Šta je novo?

HDD Health: "BAD"

^^
Naravno, naravno, ko ne bi bio uvredjen i razočaran.
Dosta nas se nekada našlo nekada (ili zna nekoga ko se našao) u nekoj sličnoj situaciji, živimo tu gde živimo...
Što više ljudi pročita ovu i slične teme utoliko bolje, makar to se globalno može postići.

Jos su ocu rekli da ce cekati izmedju 10 (ali kao ne vjeruje da ce stici tako BRZO) i 40 dana. Sad ne mogu ni cekati normalno taj racunar, jer ispada da njima treba vise vremena da ga pregledaju i sta ce vec sa njim, nego ovima sto su ga konstruisali. Mislim ovo da nije zalosno bilo bi smijesno. Imao bih ja dosta vremena da se bahcem sa tim, nego niti je moje ime na papiru niti sam ga ja platio, a starce iskreno boli uvo sto neki tamo HD ima 35000 sati rada, ne kontaju da je to kao da su kupili Toyotu Yaris koji je presao milion i po kilometara.

Poslednja izmena:
Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamaciju.
Odgovor prodavca na reklamaciju potrošača mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije.
Rok ne može da bude duži od 15 dana, odnosno 30 dana za tehničku robu i nameštaj, od dana podnošenja reklamacije.

Po novom zakonu o zaštiti potrošača mora biti rešena reklamacija u roku od 30 dana.
Pročitaj članove 51 do 56 i pozovi se na odgovarajuće stavke iz njih prilikom sledećeg razgovora.
Takodje i članove 19, 20, 21 koji se odnose na obmanjivanje potrošača.

http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_potrosaca.html

Po novom zakonu o zaštiti potrošača mora biti rešena reklamacija u roku od 30 dana.
Pročitaj članove 51 do 56 i pozovi se na odgovarajuće stavke iz njih prilikom sledećeg razgovora.
Takodje i članove 19, 20, 21 koji se odnose na obmanjivanje potrošača.

http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_potrosaca.html

Da, da u pravu si. To prelazi zakonski rok, sad sam citao Zakon o zastiti potrosaca Republike Srpske i isto je 30 dana, sa tim da je mnogo gore definisan od srpskog zakona. Ovde nije bukvalno-jasno definisano ni na jednom mjestu vec se na par mjesta provlaci taj odredjeni rok te ima nazovi "postapalice" na koje se mogu hvatati prodavci.

Od 28. aprila na servisu. Pomislice neko da je neki ozbiljan kvar, a ne ovo plus garancija.

Nazad
Vrh Dno