Šta je novo?

HD Ready ili Full HD?

Marko-Dj

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2008
Poena
595
U velikoj sam dilemi u zadnje vreme posto sebi hocu da uzmem LCD TV da bih mogao u potpunosti da uzivam u filmovia i PS3...Znaci uglavnom cu TV koristiti u sklopu sa PS3,retko cu kad gledati TV.

I uglavnom za sada se lomim izmedju samsung-ove 5 i 6 serije...Sto tacnije znaci A656 i A551,oba su 32 inca i oba su Full HD!Jedino je razlika u ceni, A656 je oko 66000 dok je A551 oko 58000.Naravno ja bih licno uzeo A656 ali kada razmislim ne postoji nesto velika razlika izmedju ova dva LCD-a...I opet kada razmislim za te pare mogu da nadjem veci LCD od npr. 37 ali da je samim tim i HD Ready...

Nadam se da cete mi vi barem malo pomoci,jer zaista ne znam dal se isplati uzimati Full HD na 32 inca.

Ajd ovako, skoro sve igre i skoro sve ubuduce ce biti u 720p, jako su retke one u 1080p tako da sa te strane HD ready je pametno resenje. Blu-rayevi su u Full HD-u ali ne verujem da ce ti biti ruzni na 720p na 37-ici 🙂
Ja bi licno pre uzeo veci HD ready, nego manji Full HD...

Daleko od toga da su filmovi sa Blu-raya ruzni na 720p vec izgledaju fantasticno i na manjem lcd-u 32-40" sa dva metra nemozes primjetiti razliku izmedu 1080p i 720p tek na vecim ekranima se vidi.

To su stare serije, izbegavaj ih.
Ako hoces Samsung, ne gledaj dalje od A serije.

Ali treba naci A seriju a da nije skuplje od 65k i da valja...Hm...zaista nemam pojma...na kraju cu izgleda ja sebi uzeti neki od ovih od 32...:wall:

Poslednja izmena:
Čekam samo Ragnaroka da kaže kako ti Full HD apsolutno nije potreban i onda da se tema zaključa.

Poslednja izmena:
ma ljudi na 24" monitoru se vidi razlika, sta vam je...

Zar ti niko nije rekao da nije zdravo gledati TV sa 1.5m udaljenosti?

Optimalna daljina za gledanje Full HD-a na 37" TV-u je oko 1.5m. Na 2m se vise, maltene, ne vidi razlika.

Kada na to dodas cinjenicu da, osim Wipeouta HD, nema igara vrednih igranja, koje podrzavaju Full HD, nije tesko zakljuciti da je bolje kupiti veci TV, nego kao manijak juriti Full HD.

Poslednja izmena:
resolutioncharthq3.png

Optimalna daljina za gledanje Full HD-a na 37" TV-u je oko 1.5m. Na 2m se vise, maltene, ne vidi razlika.

Kada na to dodas cinjenicu da, osim Wipeouta HD, nema igara vrednih igranja, koje podrzavaju Full HD, nije tesko zakljuciti da je bolje kupiti veci TV, nego kao manijak juriti Full HD.

TV se ne kupuje za sledeća tri meseca, a kroz godinu dana će se većina igrica praviti u 1080p. Gledajući dugoročno sigurno je bolja opcija Full HD.

Uskoro krecu i kablovski operateri sa ponudom HD kanala... A sto neko rece, ako gledas Samsung, ne gledaj dalje od A serije 😉

TV se ne kupuje za sledeća tri meseca, a kroz godinu dana će se većina igrica praviti u 1080p. Gledajući dugoročno sigurno je bolja opcija Full HD.

Zasto mislis da ce se u buducnoszi praviti 1080p igre?Mozda nesto poput wipeout-a ali nemoj ocekivati neki nastavak Gears of War-a.Uncharted-a ili cega vec ne u full hd nije realno.:wave:

U velikoj sam dilemi u zadnje vreme posto sebi hocu da uzmem LCD TV da bih mogao u potpunosti da uzivam u filmovia i PS3...Znaci uglavnom cu TV koristiti u sklopu sa PS3,retko cu kad gledati TV.

I uglavnom za sada se lomim izmedju samsung-ove 5 i 6 serije...Sto tacnije znaci A656 i A551,oba su 32 inca i oba su Full HD!Jedino je razlika u ceni, A656 je oko 66000 dok je A551 oko 58000.Naravno ja bih licno uzeo A656 ali kada razmislim ne postoji nesto velika razlika izmedju ova dva LCD-a...I opet kada razmislim za te pare mogu da nadjem veci LCD od npr. 37 ali da je samim tim i HD Ready...

Nadam se da cete mi vi barem malo pomoci,jer zaista ne znam dal se isplati uzimati Full HD na 32 inca.

HD Ready

Tema diskusije je HD ready ili Full HD ne "koji model da kupim".

Poslednja izmena:
Tema diskusije je HD ready ili Full HD ne "koji model da kupim".

Samo sam pitao sta misle o tim modelima, ali dobro sledeci put cu da otvorim novu temu na koju cu opet dobiti upozorenje!

Postavio sam pre par dana taj odgovor i do sad nijednom moderatoru to nije smetalo, zasto sad odjednom dobijam upozorenje?:trust:

Samo sam pitao sta misle o tim modelima, ali dobro sledeci put cu da otvorim novu temu na koju cu opet dobiti upozorenje!

Postavio sam pre par dana taj odgovor i do sad nijednom moderatoru to nije smetalo, zasto sad odjednom dobijam upozorenje?:trust:

I pored svega ovoga ovo je valjda forum Sta da kupim? tako da mislim da nema potrebe za upozorenjem!

U pravu si, thread je pomeren u odgovarajucu sobu.

HD ready ili FullHD? Odgovor je jednostavan. Ako imas vise SD i /ili 720p materijala a uz to sedis relativno blizu (daleko) od tv idi na HD ready. Ako imas dosta 1080p materijala (filmovi ili igre) a sedis blizu tv jer je blizina neophodna da se vide svi detalji idi na FullHD. Zanimljivo da ljudi "primecuju" razliku izmedju 1080p i 720p materijala na recimo 40" sa 3.5m gledajuci na druge osobine datog videa. Film sa BD pored rezolucije ima mnogo lepsu sliku, bolje boje, jaci prikaz i sl. Treba podesiti izlaz sa BD playera da bude 720p a onda 1080p pa tek onda utvrdjivati razliku.

Moje zapazanje je da se FullHD kvalitet vidi do 4x dijagonale, mada je preporucljivo manje od 3.
Naravno, mora se imati 1080p sadrzaj da bi imalo smisla, sto kod nas pricu svodi na Blue Ray, digitalnu satelitsku ili download sa neta.

Moje zapazanje je da se FullHD kvalitet vidi do 4x dijagonale, mada je preporucljivo manje od 3.
Naravno, mora se imati 1080p digitalnu satelitsku ili

Ne postoji ni jedan satelitki kanal u 1080p, a u dalekoj budućnosti i neće.

full hd 32" je po meni teška besmislica, šta god da gledaš na njemu. znam da i ovde ima sokolovih očiju koji vide razlike, ali benefit full hd-a kreće tek od 50" pa na više. ti sada sam proceni šta je najbolje za tebe. ja bih radije kupio što veći tv i ne bih se opterećivao full hd-om. na hd ready tv će i bluray da izgleda jako dobro, što već nije slučaj sa sd materijalama na full hd televizoru.

za hd redy se jedino isplati uzeti plazmu sa gledista kvaliteta slike za dijagonale vece 40" jer ponuda lcd sa dobrim karakteristikama a da su HDredy jednostavno ne postoji vecinom su to manje vise krsevi

Kako nece? Vreme brzo prolazi...London 2012 je iza coska...napravi kokice iocekuj prenose u 1080p! 😉

treba ti ogroman protok za p, o tome se radi i jednostavno takvi kanali bi bili ekonomski neisplativi, celi TP ti treba za jedan p kanal

Nazad
Vrh Dno