Šta je novo?

hd 5750 vs hd 7750 vs r7 250x 2gb

mile_ug

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2008
Poena
309
interesuje me razlika u snazi izmedju ovi graficki imam hd 5750 oc i razmisljam sta da uzmem. neznam dali hd 7750 ili ovu r7 250x 2gb , vjerujem da izmedju 5750 i 7750 nema razlike velike u snazi cak nikakve . sta mi je cinit? za 260 x nemam para + jaca napojna a polovno necu , opeko sam se par puta!

R7 250X ti je u stvari novi naziv za 7770. Ona je najbolja. Samo mislim da nema potrebe da ides na 2GB model koji je za ~2000din skuplji od onog sa 1GB.

Sa druge strane, postoji i R7 250 (bez X) i ona je slabija od 7750 pa nemoj ni slucajno da je uzmes. Samo je za nijansu jaca od 5750.

Poslednja izmena:
Nedavno sam imao prilike da se igram sa 4870, 6770, 7750 i r7 250, razlike u fps u vecini igara koje smo testirali iznosi 1-5fps (procentualno max 5%)...

R7 250X ti je u stvari novi naziv za 7770. Ona je najbolja. Samo mislim da nema potrebe da ides na 2GB model koji je za ~2000din skuplji od onog sa 1GB.

Sa druge strane, postoji i R7 250 (bez X) i ona je slabija od 7750 pa nemoj ni slucajno da je uzmes. Samo je za nijansu jaca od 5750.

mislio sam zbog gta v je uzet r7 250x i da je overklokujem i jer igra trazi vise vrama pa da se igra malo razmahne. kako bi se ova masina iz popisa nosila sa njom i tom grafom? i koja je razlika izmedju 5750 i 7750?

Sigurno ces moci fino da se igras, samo je pitanje na kojoj rezoluciji i podesavanjima. :D

5750 je starija godinu-dve od 7750 i veci je potrosac. 7750 je u igrama kao 5770. Dok je 7770 (R7 250X) izmedju 5830 i 5850, a duplo manji potrosac.

260x je minimum za igre, upravo iz razloga što je u xbox one malo slabija grafika,
a u playstation 4 , neznatno jača.

dakle bićeš miran sve dok traje ova generacija konzola , i sve igre će da rade bar u 1080p sa bar 30fps.

ako ti treba koj fps više, idi na 270x i bolje.

Pa ako je tacno da ovo napajanje daje 30a na 12V onda ima za 260x sigurno..

ja sam kupio powercolor r7 260x, platio sam je oko 100e, i radi mi kao zmaj. Monitor mi je 19 inča i svi detalji su na maximum, grafička radi na 20% kad igram igrice...

Ne znam, trebalo bi da je tu negde 15-20% slabija od 5750.

7730 je u rangu R7 240. Sto znaci da se tebi sa 5750 ne isplati da prelazis na nista slabije od R7 250X (novi naziv za 7770, pa recimo bolje nju na oglasima traziti).

Poslednja izmena:
na kraju kupio polovnu gtx 465 i novo napajanje lc 600w , sad kontam ili da promenim procesor da stavim quad jer je ovaj moj usko grlo treba mi barem 30% jaci, ili da prodam plocu procesor memoriju i doplatim jos 100- 130 evra i uzmem nesto jace intel ili amd svejedno mi je ,i ako amd furam od 2003 .predlozi te sta bi se moglo uradit

Alal vera za izbor. Nisi mogao gore da prodjes.

Da si uzeo 7770 kartica bi ti radila duplo brze i ne bi morao da menjas napajanje.
Nije 7770 duplo bolja kartica, daleko od toga, ali na tvojoj masini Fermi nema sanse da funkcionise kako treba.

Cak i za novu masinu 7770 je bolji izbor od gtx465 iz vise razloga.

Poslednja izmena:
sta sam trebo uzet 250x za 120 evra. kod nas u republici srpskoj nisu cene ko u srbiji , polovno ne volim da uzimam a ovo sam naletio pa uzeo od coveka kog znam , napojna i grafa me izasli 90 evra , barem sad imam i novu napojnu , vase je da mi preporucite a moje je da razmotrim,

prvo 7770 ili 250x je sporija graficka od gtx 465 ne mnogo ali 10 % , napajanje je staro sedma godina i vreme mu je bilo da se menja , a ova je gigabyte model ima dobro hladjenje jest da trosi dosta struje ali ja sam zadovoljan,graficka je dobra ispravna nigdje nije motana kuvana itd ... sta cu sa procesora i memorije i ploce ,da li da menjam ili _

@DeRadicci ja sam u Republici srpskoj ne u srbiji ovde su cene mnogo vece nego kod vas

Poslednja izmena:
prvo 7770 ili 250x je sporija graficka od gtx 465 ne mnogo ali 10 % , napajanje je staro sedma godina i vreme mu je bilo da se menja , a ova je gigabyte model ima dobro hladjenje jest da trosi dosta struje ali ja sam zadovoljan,graficka je dobra ispravna nigdje nije motana kuvana itd ... sta cu sa procesora i memorije i ploce ,da li da menjam ili _

@DeRadicci ja sam u Republici srpskoj ne u srbiji ovde su cene mnogo vece nego kod vas

Imas ljude koji nabavljaju robu iz madjerske i Srbije tako da su ti i tamo cjene malte ne iste, imas winwin radnju i tamo i cjene cesto nalete povoljno kao i u Srbiji ta ti je GTX 465 ruku na srce los izbor, ali kad si vec uzeo nema nazad.
Sto se tice procesora to jeste staro i pozeljno bi bilo da se mjenja, skupi pare pa ganjaj neki i5 komplet ako vec hoces da uzivas u Gamingu.

Srecom, ljudi izmislili nesto sto se zove internet pa ljudi mogu lako saznati kolike su cene u raznim drzavama.

Powercolor r7 250x nova u radnju kosta 173 KM, sto iznosi 88 eura. a ne 120e kao sto kazes.

Napajanje jesi li uzeo novo ili polovno? Ako je polovno jel ima garanciju?

P.S. Sta je tu je, ne sekiraj se mnogo. Ovde prevara na sve strane, ljudi zbog besparice kupuju najjeftinije na oglasima i cesto dobiju macku u dzaku.

Poslednja izmena:
Vrh Dno