Šta je novo?

HD7770 Misterija !

combe83

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2011
Poena
170
Poštovani,

da li može neko da mi odgonetne misteriju, uzeo sam novu ploču MSI H97GAMING 3, ne prepoznaje mi staru grafičku HD7770 PowerColor, crn ekran, no signal, odnesem kod druga kod njega radi na ploči ASUS Military, dva dana kod njega radi bez problema, stavio je da je prodam, odnesem kod kupca, ne radi na dva kompjutera, isto crn ekran, vratim kod istog druga ali na drugi kompjuter ploča neka ASUS 5P5... radi bez problema, u win-u na 30c, pustimo 3 filma od jednom, ne prelazi 35c.... šta to može da bude???

Hvala

Koji BIOS na grafickoj imas? Stariji bios na PowerColor HD 7770 ne podrzava UEFI, novija verzija podrzava. Mada ne znam da li bi to trebalo da pravi problem, ali bih svakako pokusao flesovanjem novog BIOS-a.

Koji BIOS na grafickoj imas? Stariji bios na PowerColor HD 7770 ne podrzava UEFI, novija verzija podrzava. Mada ne znam da li bi to trebalo da pravi problem, ali bih svakako pokusao flesovanjem novog BIOS-a.

Kako da proverim koji je BIOS na grafičkoj i kako se radi fleshovanje BIOS-a?

Verziju BIOS-a mozes videti kroz GPU-Z program, pa javi sta pise. A flesovanje je ipak malo komplikovanije pa bih na tvom mestu ostavio nekom iskusnijem da to odradi 🙂

Verziju BIOS-a mozes videti kroz GPU-Z program, pa javi sta pise. A flesovanje je ipak malo komplikovanije pa bih na tvom mestu ostavio nekom iskusnijem da to odradi 🙂

Juče smo je baš testirali preko GPU-Z ali nismo gledali verziju BIOS-a, danas je nosim drugom kupcu pa ću baš da vidim da li će njemu raditi, kaže da je već imao istu takvu na svojoj konfiguraciji, ako se i njemu pojavi problem crn ekran onda ću baš proveriti kod druga koji je BIOS na njoj...hvala na pomoći.

Bas zanimljivo. Takodje imam PowerColor 7770 i takodje ne radi na svakoj ploci. 😀

Ovaj model:

C3AsXXZ.jpg

Isprobana na dve 775 ploce i na dve 1155. Nije radila na Asus P5Q Pro i na nekoj H61 ploci.
Update BIOS-a graficke i maticne nije pomogao.

A ti svakako probaj update BIOS-a maticne.

Poslednja izmena:
Bas zanimljivo. Takodje imam PowerColor 7770 i takodje ne radi na svakoj ploci. 😀

Ovaj model:

C3AsXXZ.jpg

Isprobana na dve 775 ploce i na dve 1155. Nije radila na Asus P5Q Pro i na nekoj H61 ploci.
Update BIOS-a graficke i maticne nije pomogao.

A ti svakako probaj update BIOS-a maticne.

To je ta i moja je taj model, radila je na 1155 Gigabyte i radi na ove dve ASUS ali nije htela na dva računara kod kupca... ja sam sad uzeo novu RX460 Sapphire i ona mi radi na ovoj mojoj novoj ploči tako da neću ništa da čačkam oko biosa.

Sto tako odma pa BIOS, zavisi koji su i da li imaju Catalyst OS ovi, ako je bila Nvidia meni se to desavalo samo krenu kugle i zabode, morao sam da vratim Nvidiju ocistim sa DDU pa stavim Radeona.
Uzged pitanje za Radica, imam istu takvu PowerColor 7770 ali sa HIS ovim BIOS om tako sam je kupio i radi, pitanje ukratko, da l vracati BIOS od PowerColor a kad normalno radi sa HIS ovim BIOS om.

Poslednja izmena:
Ne bih ja tu nista dirao, kad je vec sve normalno.

Hvala ,ne znam ni ko ni kago ga je stavio, mogu da ga vratim preko RBE, ali verovatno ima razloga sto je HIS BIOS stavljen

Testirana je i na https: //www. asus. com/rs/Motherboards/P7P55DE_LX/ i na https: //www. msi. com/Motherboard/890FXAGD65. html#hero-overview. .. radi perfektno. Kod par kupaca na raznim plocama nece da baci sliku, crn ekran ???

Daj ljudi pomagajte, probao sam graficku na 3-4 ploce i nece, odnesem kod druga radi kao sat, stvarno mi nije jasnoooooooo !!!

Pa kod mene je stiklirano jer mi je sistem UEFI spreman.
Koliko shvatam treba u biosu maticne da ukljucis taj CSM (Compatibility Support Module)
"if your PC is fairly new and came with Windows pre-installed, CSM would've been disabled by default. You don't need to enable it. It's only needed if you must install an older OS that doesn't support UEFI"

Probaj tu nebi trebalo nista da mozes da zeznes.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno