Šta je novo?

HDMI kabl 15m - gde?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,

da li neko zna gde moze da se kupi HDMI kabl duzine 15m (ili 20m)??

Hvala unpared!!

izvrteo nekoliko telefona i nasao u BG electronicu za 3xxx din. :)

...

Kanibal na NBG-u ......... kvalitet bi trebao da je za klasu ispred onog sto se moze naci po gradu ali udaraju po usima i ne prodaju kineske kablove:d

jel moze neki kontakt ?

znam da su inače cene za te HDMI kablove duze od 10m visoke.

u bg electronicu imaju 15m za 3600din. (sto je duplo nize od "uobicajene" cene) - ako to ne bude radilo kako treba, moram zvati kanibala :) ...

Uzeto je sledece:
DVI--HDMI 10m pozlata na oba kraja konektora=1590 din
AUDIO cabal 10 m 3.5 mm stereo na oba kraja =200 din
Nastavak 5cm zenski 3.5mm stereo - dva cinca za AUDIO ulaz=80 din
Racva za kompjuter muski 3.5 mm stereo na dva zenska 3.5 mm stereo=40 din

Postarina je placena 240 din donosiocu i City_a.

znam da su inače cene za te HDMI kablove duze od 10m visoke.

u bg electronicu imaju 15m za 3600din. (sto je duplo nize od "uobicajene" cene) - ako to ne bude radilo kako treba, moram zvati kanibala :) ...

Kod ovih iz NS je cena za 15 m oko 2200 din.

Kupio sam HDMI-HDMI kabl od 10m (2000 din) u jednoj od navedenih Bg prodavnica, ali sam morao da ga vratim jer su bile primetne smetnje kada pustim Full HD signal. Zanima me da li je neko od vas testirao duge kablove (> 7m) sa Full HD, i da li su primecene bilo kakve smetnje?

Kupio sam HDMI-HDMI kabl od 10m (2000 din) u jednoj od navedenih Bg prodavnica, ali sam morao da ga vratim jer su bile primetne smetnje kada pustim Full HD signal. Zanima me da li je neko od vas testirao duge kablove (> 7m) sa Full HD, i da li su primecene bilo kakve smetnje?

Vec sam odgovorio i sve radi SAVRSENO bez ikakvih smetnji:)

jel moze na PM neko da mi da informaciju gde da kupim najkvalitetniji i najpovoljnije HDMI kabl, treba mi 4 komada po 15-20m i HDMI splitter 1 na 4?

I mene zanima ova informacija - za hdmi 15m. Ako moze na pm.

Ako je reklama,brisite me,..,mozda su drugari i nabavili kablove,..al kanibal je firma u bgd koja pravi poprilicno kvalitetne kablove i po potrebi duzinu. Pozdrav,...ako nesto treba,.na pm za kontakt.

Najkvalitetniji i najpovoljniji nikako ne mogu zajedno :)

Najkvalitetniji i najpovoljniji nikako ne mogu zajedno :)

Naravno. Ali kod kablova koji prenose digitalni signal, kao sto su hdmi kablovi, razlike nisu izrazne kao kod "obicnih" kablova. Ako preko oba npr hdmi kabla uspe da se dobije slika ta slika je istog kvaliteta bez obzira na cenu kabla.

Moj kabl hdmi 15m od 3000din daje odlicnu sliku, istu kao da sam dao 11000 din za koliko se mogu naci malo kvalitetniji kablovi iste duzine.

Aj' da ne otvaram novu temu,jel' ima neko info gde moze da se kupi shto jeftiniji,a proveren kabl DVI/HDMI?Najkraca duzina....

Poslednja izmena:
Naravno. Ali kod kablova koji prenose digitalni signal, kao sto su hdmi kablovi, razlike nisu izrazne kao kod "obicnih" kablova. Ako preko oba npr hdmi kabla uspe da se dobije slika ta slika je istog kvaliteta bez obzira na cenu kabla.

Potpuno netacno. Kao sto sam vec napisao, nabavio sam HDMI kabl sa kojim sam dobijao sliku, ali punu smetnji.

Probaj da smotas svoj HDMI kabl u sto manji kotur dok prenosi signal, pa ces videti isto - da smetnje mogu da postoje i u digitalnom prenosu. Ako je kabl kvalitetan, nivo suma je dovoljno mali da se signal rekonstruise u potpunosti, ali ako nije...eto snega.

koristim najjeftiniji (oko 1.200din) hdmi kabl od 10m (kineski iz bg electronika) kako bi povezao komp sa tv-om, i nema apsolutno nikakvih smetnji bez obzira da li gledam film u 720p ili 1080p ili bilo kojiu ''sliku'' sa kompa na tv-u, kabl je na dva sobna ugla savijen pod uglom od oko 80 stepeni........

Poslednja izmena:
U MetroU nema,bio sam juche,kao i vishe puta u proteklih mesec dana.Kod novosadjana jeste cena minimalno niza,ali sa poshtarinom do Bg-a izlazi skuplje nego recimo kabl sa pozlacenim konektorima u Megastore Elektroniki,oko 1000din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno