guru3D je napisao(la):
RivaTuner v2.08 Released (Download)
Posted by Hilbert Hagedoorn, March 10, 2008 - 11:29 PM 0 Comments
Murphy’s law kicked in with the last release, the programmer received his GeForce 9600GT sample two hours after releasing version v2.07 to public. Due to lack of a 9600GT sample during developing v2.07 we declared G94 support in this version as experimental yet where not able to provide all planned G94 related features in v2.07.
We figured it be a good idea to release a new Rivatuner containing all 9600GT related features, which were planned but were not included in v2.07. Also, new release will give some more auto fan control tweaks to AMD 38x0 owners.
@cc13:
po onome sto ja trenutno vidim i sto sam testirao - gresis. 3870 je u testovima bolji dok se ne upali AA, a sto se mene tice 2xAA je "must". Takodje HL2 ep2 bolje radi na 9600gt (sa AA, i ne samo aa vec CSAA) tako da je nvidija pobedila ATI na njihovom terenu.
NE interesuju me drugi testovi, benchmarci itd. znam sta sam svojim ocima video i to je bilo 8xCSAA i veoma je lepo izgledalo i bolje radilo nego na 3870 sa 8x BOX AA (CSAA je peglao drvece i opste foilage i alfa teksture a da se nije ni malo znojio)
ATI je pokazao kolko je jak izbacujuci 3870X2. (tacka) Treba ima dva GPU-a na jednoj karti da stignu 8800GTX. Ok, nisam navijac ali mi je svejedno smesno. Osim NFS

ro Street-a koji se cudno ponasao na nvidiji u nasem testu (lagovo je do jaja u 1280x1024, a savrseno (35+) radio u 1680) nismo naisli ni na kave bagove, shimerin ili lose teksture. Sa druge strane mogu da vam kacim ovde kolko ocete bagova sa ATI karte. Pocevsi od stalkera i ne podrzavanja HW shadows. DAlje, obe karte imaju EKSTRA dobar framerae u UE3 engine-u, samo je fora sto ATI ne moze da odradi AA. Na 100fps u 1280x1024 ocu AA. Mozda neko nece ali ja HOCU ! i ATI to jednostavno ne moze, a nvidija moze. FPS ce pasti sa 100+ na 80+ sa 9600GT (igrali smo , znamo, uverili smo se).
ATI ima mana i bagova i sa time se mora covek pomiriti, mozda to nisu mane i bagovi, ali konkurencija ima savrsenije drajvere i proizvod hteli vi to da priznate ili ne. UT3 sa 4xAA u 50FPS izgleda mnogo lepse nego na ATI-ju u 120fps bez AA. Da ATI moze da uradi AA bila bi druga prica, ali ne moze.
O stalkeru je sve vec receno.
edit:
na kraju ja sam dosao do zakljucka: tamo gde je ati bio zakon (HL2 engine) nvidija ga je potukla, a kad te neko potuce u sopstvenoj igri onda savijes rep i ides dalje, razvijas nesto novo. MEdjutim, na nasu opstu nesrecu, ATI to nece raditi posto je AMD skresao R&D fondove Koliko sam ja skapirao, oni se nece ni truditi da naprave bolji GPU vec ce samo postojeci da stancuju u sto je vise komada moguce na jedan PCB. Njihov odgovor na 9800gx2 ce biti 3870X4, Odgovor na 10900 ce biti 3870X6, a na 11900 ce biti x3870X8. Do tada ce, nadam se, smisliti nesto pametnije.
Iskren da budem, colin mc rae dirt je na 9600gt sa svima na max i ultra i 4xAA bio sasvim igriv na 9600gt, menjanjem kartice i testiranjem (bez promene icega) igra je seckala u pojedinim momentima na 3870. Ja ne volim dirt, meni je to krsh igra, ali ako ocete "Zalog za buducnost" bolje se oslonite na nVidija shadere nego na ATI varijante koje ocigledno ne mogu da isporuce marketiranu snagu.
Pise na tarabi "ona stvar", jedan probo pa se odro
edit1: Da ne bude zabune: zasto sam uzeo 3870 ? Pa zato sto me je u tom momentu 9600GT kostao 12e vise sto iz p rincipa nisam hteo da platim. Posto u sustini nisam nista ni platio, tj. i dalje mogu da se predomislim, predomislio sam se posle par dana cimanja sa ovim cudom. Toliko o tome.
edit2: Da budem potpuno iskren, xbox portovi igara kao sto su Lost planet itd, ce verovatno bolje raditi na ATI-ju nego nvidiji. ALI, ako racunate podrsku za sve ostalo ( a morate, posto portovi izlaze jednom godisnje , a Unreal engine 3 igre cete vidjati cesce) nVidija vam omogucava AA. Meni to mnogo znaci, ne volim nazubljene ivice pa to ti je