Šta je novo?

HD2 ili Galaxy S?

Saxon01

Cenjen
Učlanjen(a)
07.03.2010
Poena
170
Pomazite u totalnoj sam konfuziji sta da uzmem polovno?:wall:

ocigledno nisi imao prilike da probas neki hd2 u skorije vreme. nije za dzabe proglasavan za telefon godine na xda dva puta za redom

@voodoons

taj slcd sa dhd nije mogao da prismrdi lcd-u na nejakom Huawei-u 8230 a ne samoledu, sa kamerom ista stvar, birao telefon zbog kamere ili ne ova na sgs-u je svetlosnu godinu ispred, a tvrditi da za hd2 ima više upotrebljivih android rom-ova je pomalo neozbiljno, takođe kvalitetu izrade sgs-a apsolutno ništa ne fali, a to što poistovećujete metalno kućište sa kvalitetom izrade je druga stvar...

sve u svemu, po meni ova dva telefona se ne mogu porediti, pogotovo ne po skoro istoj ceni za polovne, da je hd2 150€ a sgs 250€ pa da dobije preporuku...
Neozbiljno je upravo to sto ti pokusavas reci.. Sta je dovelo na zakljucak da Huawei ima bolji ekran? Bolje je izgledao tvojim ocima ili si merio nekim uredjajem boje, osvetljenje, kontrast? Sto se tice ROM-ova, definitivno je kuhinja za HD2 bogatija i tu me niko ne moze ubediti u suprotno;)
HD2 vs SGS
Tvoja prica je malo subjektivna, ti imas SGS a ja nemam HD2 :p

A daj vudu, to što može da se stavi 6 sistema ne znače da oni rade zadovoljavajuce za većinu i da možeš normalno da ih koristiš.
Mozes da ih probas, mozes da se igras.. Nisam ja rekao da su svi upotrebljivi ali tri su 100% upotrebljiva, WM6.5, Android pa i WP7. Ubuntu OS svakakone moze da koristi telefonske opcije, to je desktop OS a MeeGo..

Znaci misljenja vrlo podeljena, ali vise ljudi preporucuje SGS, koliko vidim meni licno prednosti SGS su to sto ima dosta veci ROM i bolji displej...
Veci ROM sam ja naveo kao prednost ali ako uzmes u obzir da na SGS rade dobro jedino AOSP, MIUI i CM7, onda i nema neku preteranu prednost jer je za tu vrstu rom-ova sasvim dovoljna velicina ROM-a od 512MB koliko ima i HD2. E sad, portovi HTC Sense ROM-ova (od ovoga bas i nema leba na SGS-u) traze vecu velicinu samog ROM-a u telefonu..

Poslednja izmena:
@voodoons

navelo me je to što sam stavio dva telefona jedan pored drugog i video koji je bolji, ja i svi prisutni (osim nesrećnog drugara koji se iskeširao preko 400€ za dhd, koji priznao ali se vadio na screen protector) , ne treba mi uređaj da vidim koliko je ekran svetliji i koliko su boje bolje...

ja upravo imam sgs zato što mislim da je najbolja ponuda što se tiče uloženog/dobijenog i da je najbolji singl-core (dual mi trenutno ništa ne znači)

a što se tiče subjektivnosti i objektivnosti, šta ćemo sa tvojom tvrdnjom "da na SGS rade dobro jedino AOSP, MIUI i CM7" a ni nemaš telefon, ja na primer koristim darky rom i više je nego upotrebljiv ;)

Miui na SGS su bas eyecandy, a i funkcionalni....

Mo''s misliti mozes 5 OS-a da stavljas... Pa neces valjda po ceo dan fleshkati romove... Valjda ces koristiti smartphone za ono za sta se koristi...

da se razumemo: ako je xda hd2 dve godine za redom proglasen za telefon godine ova rasprava bas i nema smisla :) mnogo vise romova za hd2 koji se i dalje svakodnevno razvijaju. sgs sa njegovim manjim ekranom neprirodnih boja moze samo da sedi u cosku. ako je ovo tema za pristalice samsunga koji su dali 30% vise kesa za plastikaner samo cu im reci: kupili ste losiji telefon i nemojte loziti druge ljude da se i oni *****u kao vi! *****ali ste se & deal with it! uzdravlje! :D

p.s. proud owner of two HD2s! :)
p.s.2. just deal with it! :D

Poslednja izmena:
a što se tiče subjektivnosti i objektivnosti, šta ćemo sa tvojom tvrdnjom "da na SGS rade dobro jedino AOSP, MIUI i CM7" a ni nemaš telefon, ja na primer koristim darky rom i više je nego upotrebljiv ;)
pa cek, Darky ne spada ni u jednu od ove tri grupe? Moje naglasavanje te tri grupe dovodi do zakljucka da nema upotrebljiv Sense rom.. Dobro, sad ti ili neko drugi moze reci "a koji ce mi Sense rom?" a ja mogu odgovoriti " pa eto, da probas osecaj i toga...."
;)
a sad, otkud ti znas da ja nemam taj telefon i otkud znas da se nisam igrao sa ROM-ovima? Toliko sam se telefona nagledao, toliko sam ih flesovao, da im vise ne znam ni broj;)
Gledam u jedan SGS koji se flesuje svaka dva dana jer uvek nesto koci, baguje i sl.. Dobri su Darky rom-ovi ali im uvek fali dlaka da bi bili odlicni, stabilni i brzi.
Savet jedan - kad poredis dva ekrana jedan do drugoga i to radis odokativnom metodom, iskljuci light senzor i postavi osvetljenje na max.
Savet dva - kad poredis dva ekrana jedan do drugoga i to radis odokativnom metodom, napomeni da je Tvoj zakljucak samo Tvoj, da je tebi taj i taj ekran bolji. Ne mora da znaci da je tvoje misljenje etalon. Kada bi se stvarno igrali, onda bi koristili profi uredjaje za poredjenje ekrana.

HD2 android ROMs

Poslednja izmena:
Ovako, preko godinu dana sam imao hd2 na kome sam od nove godine furao android i to ultimate droid većinu vremena. Sada sticajem okolnosti imam sgs na kome posle pristojnog eksperimentisanja imam simplicity rom. Na hd2 nije bilo nikakvog laga, prosto je leteo dok kod sgsa to baš nije tako (najbolje se primeti u igo). Sa druge strane ekran sgsa vidim i po najjačem suncu i najbitnije, baterija. Izdržaće mi ceo dan a ja dosta drndam telefon.
Da dodam, ekran na sgs je ipak manji i fali mi blic.
Da treba sad da biram između ova dva... mislim da bih ipak uzeo sgs jer većinu korišćenja fona buljim u ekran.

Poslednja izmena:
@voodoons

otkud znaš da nisam isključivao ligth senzor, problem je za dhd ekran, što ga je ovaj drugi drao već na 75% osvetljenja...

Darky je modovan fabrički rom i šta je sad Sense nešto nephodno i uber dobro, ja koristim LauncerPro Plus i imam sve što i ti na Sense-u samo malo brže i lepše :d

a što se tiče laga i stabilnih romova, ko hoće uz pivo ili nešto drugo ;) za pola sata sređujem sgs da leti (što i nije neka pamet, dobar kernel, lagfix i to je to)

@voodoons

otkud znaš da nisam isključivao ligth senzor, problem je za dhd ekran, što ga je ovaj drugi drao već na 75% osvetljenja...

Darky je modovan fabrički rom i šta je sad Sense nešto nephodno i uber dobro, ja koristim LauncerPro Plus i imam sve što i ti na Sense-u samo malo brže i lepše :d

a što se tiče laga i stabilnih romova, ko hoće uz pivo ili nešto drugo ;) za pola sata sređujem sgs da leti (što i nije neka pamet, dobar kernel, lagfix i to je to)

tako pricaju ljudi koji nisu koristili sense vec samo gledali sense.. sense nije launcher, sense je ceo framework... no, tebi je ok sgs takav kakav je, meni nije;)

Definitivno samsung galaxy s, odusevio me displey, dobar single core procesor, zivahan je, baterija drzi super s obzirom na super amoled ekran jedino po cemu je bolji htc je kvalitet izrade, samsung je napravljen od jeftine plastike, i smeta mi nedostatak blica, mada slike su dosta kvalitetne. Glas ide galaxiju :)

Ponovo to reci kad budes menjao digitajzer na HD2, posto im je to izgleda potrosna roba. Neka te dobro sluzi..

5 ljudi oko mene i ja imamo hd2 vec preko god dana... Niko nissta zamenio nije, o cemu ti pricas?

samo nemoj jako stiskati tastere ispod ekrana i bice sve ok. ispod Power tastera ide flet od touch i to je jedan od najvecih uzroka kod otkaza toucha..

Nazad
Vrh Dno