Šta je novo?

hdd pao

dobrivoje

Cenjen
Učlanjen(a)
29.07.2011
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600 & Gamemax Rampage TWIN 600
Matična ploča
Gigabyte B550M DS3H
RAM
2x 8GB 3600MHz
GPU
rx 6650xt
Storage
ssd nvme 512GB
PSU
FSP Hydro M PRO 600W
Kućište
Gamemax Aero Mini ECO
Monitor
lg ultra gear 27" IPS 165Hz
Miš & tastatura
nemesis c100 & ms elite c521
Laptop
Lenovo IdeaPad 1 R5/16/512
Pristup internetu
  1. Optički internet
Moj hdd 1 tb wd marke, slucajno pade sa stola na pod :eyebrows:........ ubacim ja hdd u racunar kada ono 0 gb na disku:mad:...auuu aj imao tamo jedno 300 gb neki podataka ;)....uf ..sta dase radi :guitar:...kanta ili servis, jer podacu su mi bitni ..!:guitar:

imas u beogradu servis za spasavanje podataka sa ostecenih diskova, ali nije jeftino.

Ja sam nosio dve Baracude od 500g kod Cika Pere u Bgd, za oba mi je uzeo 120e, oba su bila puna.
E sad, hdd-ovi nisu bili fizicki osteceni, vec ona falicna serija koja je sama od sebe prestala da radi.

Ovaj moj hdd je radio perfektno nije se cuo , brz , bey bad sektora , bio sam zadoljan ekstra , samo sto mi pade sa stocica i sto kazu rodilo se valja ga cuvati , tako i ja pade mi mora da se popravi .....filmovi i nek moje stvari ajde i ne mora , pa decji crtani filmovi i to ne mora , ali tamo ima raznih slika deca ,ja , matori , porodiliste , rodjendani, svasta, slike sa letovanje , ja samo slike i klipove da spasem , a to je jedno 10gb ..to mi vazno .Posto sam iz Nisa zna li li neko servis moze na sanduce da ne bi bilo neke reklame .

Ne bih da zagorcavam ali ljudi shvatite, backup je must have u digitalno doba. Cene su smeshne za backup drajvove ili stagodvec a zivci i uspomene su priceless.

Slazem se za bekapovanje podataka, jeste da su hard diskovi danas jeftini, ali sto se mene tice cloud backup je buducnost i mnogo bolje da ne kazem :D sigurnije resenje nego li gomilanje hard diskova.

Ovaj moj hdd je radio perfektno nije se cuo , brz , bey bad sektora , bio sam zadoljan ekstra , samo sto mi pade sa stocica i sto kazu rodilo se valja ga cuvati , tako i ja pade mi mora da se popravi .....filmovi i nek moje stvari ajde i ne mora , pa decji crtani filmovi i to ne mora , ali tamo ima raznih slika deca ,ja , matori , porodiliste , rodjendani, svasta, slike sa letovanje , ja samo slike i klipove da spasem , a to je jedno 10gb ..to mi vazno .Posto sam iz Nisa zna li li neko servis moze na sanduce da ne bi bilo neke reklame .

Servisi rade na principu velicine hard diska, ne na njegovoj zauzetosti, i ne mozes da biras sta zelis da spases nego ide sve, barem je u mom slucaju tako bilo.

Poslednja izmena:
Ako hoce mogu da ti izvade onoliko koliko ti treba a ostalo da zanemare...

Sad pitanje je da li i koliko mogu ako je pri padu doslo do pomeranja glava i sl. fizickih ostecenja koja onemogucavaju ocitavanje bez otvaranja do samih ploca ...

Posle pada hard diska obicno se motor zaglavi ili glave ostete. Bilo kako bilo bez otvaranja nema popravke.

Slazem se za bekapovanje podataka, jeste da su hard diskovi danas jeftini, ali sto se mene tice cloud backup je buducnost i mnogo bolje da ne kazem :D sigurnije resenje nego li gomilanje hard diskova.

Servisi rade na principu velicine hard diska, ne na njegovoj zauzetosti, i ne mozes da biras sta zelis da spases nego ide sve, barem je u mom slucaju tako bilo.

Pa ne znam gde si bio ali nije tako.

Vrh Dno