Šta je novo?

HD filmovi - Tehnicka diskusija

Reinstaliraj kodeke, promeni direct show filter u playeru, vrati driver podesavanja za graficku na default, tj. ako si nesto za prikaz videa i slike forsirao iz drajvera...

Hvala na preporukama Gdin_M, ali moram da ponovim da se linije vide i kad pustim fajl direktno na mom LG televizoru, spreko USB-a, dakle ne sa kompjutera.

Pa onda je definitivno de encode-a... koje je izdanje u pitanju? Da nije mozda neko scensko pa jos neko rekompresovao?

Trebalo bi da je u pitanju netaknuti Game.of.Thrones.S02E02.720p.HDTV.x264-IMMERSE. Ta je veličina. Ne verujem da je reenkodovan.
A isto se javljalo i kod prve epizode iz sezone 2.

Da ti pravo kazem ne pratim GoT, ali ako je do video fajla i tog scenskog izdanja onda definitivno odustani od njega. Ima Ebp enkodove koji se pojave malo kasnije i sasvim sigurno su odlicni.

Sad sam probao IMMERSE s02e02 i nema nikakvih anomalija u toj sceni na početku.

OK, hvala.
Koliko ja kapiram na osnovu svih naših iskustava, izgleda da te linije jesu prisutne u Immerse izdanju ali da se u nekim plejerima ne vide. Valjda ti plejeri imaju bolji način "peglanja" slike, pa se anomalije i ne vide.

Evo, npr. Milos_SD je uporedio iz dva plejera i kod njega se iz VLC-a vide linije, a iz SMPlayer-a ih nema. Kod mene se vide u svakom plejeru na kompu, uključujući i ova dva, a takođe se vide na internom plejeru LG televizora (dakle, bez kompa, Windowsa, kodeka...). Ali kad sam maločas probao sa istim fajlom na Toshiba Thrive tabletu (Android 3.1) i iz BSPlayer-a za Android - linija nije bilo na onoj uvodnoj sceni sa crnom pozadinom i GoT natpisom! Zagledao sam, zagledao i zagledao i nisam uspeo da ih primetim. Ali posle u nekim scenama se jesu primećivale, uvek na crnoj pozadini, i uvek slabo vidljive.

Nije toliko ni bitno. Više sam pokrenuo ovo pitanje iz razloga tehničke radoznalosti, čisto da pokušam da shvatim šta je u pitanju. U svakom slučaju, Immerse epizode su sasvim gledljive tako da je ovo samo moje sitničarenje i perfekcionizam. :)

Btw, skinuo sam i EpB rip s02e01 i kod njega nema linija apsolutno nigde.

Koji renderer koristiš? Probaj madVR ako već nisi u 32-bitnom MPC-HC.

Moram da priznam da ovo već prevazilazi moje znanje. Kako biraš renderer? U samom plejeru?
Ja imam K-Lite Codec Pack i ffdshow i valjda sve ide preko njih, bar kad koristim BSPlayer. A koliko znam npr. VLC ne bi trebalo da poziva eksterne kodeke već koristi svoju bazu.

Puno hvala na predlozima i objašnjenjima.
Ne verujem da ću baš skoro imati vremena da eksperimentišem sa novim opcijama puštanja videa na kompjuteru, ali jednog dana ću isprobati sve što si preporučio.

Sada više gledam filmove i serije direktno na TV-u sa USB-a, iako je i PC povezan sa njim. Jednostavno, daljinski upravljač sa kontrolom reprodukcije filmova daje tu prednost da je gledanje komfornije nego preko kompa. A i nema zvuka računara u pozadini (gasim ga dok gledam filmove na TV-u).

Mala dilema... Esir vs. Ebp. Pomoc?

Mission Impossible Ghost Protocol 2011 1080p BluRay DTS ES x264 ESiR
Mission: Impossible - Ghost Protocol 2011 1080p BluRay DD5.1 x264-EbP

Pa ne mogu 2 internal grupe na bitsu
Esir je oduvek po svom terao, pa kad ne uspe da rezervise dugme na bitsu, oni sve jedno odrade encode i izbace na news...

Znaci, nema neke razlike u kvalitetu jednog i drugog. To mi je bilo bitno da znam.
Thanks guys! :D

A znaci taj rad, oni su otisli na news. A ja jos pretrazujem trackere da vidim gde su se jos prebacili kao internal...

Pa nisu otisli kompletno, i dalje su HDbits internal grupa :)

Pa vidim da nisu otisli nego rekoh gde jos izdaju kao internal, npr. kao onaj ebp vijetnamac koji u isto vreme roka na oba trackera. :)

Casablanca 1942 1080p BluRay DD 1.0 x264-LiNG
Casablanca 1942 1080p BluRay x264-CtrlHD

Pretpostavljam da Ling zamenjuje CtrlHD na hdbitsu... Moze li neka potvrda?

Mislim da ovaj video pripada ovom delu foruma.

[YOUTUBE]hLWvXaeDzwU[/YOUTUBE]

Close Encounters je imao dobar transfer, Jurassic Park nikakav, nadam se da ce ova restauracija da prati trend starih Spilbergovih filmova i da bude ok.

Novi Sherlock, zna li se kad se pojavljuje neki internal rip ? Ima li negde ubelezeno da je neko rezervisao ?

Sherlock Holmes: A Game of Shadows 2011 720p BluRay x264 - ThD

Jel vec pusten taj rip u narod ?

Ja nadjoh i ovaj Sherlock Holmes A Game Of Shadows 2011 1080p BluRay DTS x264 CtrlHD

Nazad
Vrh Dno