Šta je novo?

HD2 ili Galaxy S?

Saxon01

Cenjen
Učlanjen(a)
07.03.2010
Poena
170
Pomazite u totalnoj sam konfuziji sta da uzmem polovno?:wall:

Ma dajte ljudi, HD2 je dobio novi zivot sa novim ROMovima, ali to ne menja cinjenicu da je to i dalje telefon od pre Hrista.

Galaxy S svakako. Najlaksi telefon za manipulaciju, a svakako ces koristiti Android (ko normalan bi se odlucio na WM sem iz nuzde?).

Nema ovde dileme, ma sta neki pricali. Ako ti treba velik ekran, pojuri Desire HD, batali 2jku.

Ja bih pre uzeo HD2 iako SGS ima i bolji ekran i bolju kameru. Nema blic a recimo, meni blic treba cesto. Ne zbog kamere, nego blic kao baterijska lampa.
Drugo, Android na HD2 radi kao sat, ja ne znam o kakvim baterijama vi pricate sto traju 1 dan. Normalnog koriscenja moze da izdrzi dan i po pa i dva a toliko moze bilo koji android sa takvim istim koriscenjem.
Ako ostavite HD2 i ne pipate, baterijace izgurati 4-5 dana opusteno ako ne i vise. Naravno, svako instalira svoj set aplikacija i to je ono sto utice na potrosnju.
Trece, kad me smori android, mogu da flesujem stari WM6.5 pa se malo igram sa njim.
Cetvrto, kad me smori i WM6.5, mogu instalirati Windows Phone 7 pa se igrati i sa tim.
Peto, ako je HD2 novije proizvodnje, poseduje S-LCD isti kao i na DHD. Nije bolji od Super Amoleda na SGS ali je sasvim odlican ekran. Niti cu pripremati nesto za stampu na njemu, nit' se lozim na crnu-crnu boju ali mi je bela na takvom ekranu bolja od bilo kog (S)AMOLED ekrana. A opet, sve me to toliko ne tangira. Bitno mi je da je touch osetljiv, sto na HD2 jeste i da se ne grebe, sto na HD2 jeste slucaj.
Sesto, za HD2 ima sijaset romova i manje-vise svi rade odlicno, imas AOSP, imas CM7, MIUI, imas Sense, Sense 2.1 i ne znam kako ide sa portovanjem Sense 3. Mana mu je svega 512MB na romu pa ne moze tako lako da upadne neki glomaznije Sense rom ali T-Mobile HD2 resava i taj problem.. Galaxy S ima manji broj romova.
I da zavrsim, osecaj dok drzite u ruci SGS je jadan, kao parce plastike, neka igracka.. Ja recimo samo zbog toga bih promenio telefon. I ne bi bio prvi koji sam promenio zbog tako eke stvari..
Sledece pitanje, SGS ili DHD...
Sledece pitanje, SGS2 ili Sensation...
Sledece pitanje IP4 vs ostali :d

Znam par njih koji imaju HTC HD2 i DHD, i ni jednom baterija ne traje preko jednog dana, tj ni toliko, nego ujutru se skine sa punjaca, uvece se zakaci. Cesto se desi da se isprazni pre veceri, ako se mnogo upotrebljava. Uostalom, to je glavni razlog zasto ljudi menjaju te telefone.

Pa ja sam imao i HD2 i sad DHD i uz normalno koriscenje, izgurace dan i po sigurno a mozda dogura i do dva cak..
Nikad mi se jos nije desilo da mi se isprazni u toku dana ako sam ga ujutru skinuo sa punjaca ma koliko da sam ga 'akao ali nikad nisam imao situaciju da ga bas ne ispustam iz ruku.. Nesto drugo njima sisa tu bateriju, neka aplikacija ili im je jednostavno upaljen ekran po 5-6 sati dnevno..
HD2 sa androidom na SD kartici je znao da sisa bateriju za 5-6 sati ali otkad postoji NAND izadanje androida, baterija je sasvim ok.. Uostalom, idite u HD2 temu ovde na forumu i videcete kad, gde i zasto se desava neko ultra brzo praznjenje baterije..
Isto tako i ja znam nekoga kome na SGS nema sanse da sastavi dve noci da ne bude na punjacu a da se taj telefon koristi.. Uostalom, imate i razne battery programe koji prate potrosnju u mA pa mozete i sami da zakljucite kad i gde nesto trosi i koliko. Android je taka da kad je ukljucen ekran i kad se koristi potrosnja ide 150-400mA a kad je ugaseno sve 3-9mA.. Sve iznad toga indikuje abnormalnu potrosnju..
I da, ja DHD punim prakticno svaku noc ali ne zato sto nece izgurati noc vec zato da ne moram sutra da razmisljam o tome.. Uvece i kad ga stavim imam 40-60% baterije.. Nekad mozda i 30% ali opet dovoljno za noc i jos nesto dana... ali eto, stavim ga svaku noc na punjac..

Poslednja izmena:
Kolega sa posla ima DHD. Skine ga sa punjaca u 7, desavalo se da u 3h javlja da ce da se isprazni. Koristi se, naravno, popilicno, pola sata razgovora dnevno minimum. Ali opet, koja je poenta telefona od 350-400e i jos smartphonea kad moras da se brines o njemu kao o maloj bebi

Ali opet, koja je poenta telefona od 350-400e i jos smartphonea kad moras da se brines o njemu kao o maloj bebi

Fora je sto svi se utrkuju da naprave tanak telefon i da zbudze svasta u njega, a baterija da to sve izgura je ne vazna... Bez 2000 mah ne bi ni pomisljao da stavljam u telefon za proizvodnju...

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Ne znam dal si video DHD, ali to uopste nije mali i tanak telefon. A moja baterija 1500mAh na Samsungu nije nista veca od njegove 1320 (valjda ima toliko mAh)

@voodoons

ima li ti mozda mali zazor izmedju plasticnog i metalnog dela kucista telefon?

Poslednja izmena:
nisam video, ali kontam da je velik, ali eto ko zna koliko je ta baterija tanka da bi se odrzalo koliko toliko debljina telefona... a uzeti neku vecu bateriju, vec dobijas deblji telefon i nije to to... a vuci po dve baterije, od same pomisli me nervoza hvata...

@voodoons

ima li ti mozda mali zazor izmedju plasticnog i metalnog dela kucista telefon?

nemam zazora nigde, sve je kompaktno..

ponavljam, baterija koja traje 6 sati, to je ili los rom ili falinka na telefonu.. ja svaki dan imam skoro pa dva sata price pa opet, nikad nisam ostao bez baterije od ujutru do uvece

Onda neka aplikacija pravi krsh bateriji.. A ako je na nekom starijem romu, moze i to biti uzrok..
Nek instalira "Battery history for GB" ako ima GB pa nek vidi pod stavkom Partial wake usage.......

nemoguce...ili ga ne ispusta iz ruku. meni HD2 sa preko sat vremena razgovora, izgura ladno preko dana. ono gde crkne je igranje igrica ili citanje knjiga ili navigacija gde ekran ostaje upaljen po nekoliko sati. u svim varijantama "normalne" upotrebe, preguravanje dana ne dolazi nikad u pitanje. juce ujutru (oko 6.30) skinut sa punjaca, juce ceo dan, zaboravio sam punjac u torbi kod kolege pa se nocas nije punio i jutros u 10 nakacen na punjac sa 12% baterije. push na gmail-u aktivan, bilo je oko 15 poziva (ukupno oko 20 min), koriscena kratko navigacija i citala se knjiga jedno 1.5 sat pred spavanje.

da mu nije podesio WiFi da se ne gasi?

ma meni se na sense romu ni ne gasi wifi ni u dubokom sleepu, pa opet imam odlicno drzanje baterije..

ma meni se na sense romu ni ne gasi wifi ni u dubokom sleepu, pa opet imam odlicno drzanje baterije..

Hmmm licno imam Samsung Wave i znam da nekim ljudima baterija drzi po 3-4 dana, dok meni drzi 2, a slicno ih koristimo. Jeste nov tel DHD i stalno ga cacka, videcemo za mesec-dva, ali duze od dana da izdrzi-iskreno sumnjam...prevelik displej, premala baterija, to je cista matematika. Videcemo

LG optimus 2x je uzas po meni, kupio prijatelj preko MTS-a, sve stock...

Pa to je sramota kako lose radi, da ne govorim kako je ruzan i ima uzas ekran...

Imam T Mobile HD2,znaci sa 1gb romom,i na njemu staje svaki rom i svi moguci programi i igrice.Baterija sa gomilom programa sa celodnevnim surfovanjem izdrzi jedan dan.Znaci do kasno uvece i preko noci se puni.Telefon je kvalitetno izradjen i mnogo ozbiljnije nego SGS,koga drugar poseduje.Jedinu prednost SGS smatram ekran koji je stvarno dobar.Kamera je losija nego na SGS.Android sljaka savrseno i o tome ne treba ni razmisljati.

Kapiram da niko od Vas koji pljujete izradu SGS ustvari doticni i nije koristio.

Sta fali izradi SGS, to sto je lagan je minus?

Imam ga vec pet meseci i telefon je extra kvaliteta. Niti krcka, niti se nesto spektakularno desilo sa kucistem ili ekranom...

Hajde da dignem temu iz mrtvih :d resio sam da promenim malo telefon, trenutno imam Iphone 3g i Wildfire mada su mi vec dosadili pa se izbor sveo na HD2 ili Galaxy S, svidja mi se sto HD2 ima veliki izbor OS-a (volim da se igram sa tim) tako da pretpostavljam da bi mi vise drzao paznju od SGS. Plus za HD2 je takodje cvrsce kuciste i blic (lampa :eyebrows: ) e sad kamera mi i nije toliko bitna mada iz ove teme sam zakljucio da SGS ima bolju kameru i bolji displej sto je svakako plus, ali opet sta ce mi bolji displej ako ce me telefon brze smoriti. Hajde da cujemo jos neka misljenja. ,)

Kada kažeš.više os-ova, misliš na wp7? Bar ja da. Koliko god meni wp7 bio lep, to nije dovoljno da nadomjesti razliku između gs i hd2. Ja kažem gs.
A imaš i toliko različitih romova, da će te mrzeti da probaš sve.

Kada kažeš.više os-ova, misliš na wp7? Bar ja da. Koliko god meni wp7 bio lep, to nije dovoljno da nadomjesti razliku između gs i hd2. Ja kažem gs.
A imaš i toliko različitih romova, da će te mrzeti da probaš sve.
HD2 podrzava:
  • WM6.5
  • WP7
  • Android
  • Ubuntu
  • Meego
Razlika izmedju SGS i HD2 i nije tolika koliko je neki predstavljaju. Ako uzmes noviji HD2 on ima S-LCD koji je i na DHD. Ok, nije SAMOLED ali je sasvim odlican ekran. Kamera na SGS jeste bolja i to samo zbog 720p snimanja a uostalom, ko bira telefon po kvalitetu kamere? Ovo je smartphone, nije fotoaparat :p

Jedina prava prednost po meni, Samsunga jeste ROM od 2GB. EU HD2 ima samo 512MB pa je postojanje EXT particije na kartici must-have.

HD2 takodje ima vise RAM-a, sto je meni jako bitno.

HD2 ima mnogo vise Android ROM-ova i to upotrebljivijih...

Kvalitet izrade - e tu Samsung nema sta da trazi:d

@voodoons

taj slcd sa dhd nije mogao da prismrdi lcd-u na nejakom Huawei-u 8230 a ne samoledu, sa kamerom ista stvar, birao telefon zbog kamere ili ne ova na sgs-u je svetlosnu godinu ispred, a tvrditi da za hd2 ima više upotrebljivih android rom-ova je pomalo neozbiljno, takođe kvalitetu izrade sgs-a apsolutno ništa ne fali, a to što poistovećujete metalno kućište sa kvalitetom izrade je druga stvar...

sve u svemu, po meni ova dva telefona se ne mogu porediti, pogotovo ne po skoro istoj ceni za polovne, da je hd2 150€ a sgs 250€ pa da dobije preporuku...

@demonserbia

mene je najviše smarala nekompletnost telefona i sa sgs-om sam konačno zadovoljan, sve ima i sve je jako blizu savršenstva, nema blic i to mu jedina mana (nekom i nije), a što se tiče kuvanih romova i različitih sistema na kraju se ispostavi da od gomile njih na prste možeš nabrojati one potpuno upotrbljive...

Poslednja izmena:
U pravu si Vlab, ova 2 telefona se definitivno ne mogu porediti.
Furao oba modela, u isto vreme, i pogodi koji je ostao? ;)

Ostala Galaksija :)

Nazad
Vrh Dno