulaz.

ako imas nvidia graficku, mozes da na nju ubodes SPDIF-out sa zvucne kartice, ili DAC-a,
i da zvuk sa recimo asus xonara rutujes lepo via hdmi do risivera .

nemam pojma kako bi se to izvelo na Ati karticama, koje imaju integrisan ubogi realtek hd-audio.
verovatno tim nekim preskupim adapterima, koje pominje monsieur vlada.

Ako imas nvidia karticoku, ponovo, prost je ko pasulj. Udeni spdif-out 2 pinac sa zvucne /ili integrisane zvucne na ploci/ i ceeepaj !

Poslednja izmena:
Covek hoce iz kompa u tv pa u dacmagic. Pitanje je da li bi tv pustio zvuk na taj nacin uopste.

ok hvala, graficka je ati. nista, pokusacu jednom kad budem im'o vremena.

@gvlada kolko se secam u uputstvu dacmagica pise da *moras* da izaberes ili opticki ili koaksijalni spdif.
tako da mozes samo dva uredjaja da povezes na njega. napred ima taster kojim biras koji je aktivan.

poz

Jesi ti probao da na primer na dig ulaz 1 povezes i opt i coax i probas jedan pa drugi uredjaj (ne istovremeno)? Da li ce raditi i prihvatiti signal?

to bi trebalo da radi cak iako nema input selektor.

Znam ja da bi trebalo da radi ali problem je taj natpis u uputstvu. Da li je to fora da bi se koristio samo za 2 uredjaja a ako nekom treba jos kupiti jos neki dacmagic (jer nistu skupi, kazu an stranim forumima) ili ipak moze?

@gvlada
vidim, bas si uporan.. pa evo prekucacu ti sta pise u uputstvu:
"only one of the two types for each input should be connected at any one time. if both the optical and co-axial outputs have connections made to them (even if only one is attempting to function), NEITHER will work."
ovo neither je boldovano..

nisam raspolozen za eksperimentisanje sa dacmagicom jer ta spravica nije bas jeftina (iako ima relativno jednostavnu funkciju) a kupljena je napolju tako da nemam garanciju.

Poslednja izmena:
Ok, taj deo sam znao nego sam mislio da si probao. Hvala u svakom slucaju.
I bolje sto si nabavio napolju, ovde su digli cenu tom uredjaju do nebesa. U UK cena oko 200+ funti neka i bude prihvatljiva ali 340e koliko je bio zvanicno ili cak do 500e u oglasima je suluda.

samo da javim da je uspelo ono, tv pusta zvuk na pojacalo preko spdifa i sa kanala i sa kompjutera.
nisam primetio razliku u kvalitetu.

sad jos samo da nabavim malo duzi opticki kabl.

Nazad
Vrh Dno