Šta je novo?

HD Problem, Samsung HD103UJ

Eee, dragi moji, evo ovako. Od sinoć pa do danas sam slušao sve vaše savete, radio sve i svašta, malo ludeo, malo nisam, ne znam više ni ja ni gde sam ni šta sam, ne znam ni šta sam aktivirao, a šta nisam..... Uglavnom, našao sam ga, štagod da sam aktivirao.
Folder Windows sada pokazuje da ima ukupno 57GB, iako je sinoć pokazivao da ima 18GB.. Kakogod da se to dogodilo. U tom Win folderu, samo folder Temp ima oko 38GB. Šta meni od toga tačno treba? :)
I Folder "winsxs" u kome ima oko 20.000 fajlova koji počinju sa "amd64....", koji imaju oko 7GB. Da li meni trebaju ti amd fajlovi, štagod oni bili?

Eee, dragi moji, evo ovako. Od sinoć pa do danas sam slušao sve vaše savete, radio sve i svašta, malo ludeo, malo nisam, ne znam više ni ja ni gde sam ni šta sam, ne znam ni šta sam aktivirao, a šta nisam..... Uglavnom, našao sam ga, štagod da sam aktivirao.
Folder Windows sada pokazuje da ima ukupno 57GB, iako je sinoć pokazivao da ima 18GB.. Kakogod da se to dogodilo. U tom Win folderu, samo folder Temp ima oko 38GB. Šta meni od toga tačno treba? :)
I Folder "winsxs" u kome ima oko 20.000 fajlova koji počinju sa "amd64....", koji imaju oko 7GB. Da li meni trebaju ti amd fajlovi, štagod oni bili?

Proveri i User temp folder. u C:\Users\<kori ime>\AppData\Local\Temp
Tu isto zna da se navuce smece.

U tom Win folderu, samo folder Temp ima oko 38GB. Šta meni od toga tačno treba? :)

Treba jedna metla i to poveca. Brishi sve sto se hoce brisati.

Mozda moze i ovako dole. Ako nece rucno.
http://www.sevenforums.com/tutorials/818-disk-cleanup-open-use.html

Winsxs nije opasan ali moze da se smanji.
To je neki Windows-ov DLL Hell :d
Zato sto su pravili framework koji nije kompatibilan unazad najverovatnije.

Ovo dole je za Vistu a to je valjda isto na sedmici.
http://boshdirect.com/blogs/tech/how-to-reduce-size-of-winsxs.html
Drop sa 7gb na 6GB min a mozda i vishe ;)

M$ Dll Hell problem solver - winsxs(Side by Side).

Poslednja izmena:
Pa moralo je negde da bude majku mu :) ...

Taj folder bi trebali programi sami da ti ociste - pa i sam disk cleanup (samo cekiras pre pokretanja). Probaj sada da ga ocistis na taj nacin ili npr. CCleaner-om.

winsxs folder je u redu, nista ja tu ne bi dirao! Temp. folder - mislim da je bezbedno i da se sve obrise. Ukoliko disk cleanup ili CCleaner ne ociste, obrisi sve, ne bi trebalo da bude ikakvih problema ali za svaki slucaj treba napraviti restore ..

Amin, ***, napokon.
Used 30,4GB
Free 69,5GB
Od tih zauzetih, Win ima ~18GB, pagefile.sys 6, Programi 4 i na neke druge sitnice još 2-3GB, što se mene tiče, prezadovoljan :)))
Olakšanje veliko. Iako i dalje ne znam zašto mi ranije nije prikazivao Temp files....

U svakom slučaju, hvala svima.

Sta ce mu restore za Temp folder?

Brisi sve u Temp.
Obrisan ceo, hvala :)

Ne radim nigde restore. Jednostavno, nisam toliko zahtevan korisnik, niti imam išta da čuvam, sve su uglavnom nepotrebne gluposti, koje se ponovo mogu instalirati/srediti.

edit: Eee, i još nešto. Iako su mi programi za HD prikazivali da je sve OK, da nemam bad sector-e, ima li iko pojma zašto mi je HD škljocao prethodnih dana? Možda nagla promena temperature, pa nazeb'o? :)
Šalim se, uglavnom, da li mu je to OK, da ponekad krene da škljoce, pa prestane sam od sebe, kao što je i počeo?

Poslednja izmena:
edit: Eee, i još nešto. Iako su mi programi za HD prikazivali da je sve OK, da nemam bad sector-e, ima li iko pojma zašto mi je HD škljocao prethodnih dana? Možda nagla promena temperature, pa nazeb'o? :)
Šalim se, uglavnom, da li mu je to OK, da ponekad krene da škljoce, pa prestane sam od sebe, kao što je i počeo?

verovatno bila velika fragmentacija, pa glava pravila zvukove...

ti ko da si instalirao ceo warez sajt na svom racunaru - cim si imao 30+ GB u %Temp% folderu

ipak, najbitnije je da sada imas happyend :D

Nazad
Vrh Dno