Šta je novo?

HD playback

Upravo tako, pa meni i Youtube HQ sa nekih 6-7m izgleda sasvim pristojno na 22" full screen...

Pa razlika ne monitorima se primecuje jer ih svi gledaju sa pola metra :) Sa normalne daljine u dnevnoj sobi na velikom LCDu/Plasmi, master mora da bude bash dobar da bi razlika bila odmah uochljiva. Stalno gledam gomile TVa po supermarketima na kojima idu HD snimci, i moram da pogledam etiketu da bi video da li je LCD/Plasma/720p/1080p :)

Naravucenije, gledajte sa one daljine sa koje primecujete razilku ili ste bacili pare :D

Koja bi bila minimalna konfa za lagless gledanje hd sadržaja (1080p)
Moja trenutna je AMDSempron 2GHz, asus7300gt, 2GBddr2@800 (OS:WIN XP SP2)
(mogu da gledam 720p ali 1080 koči nekad manje, nekad više.)
Posle dužeg lurkovanja sam nabacio sve potrebne codec-e (CCCP+CoreAVC combo) tako da sam isključio mogućnost da se radi o nekom nedostatku istih.

Kont'o sam da je dovoljno da upgrade-ujem proc na neki dual core, ali bih da prodjem što jeftinije jer ne rabim high-end igre samo light gaming, internet i naravno full hd uzivanje na 22".
Šta preporučuje Bench? :)

Unapred zahvalan

Samo uljuci hw akceleraciju u mpc i sve ce da ti proradi.

Bench :D preporucuje da uzmes neku nvidiu koja podrzava dxva i ne mislis kolko je zahtevan film :)

Sa tim sempronom tesko da ces moci da gledas 1080p u punom sjaju pogotovu kod zahtevnijih filmova

7300gt podrzava dxva.

Podrzava 7300gt DXVA kao i 7600 gs ali ne znaci da ne traba uzeti bolju graficku koja ima jos bolje opcije...
Tako da i dalje stoji ono sto sam rekao iako i 6800 i 6600 i 7300gt podrzava H264 hardware decoding nema neke druge bitne stvari kao sto se vidi na tabeli.

dxva.jpg

Poslednja izmena:
Znam da GeForce još od 6. generacije podržava PureHDVideo il' kako se već zove što bi značilo da GPU pomaže pri puštanju Blu-Ray i HD-DVD sadržaja tj. pri pravom H264 sadržaju. Nije li za x264 stvar malo drugačija, pogotovo što on može, a ne mora poštovati određene h264 specifikacije? Sećam se da mi je isti x264 rip preko MPC HC s 8400GS radio bez problema, a sa 7600GS DDR3 seckao i kasnio kao lud kao da HW akceleracije i nema. Ili je samo GPU na 7600GS suviše slab za ovako nešto?

Sad nešto skroz drugo. Zanimaju me iskustva korisnika pri korišćenju DXVA na laptopovima. Znači živa iskustva, ne rekla kazala :D HD3200, 3470, 8400, 8600, 9300... ne bitno o kom se čipu radi. Čuo sam da mobilni čipovu daju slabije rezultate u HW decodicngu od desktop parnjaka.

Ako moze H264 moze i x264 u tome je i sva lepota :)

naravno moraju se neke specifikacije postovati ( to si lepo rekao ) odnosno da bude level 4.1( kod nvidie cak ni to ne mora sa novim driverima ) jer je i H264 level 4.1 :)

Poslednja izmena:
Kako da podesim da mi u win7 radi po nekom da ga nazovem standardu, posto mi je dok sam imao Vistu najbolje radilo preko MPC(kmp je bio OK i MP ocajan), a sada mi radi jedan bolje preko kmp drugi preko MP obicnog, dok mi MPC radi ocajno???Jer se jako iznerviram kada nekad pocne da seca zbog prevoda ili cega vec pa moram rucno da se njakam par minuta da bih pustio film ili da palim drugi player.

Imam onaj Win7 Codec Pack, preko klite radi ocajo(na Visti je preko njega jedino radilo kako treba postovao ja ma koj tut za codec-e).

Ako bi moglo nesto u kratkim crtama kako postupno to da sredim, bilo bi jako dobro posto su do sada neki postovi bar meni nejasni ili sturi pozzz:wave:

MOja preporuka ti je da izbrises sve te codece i packove

instaliras
MPC ( ili jos bolje MPCHC ako oces DXVA i onda pratis upustvo)
CoreAVC
Hali Media Spliter

Poslednja izmena:
^

Da li ta preporuka stoji i za Windows XP? Pogubim se uvek oko silnih kodeka, formata, te ovaj reprodukuje ovo, ali ne reprodukuje ono... Voleo bih da sa tom kombinacijom koju si predlozio mogu da pustam sve kao i kada bih imao K-Lite codec pack.

Ma nema veze oprativni sistem naravno da vazi iza xp ;)

neces sa ovim moci da pustas sve vec ovo se odnosi na pustanje HD( x264)
Ako oces sve stavi i ffdshow ali za x264 namesti da koristi coreavc(ako je slabiji racunar) ako nije onda ffdshow moze i za HD.

Poslednja izmena:
Hvala na pojasnjenju. Imam jos jedno pitanje:
Gde se tacno nalzai opcija za ukljucivanje hardverske akceleracije? Gledao sam u K-Lite opcijama, opcijama CCC-a, u MPC-u. Na konfiguraciji iz profila (procesor klokovan na 2,5GHz) sam pustao x264 1080p video i zauzece procesora je islo ~80%, mislio sam da ga malo rasteretim uposljavanjem ovog ATI-ja.

Sad nešto skroz drugo. Zanimaju me iskustva korisnika pri korišćenju DXVA na laptopovima. Znači živa iskustva, ne rekla kazala :D HD3200, 3470, 8400, 8600, 9300... ne bitno o kom se čipu radi. Čuo sam da mobilni čipovu daju slabije rezultate u HW decodicngu od desktop parnjaka.

9600M GT - 1080p, cpu zauzet od 15 do 20%, skroz glatko.

Jel treba i core avc posto vidim da u tutorialu ne pise da treba, ako moze objasnjenje za sta mi on konkretno treba.

Inace uradio sam sve po tut ali mi iron man radi losije nego sa onim win7 codecima, zauzece proc-a je nekih 10-15%.
Jel ima neki medju postupak ili??

Poslednja izmena:
Kako ti radi losije ?
secka gubi frejmove a tako malo zauzece ?
probaj da promenis video output u mpcu

Ne treba coreavc moze ffdshow
Coreavc je preporucljiv za slabije konfiguracije jer je mnogo manje zahtevan od ffdshow-a

Poslednja izmena:
Zar ne pise u tutorial-u da se ffdshow i core avc iskljucuju???

Kakve su nVidia integrisane ploce za dekodiranje HD filmica? Ja za svoj buduci HTPC merkam AMD 790g plocu, ali ako je nVidia bolja...

Ima li neko iskustava?

Poslednja izmena:
Kakve su nVidia integrisane ploce za dekodiranje HD filmica? Ja za svoj buduci HTPC merkam AMD 790g plocu, ali ako je nVidia bolja...

Ima li neko iskustava?
Generalna mana korišćenja integrisanih GPUova za ovu namenu je to što imaju manje shadera (ili su shaderi manje snage, nije ni bitno za poentu) pa se neki dodatni (sharpening, denoise, deinterlace... lupam shader efekte iz MPC Home Cinema) efekti teže obavljaju. Pisano je o ovome na netu, al' mislim da nije ništa strašno za iole prosečnijeg korisnika.

Glavna prednost nVidiae je to što može da dekodira i L4.1 i L5.1 (oznaka nema veze sa 5.1 zvukom) ripove dok ATi može samo L4.1. U praksi to znači da ćeš s ATijem moći da dekodiraš većinu, a sa nVidiaom sve ripove jer nisu svi rađeni da poštuju L4.1 standard.

Ja imam nv9400 u GB izvedbi, za intel. Jedina koja se tada mogla naći na ovim prostorima, mislim da je i sada tako. 9300 ima od više proizvođača. razlika je nešto viši klokovi grafike u korist 9400 ali ne nešto pretjerano. što se tiče ploče, svaka preporuka.

Ja imam Nv 8300 i sto se tice samog rada, komp je extra, jedino grafika trazi da imas proc sa HT3.0 magistralom da bi dobila pun protok, slika je isto jako lepa, i odziv sistema je dobar.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno