Šta je novo?

HD 2900 PRO prvi utisci

Poslednja izmena:
pitanje je da li je uopshte brzi :D salim se, jeste 8800GTS naprednija karta sa boljim mogucnostima ali taj 7950GX2 je takva sirovina od karte da je to strashno..

@Geble greota je da ti taj C2D stoji na 2.8GHz, na mojoj konfi izvlachim izmedju 10500 i 11000 poena taj radeon bi trebao da poleti na conroe-u..

Ne zelim da smaram vec da se informisem, koliko je 8800GTS 320MB brzi od 7950GX2 ?

PS. Stvarno je SUPER cena ove 2900PRO sa 512MB !
Valda ce sad da spusti cenu i NVIDIA ...
Ovde mozes da pogledas ali ima malo informacija o performansama u novijim igrama: http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=778&model2=708&chart=298
Nece Nvidia spustiti cene vec ce predstaviti GeForce 8800GT koji ce po svemu sudeci biti brzi a isto kostati kao ATI 2900PRO ali to je vec druga prica: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138636

Drzim ga zbog latencija na 4-4-4-12, mada sam mislio da isprobam na 3.2.

I jel neko vec video 2900pro kod nas u prodaji? Ja gledam sajtove nasih prodavaca stalno ali jos nigde nisam nasao...

Ae pixell ako ti nije problem izmeri duzinu kartice, ali samo deo koji je u kucistu znaci bez konektora. Planiram da je uzmem, ali nesto mi se cini da je dosta velik, mada gledajuci u poredjenje izmedju 7900gs i ove nije mnogo veca(a pre sam imao 7900gs).

Koja je kartica bucnija, u idle i u full, 7800 gt ili ati 2900 pro???????

Svi pricaju bre non stop o karti kako je dobra kako ovo kako ono a niko neke realne testove uporedjianja , dajte bre neki test dobar da se vidi vredi li ili ne!

Svi pricaju bre non stop o karti kako je dobra kako ovo kako ono a niko neke realne testove uporedjianja , dajte bre neki test dobar da se vidi vredi li ili ne!

izguglaj 2900pro vs 8800GTS 320 i vidjeces identicne performnse. Ima dosta testova ali je karta u igrama malo slabija od 8800GTS 320

Bice da gresis :).

tesko, pogledaj malo testove. U nekim igrama je 2900pro brzi za par fps-a, a u nekim 8800GTS. Al sve se svodi do 5-6fps. Identicni rezultati obje. Poenta je da koju god kupis dobijas iste rezultate.

Poslednja izmena:
Ovo je jedan veoma zanimljiv podatak koji sam nasao.

hishd29pro_g_11.gif

Koji chip imaju 2900pro i 2900xt? R600? A shta je onda r670?

Na kartici Sapphire 2900pro ima jedan 8-pinski konektor i jedan 6-pinski za struju... Kada se instalira kartica a da ne ubacim u nijedan od ovih konektora onda nema slike na monitoru. Ubacio sam ovaj 8-pinski i radi. Interesuje me da li je ovo dovoljno i dali kartica radi full brzinom ili za tako nesto treba pored ovog 8-pinskog da ubacim i 6-pinski konektor??? Kartica nije moja, vec je za drugara pa me je to pitao.

Poslednja izmena:
Za rad min je 2x 6pinski konektor za napajanje, a ako zelis i OC i 8 i 6pinski konektor.

A ja sam stavio 1*8pin. Znaci za igranje da stavljam i ovaj 6pin?

Ako ti radi normalno ne moras...nego kartica je ocigledno opasan srkljac sto je po meni veliki minus he he

Ali opet ne moze valjda namuciti Chieftec 750w, koliko god da trosi...

Evo uzeo sam i ja Sapphire HD 2900pro DDR3 512mb i mogu slobodno da kazem da u opste nisam zadovoljan. Sve igre koje sam igrao na full-u sa 8600GTS 256mb i sa ovom mogu da igram na full medjutim igre koje su seckale na 8600GTS seckaju i na ovoj i bukvalno kao da su performanse iste. Inace ova karta je extra bucna i jedva uspem da je utisam sa riva tunerom kad hocu da skidam nesto nocu. A kada pokrenes neku zahtevniju igru imas utisak da helikopter leti pored tebe . Jednog trenutka sam mislio da ce moj chieftec da poleti koliko je pocela da se dere. U principu sam dao 60e vise ni zasta . Kriza mi je i na 8600GTS radila na medium ovde mozda imam 1-nu opciju vise ukljucenu.

Malo sam se cackao sa karticom . I uspeo sam da dignem klokove sa 600/800 na 800/1100 i sad kriza leti medjutim imam problema sa AtiTool-om nema sanse da pokrenem 0.26 a 0.27 prijavljuje gresku . Ati Tray Tool nece da OC kartu iz nekog razloga. A 3DMark06 ne mogu da pokrenem takodje iz meni ne poznatog razloga krene i pojavise ona slika na pocetku gde kaze da sacekam i onda mogu da sacekam jedno 3 dana i nista. OC sam iz programcica AMD GPU clock ili tako nesto ali opet ne radi mi 3dMark da mogu da okacm fotke . Digne mi performanse na krizi za jedno 10-20 fpsa i guram ez probelma u 1280x1024 sa svim po ukljucivanim na max. Toliko ovo mi je prvi lep utisak o karti.

Nazad
Vrh Dno