Treba imati u vidu da ce 5770 biti mnogo prijateljskije nastrojena ka slabijimi jeftinijim napajanjima u odnosu na 4870! A verujte to u opste nije mala stavka u slucaju domaceg trzista![]()
Pa jel neko vozi 4850 ili 4770 na totalnom kinezu? zasto bi bilo ko to uradio.
ja sam sklopio ortaku Athlona 7750+ i 4770 i tera na kinezu od 400-450W...
pa jedno je raditi a drugo je izdrzati, dok po meni ja neznam ni za jednog kineza da ima vise od 250-300W ma sta pisalo na nalepnici, realnost je jakoo slaba +12V grana
Srbija brale... sad kad je bilo onoh 4850 za ~7000 vecina pomislilo da to moze na kineza, samo su nesto ucutali posle mesec dana hvalisanja da kinez gura sve..
Kakva bi zvercica bila 5770X2.![]()
Pa jes, samo čemu kada je bolje/brže uzeti 5870 ili čak 5850 za manje para, koji su brži ili isti, a uz to nema cimanja sa UnakrsnomPaljbom X? Taj 5770 će biti verovatno oko 160 evra.
njegova masina ne trosi vise od 200W u 100% loadu tako da je i taj kinez puna kapa.pa jedno je raditi a drugo je izdrzati, dok po meni ja neznam ni za jednog kineza da ima vise od 250-300W ma sta pisalo na nalepnici, realnost je jakoo slaba +12V grana
njegova masina ne trosi vise od 200W u 100% loadu tako da je i taj kinez puna kapa.
mislim da 4770 i ne trosi vise od 75W (u peaku) i da je konektor za dodatno napajanje tu cisto reda radi, za svaki slucaj.Ne slazem se. Svaka graficka kojoj treba vise od onoga sto PCI-E moze da isporuci ce spaliti kineza pre ili kasnije (ili on nju zajedno sa ostatkom sistema).
overklokmislim da 4770 i ne trosi vise od 75W (u peaku) i da je konektor za dodatno napajanje tu cisto reda radi, za svaki slucaj.
Da nisu te idle temperature od 41C velike za kartu koja u idle trosi ~18W? Ja se nadao da ce biti nize
Evo testova kod Ananda: http://www.anandtech.com/ i Toma: http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446.html
Oba testiraju došljake u rezolucijama preko 1680... što mu dođe da ignorišu otprilike 70 % igračke populacije (po Steam istraživanju).
Anyway, klekovača se baš nije pokazala, makar po najavljenim cenama. No može im se pošto nVidia trenutno nema da ponudi ništa što bi konkurisalo novim kartama.
Kada nVidija izbaci Fermi midrange kartice AMD će jednostavno spustiti cene.
Međutim odluka da se ide sa 128-bitnom magistralom je stvorila preveliki razmak u performansama između 5850 i 5770. Da li će AMD krenuti nVidjinim stopama i reimenovati 4890 u 5830 ostaje da se vidi.
šta vi mislite da li meni npr. bila dovoljna 5770 da zameni 4850. nije mi hitno da menjam ali eto kako vreme prolazi sve je više nedoumica
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari