Koja bi bila minimalna konfa za lagless gledanje hd sadržaja (1080p)
Moja trenutna je AMDSempron 2GHz, asus7300gt, 2GBddr2@800 (OS:WIN XP SP2)
(mogu da gledam 720p ali 1080 koči nekad manje, nekad više.)
Posle dužeg lurkovanja sam nabacio sve potrebne codec-e (CCCP+CoreAVC combo) tako da sam isključio mogućnost da se radi o nekom nedostatku istih.
Kont'o sam da je dovoljno da upgrade-ujem proc na neki dual core, ali bih da prodjem što jeftinije jer ne rabim high-end igre samo light gaming, internet i naravno full hd uzivanje na 22".
Šta preporučuje Bench?
Unapred zahvalan
Benchpreporucuje da uzmes neku nvidiu koja podrzava dxva i ne mislis kolko je zahtevan film
Sa tim sempronom tesko da ces moci da gledas 1080p u punom sjaju pogotovu kod zahtevnijih filmova
Kako onda meni 7600GS nije podržavao :trust:7300gt podrzava dxva.
MOja preporuka ti je da izbrises sve te codece i packove
instaliras
MPC ( ili jos bolje MPCHC ako oces DXVA i onda pratis upustvo)
CoreAVC
Hali Media Spliter
Sad nešto skroz drugo. Zanimaju me iskustva korisnika pri korišćenju DXVA na laptopovima. Znači živa iskustva, ne rekla kazalaHD3200, 3470, 8400, 8600, 9300... ne bitno o kom se čipu radi. Čuo sam da mobilni čipovu daju slabije rezultate u HW decodicngu od desktop parnjaka.
Generalna mana korišćenja integrisanih GPUova za ovu namenu je to što imaju manje shadera (ili su shaderi manje snage, nije ni bitno za poentu) pa se neki dodatni (sharpening, denoise, deinterlace... lupam shader efekte iz MPC Home Cinema) efekti teže obavljaju. Pisano je o ovome na netu, al' mislim da nije ništa strašno za iole prosečnijeg korisnika.Kakve su nVidia integrisane ploce za dekodiranje HD filmica? Ja za svoj buduci HTPC merkam AMD 790g plocu, ali ako je nVidia bolja...
Ima li neko iskustava?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari