Šta je novo?

HD5700 info

Treba imati u vidu da ce 5770 biti mnogo prijateljskije nastrojena ka slabijimi jeftinijim napajanjima u odnosu na 4870! A verujte to u opste nije mala stavka u slucaju domaceg trzista ;)

Pa jel neko vozi 4850 ili 4770 na totalnom kinezu? zasto bi bilo ko to uradio.

Kakva bi zvercica bila 5770X2. :)

Poslednja izmena:
ja sam sklopio ortaku Athlona 7750+ i 4770 i tera na kinezu od 400-450W...

ja sam sklopio ortaku Athlona 7750+ i 4770 i tera na kinezu od 400-450W...

pa jedno je raditi a drugo je izdrzati :), dok po meni ja neznam ni za jednog kineza da ima vise od 250-300W ma sta pisalo na nalepnici, realnost je jakoo slaba +12V grana

pa jedno je raditi a drugo je izdrzati :), dok po meni ja neznam ni za jednog kineza da ima vise od 250-300W ma sta pisalo na nalepnici, realnost je jakoo slaba +12V grana

Mislim da je veca verovatnoca da mu otkaže napajanje tu nego da mu rikne karta, mada sve zavisi kako ta napajanja ispušataju dušu. Neka povuku za sobom i ostalo.

Kinezi su 'dobri' samo za sitne potrošače, integralece sa slabijim cpu-om i eventualno neke prosečne starije mašine.

Srbija brale... sad kad je bilo onoh 4850 za ~7000 vecina pomislilo da to moze na kineza, samo su nesto ucutali posle mesec dana hvalisanja da kinez gura sve..

Kakav crni kinez, ja kad sam pre skoro dve godine uzeo konfiguraciju u eurolinku sa 3870 itd, lepo reko chiftec 550w, stigla masina ja vidim nesto ispalo jeftinije pa dobro sta je tu je, i ukljucio masinu pustio krizovolju i ugasi se komp posle dva minuta i posle imam sta i da vidim, ljudi ladno ostavili krs napajanje :p.Sa 4770 i nekim prosecnim cpu-om, malo bolji kinez donekle i moze da se izbori ali sve preko toga je cisto ubistvo :crash: .

Kakva bi zvercica bila 5770X2. :)

Pa jes, samo čemu kada je bolje/brže uzeti 5870 ili čak 5850 za manje para, koji su brži ili isti, a uz to nema cimanja sa UnakrsnomPaljbom X? Taj 5770 će biti verovatno oko 160 evra.

Poslednja izmena:
Pa jes, samo čemu kada je bolje/brže uzeti 5870 ili čak 5850 za manje para, koji su brži ili isti, a uz to nema cimanja sa UnakrsnomPaljbom X? Taj 5770 će biti verovatno oko 160 evra.

Mislim da bi ova karta bila nesto izmedju 5850 i 5870, kako po ceni, potrosnji tako i performansama, a tu je i onaj psihoski faktor da imas dual GPU DX11 kartu. :)

Mada, verovatno si u pravu i ovako nesto nema smisla praviti. :)

njegova masina ne trosi vise od 200W u 100% loadu tako da je i taj kinez puna kapa.

Ne slazem se. Svaka graficka kojoj treba vise od onoga sto PCI-E moze da isporuci ce spaliti kineza pre ili kasnije (ili on nju zajedno sa ostatkom sistema).

njegova masina ne trosi vise od 200W u 100% loadu tako da je i taj kinez puna kapa.

opet ista prica milion puta, treba da bude sticky za razluku izmedju snage u W celokupne i snagu na +12V grani...
sta mislis ako povuces ~150w samo sa +12V grane duze vreme koliko ce kinez izdrzati?

Ne slazem se. Svaka graficka kojoj treba vise od onoga sto PCI-E moze da isporuci ce spaliti kineza pre ili kasnije (ili on nju zajedno sa ostatkom sistema).
mislim da 4770 i ne trosi vise od 75W (u peaku) i da je konektor za dodatno napajanje tu cisto reda radi, za svaki slucaj.

@zeljko:
definisi duze vreme? niti ce procesor niti graficka raditi duze vreme njemu u full loadu. evo obecavam da ako crkne napajanje da cu javiti ovde. a koliko realno ima ampera na 12V grani taj kinez - niko ne zna.

Dobra je kartica,bas lepo skalira u CF-u.

Pa nije ni sada mnogo više :).
5750 i 5850 su "best buy" samo tako (Ok, nisu još ... al će biti skoro :))

Poslednja izmena:
Cak ni onaj kuler sada ne izgleda tako ruzno. :d

kad stavis graficku i zatvoris kuciste ne smeta ti ni taj cooler...samo nek dobro hladi :)

5750x2 ili 5850, ja sam baš gledao testove. uglavnom su slični rezultati ali je skoro uvek prednost za x2, negde je mala prednost pa se može reći da su slični ali ima igara gde je malo veća prednost za x2. plus ne troši puno struje ni x2 varijanta, neki test komp je imao i7 920, 3GB 1800mhz, 2TB, + 5750 (cross) sve je radilo normalno na 625W napajanju (80Plus).

Evo testova kod Ananda: http://www.anandtech.com/ i Toma: http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446.html
Oba testiraju došljake u rezolucijama preko 1680... što mu dođe da ignorišu otprilike 70 % igračke populacije (po Steam istraživanju).
Anyway, klekovača se baš nije pokazala, makar po najavljenim cenama. No može im se pošto nVidia trenutno nema da ponudi ništa što bi konkurisalo novim kartama.
Kada nVidija izbaci Fermi midrange kartice AMD će jednostavno spustiti cene.
Međutim odluka da se ide sa 128-bitnom magistralom je stvorila preveliki razmak u performansama između 5850 i 5770. Da li će AMD krenuti nVidjinim stopama i reimenovati 4890 u 5830 ostaje da se vidi.

Pa relano smesno je da iko danas testira u rezolucijama ispod onoga sto podrzavaju svi monitori od 100e navise.

Nije vreme crt-a pa da mogu da prodju minimalisticke rezolucije. Ako ne moze da se igra u nativ necu ni da igram... ,)

šta vi mislite da li meni npr. bila dovoljna 5770 da zameni 4850. nije mi hitno da menjam ali eto kako vreme prolazi sve je više nedoumica

Ja ne bih menjao grafu za noviju osim ako ista nije brza minimalno 50% od stare (osim ako bih imao neki dobar dil).

ma i 50% je nista, do sada grafu nikad nisam menjao sa bar 2 do 2.5x ubrzanja + nove funkcije za veci kes ili slicna brzina + nove fukcije za skoro "isti" kes, a sa 57xx dobijas slicne brzine sa DX11 i doplata nije mala

Poslednja izmena:
Vrh Dno