Šta je novo?

HD filmovi - Tehnicka diskusija

dragi forumaši,
trebala bi mi vaša pomoć.Voleo bi bratu za rodjendan da kupim (tačnije da naručim) blu-ray player i voleo bi da mi kažete kakva su vam iskustva ako ih imate i koji bi vredelo kupiti, dosta razmišljam okoLG HX806PR modelu..ali ima i jedan Panasonic koji mi se svidja i mogao bi da izdvojim za njega toliko para. I da ne bude zablude strastveni smo zaljubljenici u filmove :)
Hvala vam na pomoći

Poslednja izmena:
šta je bolje:

Limitless.2011.720p.Bluray.x264-TDM

ili

Limitless.2011.720p.R5.BluRay.x264-WiNNy

Oba su ti R5, to ti je onaj ruski bluray, pa ako hoces najbolji kvalitet onda sacekaj retail koji ce tek u julu. A bas ako hoces sad da gledas, od ta dva, prvi ima veci bitrate.

Hvala svima na predlozima.
Po preporuci sam skinuo Wall-e (1080p esir), a sada cu i pomenuti Ice Age 2, pa me interesuje koji da skinem:

Ice.Age.The.Meltdown.2006.1080p.BluRay.DTS.x264-EbP
Ice Age 2 The Meltdown 1080p BluRay DTS x264-ESiR

Nema veze skidoh ebP zbog veceg bitrate-a i slika je nadrealno dobra :)

Koji je bolji? :d

Be Cool 2005 720p BluRay DTS x264 CRiSC
Be Cool 2005 720p BluRay x264 Japhson

Jel moze neko da mi preporuci neki dobar 720p rip za seriju The Office (US)? Vec sam je odgledao u dimension verziji, al sad hocu da skinem za kolekciju. I ako moze neko takodje da mi preporuci gde to da skinem, jer na svakom trackeru nalazim samo dimension ili ctu. Vidim svi pominju ili iTunes ili HDTV ili neke seste, ali dzabe kad nemaju nigde da se skinu.

To sa itunes-a ima oznaku webdl, video sam da ima na btn.

Treba pozivnica, ali ja je nemam, pitaj na temi za pozivnice, imaće neko sigurno.

Jel moze neko da mi preporuci neki dobar 720p rip za seriju The Office (US)? Vec sam je odgledao u dimension verziji, al sad hocu da skinem za kolekciju. I ako moze neko takodje da mi preporuci gde to da skinem, jer na svakom trackeru nalazim samo dimension ili ctu. Vidim svi pominju ili iTunes ili HDTV ili neke seste, ali dzabe kad nemaju nigde da se skinu.

Posto vidim da trazis Office, evo ja kao takodje veliki ljubitelj serije ti odmah dajem pozivnicu za BTN, samo mi posalji mail na pm. :)

WALL·E 2008 1080p BluRay DTS-ES x264-CtrlHD
1080p esir ima glicheve

godine i godine iskustva :D

Koja razlika u kvalitetu zvuka izmedju 24/96(192) vinyl ripa i recimo cd flac-a, o mp3-ju da ne pricam :zgran:
Kupujem novi hard od 1.5T :smoke:

Na tim zvucnicima nepostojeca. Ipak bih preskocio mp3 i zadrzao se na cd lossless-u iz sledecih razloga:
1) Ako vec imas toliki HDD, nije greota mesta, a i znas sta uzimas za razliku od mp3 (u vecini slucajeva).
2) Iako ne osecas sad, jednog dana ces kupiti bolje zvucnike na kojima ce se verovatno razlika cuti, pa ces morati da nalazis sve ponovo.
3) Vinyl je overkill, oduzima mnogo vremena, zahteva odlicno znanje, opremu i sluh, tesko se nabavlja, na netu ima premnogo ogavnih ripova posto to ne moze da radi svako (kvalitet zavisi od opreme na kojoj se 'rippuje').

4-subjektivno) U vecini slucajeva rip CDa mi je bolji, em sto je vinyl rip tisi, em sto je nekako zvuk cudniji, ima izrazene visokotonce a bas se ne cuje dobro. Nemam gramofon, ali imao sam prilike da slusam kod ortaka, i mogu da kazem da osecaj definitivno nije isti. Ako naidjes na 24bit HDCD, to bi bilo neko optimalno resenje po meni (mada su retki). U drugim slucajevima normalne CD lossless. Ne znam sta si planirao kao izvor muzike, ali nadji jedan isti album u sva 3 kvaliteta pa uporedi sam. Ili jos bolje vise albuma. Sto ovde pitas, pitaj u Hi-Fi sobi, ima iskusnijih ljudi, mada najpametnije ti je sam da uporedis.

@ Sunshine radio exste :D

Razlika je ta sto je cd ogranicen na frekvencijski sampling od 44.1khz. Tih 44.1 je po Nikvist-Senonovoj teoremi semplovanja mogucnost da najvisi ton u spektru bude 22khz na koliko je po cd propisima zapis na njemu. Tako vinyl rip ima frekvencijski spektar gotovo do 80-90khz, samo pitanje je koliko stvarni audio zapis ima takvih tonova. Ona bitnija stavka je ono 16bit i 24 bit. To predstavlja "dubinu" semplovanja i koliko bita ima da se snimi audio. Sto vise bita to bolje, mada relativna krajnja granica je nekih 32bita.
Dakle, postoji pitanje koliko mozes da cujes tonove iznad 20khz, sto pre svega zavisi od zvucnika koje imas, jer ti uglavnom trebaju super tweeteri koji sviraju bas visoke tonove, pa i mogucnost da "dozivis" psiholoski hipersonicni efekat. :p
Sto se tice sta da juris, opet ne mozes nista da znas, jer najbitnija je oprema preko koje neko prebacuje taj vinyl u digitalni oblik jer uglavnom u studijima imaju mnogo bolju opremu i veca sansa ti je da imas cd koji bolje zvuci nego njegov vinyl rip iako samplovan i ima veci bit depth nego njegov cd counterpart. Sto se mene tice, uglavnom juri bolje studijske mastere na 96khz/24bit ako vec cujes bolji kvalitet na njima nego neke "polovne" vinyl ripove. Doduse, ima i veoma dobrih vinyl ripova, mnogo boljih nego cd, samo ih treba preslusati i uporediti sto oduzima dosta vremena i truda, a razlika je uglavnom veoma mala...

jeste dosta do opreme, ako nemas dobru opremu i ne treba ti neki 24/96 jer neces cuti razliku ali zato na dobroj opremi ko nebo i zemlja :p

Na rutracker.org ima more vinyla, ima li jos neko interesantno mesto?

Poslednja izmena:
jeste dosta do opreme, ako nemas dobru opremu i ne treba ti neki 24/96 jer neces cuti razliku ali zato na dobroj opremi ko nebo i zemlja :p

Opet je diskutabilno, jer zavisi od: vrste muzike, produkcije albuma, opreme korisnika koji ripuje vinyl (ploca, igla, kvalitet AD konverzije), opreme na kojoj se slusa i ono najbitnije, sluha slusaoca. Ljudsko uho ne cuje preko 20khz, sve preko toga je tu cisto da se kaze da ima, mozda ima nekog psiho efekta na um sa zvukom preko 20khz, ali opet to je krajnje diskutabilno. Ono 24bit je najbitnije, jer omogucava vise bita za zvuk, mada opet pitanje je i tu da li ima razlike za slusaoca u zavisnosti od zvucnog zapisa... tako da, ono, skidaj ako zelis, ako cujes razliku good for you. :)

Na rutracker.org ima more vinyla, ima li jos neko interesantno mesto?

Ima na what.cd, mada savetujem rutracker posto je jedno 100 puta laksi za seed i sve te stvari sa what oni prebace kod njih.

Ne treba se zanositi toliko brojkama, i bezveze trositi bandwith. Danas se uglavnom razlika moze cuti zbog losinh masterina, a ne zato sto je 24/96 zaista bolji od 16/44. Audio organizacije (AES i EBU) vec u par navrata, pokusavaju da uoce razliku izmedju tih formata, i uvek je naravno neuspesno jel je zapravo nemoguce. O njihovoj opremi ne treba zboriti jel oni to rade na najkvalitetnijoj opremi u specijalnim studijama, sa istreniranim slusaocima. Tako da ne treba se preterano muciti, jel 99.99% razlike nema. Cak sta vise u zadnjim testovima, radjeno je izmedju DSD-a i PCM-a, gde su svi bili na strani DSD-a, o on sem nove copy protekcije, ne donosi ama bas nista.

Meni je razlika ogromna, subjektivno ili ne kako god, ja vise ne koristim mp3 a 24 bita ili 32 ako naletim je jedino sto skidam ubuduce.

WALL·E 2008 1080p BluRay DTS-ES x264-CtrlHD
1080p esir ima glicheve
Nadam se da to ne znači da i ovaj moj esir 720p ima glitcheve? Pretpostavljam da pošto su ozbiljna grupa da se ne radi reencode već i 720p ide sa blu-ray?

Meni je razlika ogromna, subjektivno ili ne kako god, ja vise ne koristim mp3 a 24 bita ili 32 ako naletim je jedino sto skidam ubuduce.
Ako želiš da proveriš (da se uveriš :)) uzmi od istog tog 24-32/96-192 fajla napravi 16/44 flac pa odradi blind test.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno