Šta je novo?

HD filmovi - Tehnicka diskusija

Ti onda zakucaj Warnerima na vrata i odbrusi im kako treba. :D

Kvalitetu slike nista ne fali. :)

Sherlock.Holmes.A.Game.of.Shadows.2011.BluRay.1080p.DTSHD-MA.h264.Remux-decibeL

Slika je fenomenalna. :)

Koji rip Underworld: Awakening 720p-1080 ?

Ima li razlike u kvalitetu slike izmedju ovog Underworld Awakening 2012 US BluRay i onog od pre par dana ?

Ima li razlike u kvalitetu slike izmedju ovog Underworld Awakening 2012 US BluRay i onog od pre par dana ?
Onaj je bio CEE...
OVaj ima v7.1 zvuk u odnosu na 5.1 od pre par dana

PQ je valjda isti ali boje su drugacije ( nekom bolje) na US(novoj) verziji - levo

Poslednja izmena:
pozdrav drustvo,imam 2 problema i uz vasu pomoc ako ko zna da mi pomogne da ih resim.
1.skidam rat zvezda 246 giga u full hd,sad to skidam na komp na particiju D gdje imam slobodnog prostora 300 giga,vec sam skinuo 180 giga ali meni se na kompu javlja da je particija D puna,odnosno da nema vise slobodnog prostora,sta da radim,da li kako mogu sa particije C da prebacim na particiju D što giga jer tamo imam slobodno isto 300 giga,mogu li onim programom acronis da to uradim,ako ko zna kako to ide moze objasnjenje.
2.ovaj rat zvezda sto skidam ,odnosno u njegovim folderima ,film je raspakovan u vise m2ts filova,kojim to da programom spojim u jedan file odnosno u mkv.
napominjem da ovo sve sto skidam ,skidam radi toga da prebacim na interni hdd od moga media playera koji mi treba uskoro da dodje pa experimentisem,media player je medex500x2.Jes da sam malo ovaj moj problem zbrkao,odnosno zbrkano napisao,ali mozda neko skonta u cemu je moj problem,hvala

Hvala weasel za info, i meni se cine lepse boje na US verziji, treba probati def. obe pa izabrati bolju..:)

"Hobit" - nova filmska revolucija
Džejms Kameron najavio je da će nastavak svog blokbastera snimiti sa 48 do 60 frejmova po sekundi.

Džekson je upozorio da će biti potrebno vreme kako bi se ljudi navikli na novi način snimanja filmova, a sa njime se slažu i kritičari koji su rekli da nedovršene scene koje je prikazao deluju kao niskobudžetni TV film.

Kako li ce ovo izgledati uopste u hd-u ?

ruku na srce, i ja sam pristalica da se vise konacno digne FPS, a ne da se ide na 2k i 4k... Nenormalno mi bodu ochi scene sa shvenkom sa jedne na drugu stranu, i slicno. Recimo gledao sam F1 trke u HD 50 fps, izgleda neuporedivo tecnije, mada moram priznati da se u pocetku ucini kao da je snimak malo ubrzan....

60 fps FTW

Pa bas i nije revolucija... showscan. Inace, nije problem snimati u 60 fps-a, ali problem su vizuelni efekti koji moraju biti veoma kvalitetni da bi sve to ispratili kako treba. Verujem da ce Dzekson to da odradi kako treba za Hobita, ali opet veliko je pitanje da li u buducnosti svi filmovi treba da se snimaju u visokom frejmrejtu. Za gomilu akcije, 3D-a i tako toga visok fps je stvarno potreban, ali za ostale filmove, pogotovo drame i ostale lagane zanrove izgubio bi se taj filmski shmek koji je godinama postojao...

Naravno
I nemojte porediti fudbal MMA i slicno u 60 fpsu i filmove..
Oni se sa razlogom ne snimaju tako.

e pa eto ce se sa razlogom od sad snimati tako :) A sto se tice razloga, razlog je star vec oko 100 godina, vrijeme je da se prevazidje...

Peter Jackson je snimio Hobite i od sada ce se snimati tako ? Oce oce on je rolemodel celoj planeti.

A Avatar 2 i 3? :)

Pa gledaj, ako je Kameron sa Avatarom konacno posle toliko godina poterao i omasovio 3D, i dalje najveca vecina filmova se ne snima u 3D-u, tako da i 60 fps nije standard koji mora da se ispostuje, sto zbog tehnickih uslova, sto negde zbog estetskih.

A Avatar 2 i 3? :)
Snimani su mnogo vise filmova u 3Du pa nikakav uspeh nije doziveo , a sve vise ce propadati...
Neke stvari ne treba menjati ;)- no to je samo moje misljenje ko zna sta ce biti za par godina .

Poslednja izmena:
Ja sam za promene, a ovo su promene na bolje. Sta to mene zanima koliko ce on morati vise love da pukne na kvalitetnije efekte ? njegova stvar. Neka smanji platu glumcima i eto resenja. Ja bih to uveo kao standard.

U nasem regionu se to "budzenje" tehnologije uopste ne isplati.
Dosta bioskopa dobilo fensi 3D sale, a u njima 5-15 ljudi.

Nekad su ljudi uzivali u filmu a danas ko najveci geek-ovi nabiju one naocare pa udri 3d.Kad pitas sta su gledali nemaju pojma, efekti pricu pojeli.

Pa gledaj, ako je Kameron sa Avatarom konacno posle toliko godina poterao i omasovio 3D, i dalje najveca vecina filmova se ne snima u 3D-u, tako da i 60 fps nije standard koji mora da se ispostuje, sto zbog tehnickih uslova, sto negde zbog estetskih.
pa, ako to bude znacilo da vise necemo morati da se patimo uz ovakve scene (uploadovah sad na YT):

then I'm all for it... Svjestan sam i ja da ce se nesto i izgubiti ako se ne koristi 24 fps i ostali nizi fps, ali me cijela prica na insistiranju na tome potsjeca na film The Artist i dolazak zvucnog filma generalno (i filma u boji nakon njega), te koristenje digitalnih kamera umjesto filmskih (i tad se pricalo kao ce biti unisten umjetnicki dozivljaj, pa eto nije), CD-a umjesto ploca i kaseta, etc etc... Sve smo to prosli, a relikvije proslosti su ostale entuzijastima :) Sto se 3D-a tice, nisam neki veliki pristalica, a glavni razlog je sto tehnologija jos nije bas spremna, i sto je 3D osjecaj vrlo subjektivan...

Judder mozes i sad da izbegnes samo da naucis neke osnove ;)

hoces da kazes da ovaj klip moze na mom tv-u (ili nekom drugom) da izgleda savrseno glatko, ako "naucim neke osnove"? Please do teach us :) Ako treba, uploadovacu originalni mkv fajl...

Nemam pojma za klip,niti za taj film, niti filmove gledam na tvu....
Sta je judder sam objasnio 5-6 puta troseci po sat vremena ... VIse mi ne pada na pamet , ali stvarno objasnjavao sma istu stvar mnogo puta na ovom forumu.
HInt : Judder moze da nastane i da je film sniman u 60 i u 120 i u 2000 fpsa...Zavisi na cemu pustas i kako.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno