Ja bih pre uzeo HD2 iako SGS ima i bolji ekran i bolju kameru. Nema blic a recimo, meni blic treba cesto. Ne zbog kamere, nego blic kao baterijska lampa.
Drugo, Android na HD2 radi kao sat, ja ne znam o kakvim baterijama vi pricate sto traju 1 dan. Normalnog koriscenja moze da izdrzi dan i po pa i dva a toliko moze bilo koji android sa takvim istim koriscenjem.
Ako ostavite HD2 i ne pipate, baterijace izgurati 4-5 dana opusteno ako ne i vise. Naravno, svako instalira svoj set aplikacija i to je ono sto utice na potrosnju.
Trece, kad me smori android, mogu da flesujem stari WM6.5 pa se malo igram sa njim.
Cetvrto, kad me smori i WM6.5, mogu instalirati Windows Phone 7 pa se igrati i sa tim.
Peto, ako je HD2 novije proizvodnje, poseduje S-LCD isti kao i na DHD. Nije bolji od Super Amoleda na SGS ali je sasvim odlican ekran. Niti cu pripremati nesto za stampu na njemu, nit' se lozim na crnu-crnu boju ali mi je bela na takvom ekranu bolja od bilo kog (S)AMOLED ekrana. A opet, sve me to toliko ne tangira. Bitno mi je da je touch osetljiv, sto na HD2 jeste i da se ne grebe, sto na HD2 jeste slucaj.
Sesto, za HD2 ima sijaset romova i manje-vise svi rade odlicno, imas AOSP, imas CM7, MIUI, imas Sense, Sense 2.1 i ne znam kako ide sa portovanjem Sense 3. Mana mu je svega 512MB na romu pa ne moze tako lako da upadne neki glomaznije Sense rom ali T-Mobile HD2 resava i taj problem.. Galaxy S ima manji broj romova.
I da zavrsim, osecaj dok drzite u ruci SGS je jadan, kao parce plastike, neka igracka.. Ja recimo samo zbog toga bih promenio telefon. I ne bi bio prvi koji sam promenio zbog tako eke stvari..
Sledece pitanje, SGS ili DHD...
Sledece pitanje, SGS2 ili Sensation...
Sledece pitanje IP4 vs ostali :d