Šta je novo?

HDD i bad sector

milosjankovic

Cenjen
Učlanjen(a)
14.09.2012
Poena
154
Sta da radim?hdd.png
Trenutno koristim ovaj hard na lap-topu i nema problema ili nisam primetio slucajno citajuci neke forume sam skinuo i instalirao program ,,hard disk sentinel,, i vidim da hard ima dosta bad sektora,radi na visokoj temperaturi(valjda je visoka 45-50 c).Nisam bas upucen u tematiku bad sektora i rada harda evo malopre sam nesto gledao na netu,tako da svaki komentar,misljenje i pomoc dobro ce doci.Hvala unapred :).

Šta Sentinel kaže u S.M.A.R.T. odeljku, daj screenshot i sa tim informacijama.
Temperature u laptopu su uvek više nego u desktopu pa se to odražava i na hdd, ako ne premašivaju 55 stepeni ne bi trebalo biti značajan problem.
Ovi postojeći loši sektori.. sve zavisi..
Prati njihov broj i nadalje.
Probaj ih "ispeglati" sa HDDRegeneratorom.

proguglacu kako hdd regenerator radi posto i neznam bas.A podaci sa harda mogu li tom prilikom biti obrisani(osteceni)?

nista nije uradio hdd reg.popravio valjda 3 sektora.Temp.posle kratkog vremena ide 50-55

"Бекапуј" податке, покажи ми S.M.A.R.T податке из програма HD Tune (заеби ове хексадецималне). Иначе, ти лоши сектори су "замењени" са резервним, тако да је тај диск сада исправан, с тим што му је могућност отказа велика.

nista nije uradio hdd reg.popravio valjda 3 sektora.Temp.posle kratkog vremena ide 50-55

Prati stanje i nadalje.
Ako bude stabilno sve ok, može on tako još dugo.
A ako se počne ubrzano pogoršavati hdd ti odlazi u večna lovišta.
Bekap tebi bitnih podataka u oba slučaja je dakako vrlo poželjan a u zavisnosti od razvoja situacije možeš početi razmišljati i o drugom hdd-u.

Ja sam na nekom ima pre 2 meseca 1 bad sector i sa tim regeneratorom ili kako se vec zove(pratio na youtube klip) uspeo da ocistim taj jedan i sa 99 vratilo se na 100%,jos uvek radi kao sat na 100% mada sam mislio da nece uspeti i da ce ici iz dana u dan sve gore...

Vrh Dno