Miroslav je napisao(la):aman ljudi, zavisi sve od kucista i kolicine komponenanta unutra i koliko se one greju. ako imate neko prc mrc kuciste u kojem je temperatura 40 stepeni, naravno da treba dodatno hladnjenj. ako mate nekog titana od kucista, koga i 5 atlona nemoze da zagreje, koji ce vam ako je temperatura konstantna 20 stepeni u kucistu
ja zaista ne znam na koju foru, meni hard ne prelazi 35 stepeni sa 35 stepeni temperaturom u kucistu... jedan izduvni, jedan "uduvni" ventilatormikis je napisao(la):Naprotiv, opet je cooler za HDD poželjan. Kod mene u kućištu (TT Xaser, uključena 2 zadnja fana) temperatura hardova sa uključenim hdd fanom je oko 25-27 stepeni (temperatura unutar kućišta: oko 28).
Sa isključenim fanom ispred hardova, temperatura im je 52-55, u idle-u.
Nema tog kućišta koga Athlon i dva 7200 harda ne mogu propisno da zagreju![]()
a jel ti to pravilno očitava temperaturu? moj IBM DTLA 307030 disk je LETOS bio bez ikakvog hlađenja (par dana) i u maksimalnom opterećenju je uspeo da dostigne svega 45-46 stepeni.mikis je napisao(la):Naprotiv, opet je cooler za HDD poželjan. Kod mene u kućištu (TT Xaser, uključena 2 zadnja fana) temperatura hardova sa uključenim hdd fanom je oko 25-27 stepeni (temperatura unutar kućišta: oko 28).
Sa isključenim fanom ispred hardova, temperatura im je 52-55, u idle-u.
Nema tog kućišta koga Athlon i dva 7200 harda ne mogu propisno da zagreju![]()
Najjeftinije - sigurno, ali ne i najbolje!Alexandar je napisao(la):Najbolje i najjeftinije resenje je jedan ventilator od 80mm..
ako mislis na hardcano, onda veoma gresis. stvar je veoma veliko ******* plus sto je bucan do j**a!][V][ATRIX™ je napisao(la):Najjeftinije - sigurno, ali ne i najbolje!
Ima dobrih "gedzeta" by Thermal Take & ostali poznati proizvodjaci![]()
![]()
Miroslav je napisao(la):pa pobogu, svaki disk ima interno ocitavanje temperature koje mi je mnogo validnije nego ta njegova sonda...
][V][ATRIX™ je napisao(la):Najjeftinije - sigurno, ali ne i najbolje!
P.S. Zasto se kod nas je**no slabo prodaju ta dodatna hladjenja poznatih proizovdjaca?? FX
![]()
Ma uzmes za te pare gomilu CoolerMaster-ovih 8-ica, zakacis na 7V (ako ti bash smeta svaka buka) opkolis hard sa svih strana i nemas brige][V][ATRIX™ je napisao(la):Najjeftinije - sigurno, ali ne i najbolje!
P.S. Zasto se kod nas je**no slabo prodaju ta dodatna hladjenja poznatih proizovdjaca?? FX
![]()
koji bre kvantum, jel toga jos ima?JoeKuboj je napisao(la):quantum AS nema![]()
Za Quantum-a tesko, ali za Maxtor-a ako nije neki bajati model imas HDDTemperature, DiskTemp, SIGuardian i gomilu drugih - potrazi malo po netu...drdex je napisao(la):Miroslav je spomenuo nekakavo interno ocitavanje temperature HDD-a. Posto ne znam o cemu se radi, kako na mom Maxtoru i Quantumu to da "procitam"...
Crni je napisao(la):Za Quantum-a tesko, ali za Maxtor-a ako nije neki bajati model imas HDDTemperature, DiskTemp, SIGuardian i gomilu drugih - potrazi malo po netu...
Za Miroslava:
ovo je dokaz da Quantum-a jos uvek ima (D)
evo i ja imam jednog AS-a![]()
Pa postoji vise varijanti:ToxiC je napisao(la):Miroslave skinuo sam DTemp ali kako da vidim koja mi je TRENUTNA temp. diska???
znam sve da podesim ali nigde ne vidim koja je trenutna temp.?
samo noviji hardovi to podrzavaju i to ne svi modeli, pa ni AS-oviToxiC je napisao(la):hmmmmm......nisam bas siguran da mi HDD podrzava...naime imam stariji Western Digital od 4,3 GB...mozda je taj programcic za novije HDD-ove???![]()
Gde nalazite te "osmice" ? I koja je najbolja? Hteo bih da probam to cudo ako svi kazu da je super, pre nekog Macase ili TT proizvoda. BTW, koliko se krecu cene?Miroslav je napisao(la):ako mislis na hardcano, onda veoma gresis. stvar je veoma veliko ******* plus sto je bucan do j**a!
ni jedna 8-ica ne moze da bude tako slaba kao onaj mali ventilator od 12 mm koji se vrti na 150.000 obrtaja u minuti da bi isporucio 2cfm-a
zaista ne vidim svrhu tom proizvodu... kao ima onaj displej sa tempreturnim ocitavanjem. pa pobogu, svaki disk ima interno ocitavanje temperature koje mi je mnogo validnije nego ta njegova sonda...
mbm je velik i spor program. ja bi ga pre zaobisao u sirokom luku.drdex je napisao(la):E, pa merenje temperature radi i iz MotherBoard monitora. Skinuo sam najnoviju verziju i video da radi...
Ma nije los MBM, ali je nekako mnogo natrpan i nasminkan za moj ukus. Meni se svidja MBProbe i koristim ga dosta dugo (mali, jednostavan...), aMiroslav je napisao(la):mbm je velik i spor program. ja bi ga pre zaobisao u sirokom luku.
imate MB probe, ili VCool (koji i hladi procesor), ili SPeed fan, i tako dalje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari