Šta je novo?

HD5700 info

Asus Radeon HD 5770 Benchmarked

asus_hd5770_12s.jpg

Više na: expreview

sad bas listam beleske koje pravim kad testiram cpu i graficke i dolazim do podatka da kad sam testirao amd 720be na 3,8ghz sa sapphire 4870 na biostar am3 ploci sa 2gb da sam na 3dmarku 2006 imao 15424 bodova sto je veoma slicno ovom sto je ovde dobijeno

Kad ce vishe i neki normalan nereferentni hladnjak. Ovo bre sve lichi na jedno te isto.

Kartice se još nisu ni pojavile a ti bi već nereferentni hladnjak!
Za promenu, ovi poslednji ATi-jevi hladnjaci izgleda da dobro obavljaju posao.

Performanse 5700 u attachu.

Prilozi

• junip-4.png
    junip-4.png
    235.1 KB · Pregleda: 105
  • junip-5.png
    junip-5.png
    239.3 KB · Pregleda: 87
Aa dobro je, ja reko opet neka ATI-jevska poredjenja sa konkurentom. U onim slajdovima za 5800 seriju su slagali najstrasnije :)

Sa kojim konkurentima? :)
To kad budu konkurenti izbacili nešto novo, onda će da prave...

5770 sa ovim specom i perfom ne sme da bude preko 120 EUR. Negde sam video da ce da kosta 130-150 EUR, to je previse za ovu kartu.

ATI zuri sa srednjim segmento, izgleda im je cilj da sto vise ugroze NV market share dok ovi nemaju odgovor... samo mogli bi malo cene da koriguju ako bas zele da imaju uspeha

ATI zuri sa srednjim segmento, izgleda im je cilj da sto vise ugroze NV market share dok ovi nemaju odgovor... samo mogli bi malo cene da koriguju ako bas zele da imaju uspeha

Mislis da koriguju cene na gore (kao sto je nVidija korigovala cene kad je bila sama na trzistu). ;)

5770 danas nudi mnogo vise u poredjenju sa onim sta je 8600GTS nudio u svoje vreme. Aj me podseti koliko je 8600GTS kostao u trenutku predstavljanja, zaboravio sam? :)

Edit: Ne mora 8600GTS, moze i GF2 MX, GF4 MX itd itd

Poslednja izmena:
pa ne bi se slozio da je ovo 2006-2007 ATI bi za 5870 trazio ~600$ garant :)
dok bi derivati bili 300-400

Ma kriza, al ne ova naša. ;)

128-bitno rešenje povlači jeftin PCB. Ovde cenu nabija samo ekskluziva dx11 i gddr5.
Dati ~150€ možda i nije mnogo ako je 1GB verzija, možda?

Tek će da GDDR5 napravi bum sa 6Ghz i 7Ghz modulima.

Mora i ATI nesto da zaradi,pa nece valjda za dzabe da prodaju karticu,pogledajte intel sta radi sa cenama za core i5 i7 kad nema konkurenciju... tako da su ovo normalne cene.

Ako 4870 kosta 120 EUR, onda 5770 mora biti brza ako ce da kosta 150 EUR. Sudeci po specu, nece biti brza :(

Ako 4870 kosta 120 EUR, onda 5770 mora biti brza ako ce da kosta 150 EUR. Sudeci po specu, nece biti brza :(
novija karta, DX 11, manja potrosnja, hladnija, tek usla u zemlju, sigurno ce bolje raditi u novim igrama...sve to dize cenu.

Jos samo da sacekam koji mesec i prve nereferentne 'ladnjake i eto meni nove karte :)

Cena za ATI 5770 14940 din. Gigabyte model je u pitanju.

nije loša cena, al s obzirom koliko je atom odvalio za 5870 verujem da može to i jeftinije.

Jos samo da sacekam koji mesec i prve nereferentne 'ladnjake i eto meni nove karte :)

Nereferentne hladnjake, zbog čega? Referentno hlađenje, ovog puta, je sasvim pristojno, tj. lives up to its task. :)

Nije losa cena uopste, jer karta ne verujem da ce biti slabija od 4870... A ima jos prednosti koje je Chinaski naveo, tako da je sasvim pristojna cena. To je 10k manje od 5850, a nije sigurno toliko slabija koliko je jeftinija...

Poslednja izmena:
O tome i ja razmišljam ali dve HD 5770 mogu da vozim u CF na svom napajanju od 500W dok sa dve HD4890 to nije slučaj.

S obzirom da 4870 moze da se uzme za 10.5k, 5770 za ~15k nikako ne moze da bude dobra kupovina, bar ne u ovom trenutku.

Vrh Dno