OK, hvala.
Koliko ja kapiram na osnovu svih naših iskustava, izgleda da te linije jesu prisutne u Immerse izdanju ali da se u nekim plejerima ne vide. Valjda ti plejeri imaju bolji način "peglanja" slike, pa se anomalije i ne vide.
Evo, npr. Milos_SD je uporedio iz dva plejera i kod njega se iz VLC-a vide linije, a iz SMPlayer-a ih nema. Kod mene se vide u svakom plejeru na kompu, uključujući i ova dva, a takođe se vide na internom plejeru LG televizora (dakle, bez kompa, Windowsa, kodeka...). Ali kad sam maločas probao sa istim fajlom na Toshiba Thrive tabletu (Android 3.1) i iz BSPlayer-a za Android - linija nije bilo na onoj uvodnoj sceni sa crnom pozadinom i GoT natpisom! Zagledao sam, zagledao i zagledao i nisam uspeo da ih primetim. Ali posle u nekim scenama se jesu primećivale, uvek na crnoj pozadini, i uvek slabo vidljive.
Nije toliko ni bitno. Više sam pokrenuo ovo pitanje iz razloga tehničke radoznalosti, čisto da pokušam da shvatim šta je u pitanju. U svakom slučaju, Immerse epizode su sasvim gledljive tako da je ovo samo moje sitničarenje i perfekcionizam.
Btw, skinuo sam i EpB rip s02e01 i kod njega nema linija apsolutno nigde.