Dobro, prihvatam, dakle ploca + procesor kostaju isto kod Intela i AMD-a, a da li je tvojih 3 GHz (mada ti u profilu pise 2,7) isto kao i 3 GHz kod C2Duo-a![]()
![]()
.
I don't think so...
@stormwatch
Nisam se ja nista naloopao, tako je u 90% slucaja, a to sto je tebi uleteo los primerak Intela, to ne znaci da mozes tako da sudis... *** ceo net je prepun testova koji govore u moj prilog, a sad ti nesto tu pametujes...
I NIJE ISTO 3GHz KOD AMD-a i INTELA... By the way, trebao si da kupis P35 plocu....
@Dog
Pa nije ni Intel ni AMD bolji, isti su sto se tice igranja (a da li ce biti isti u buducnosti, e to sumnjam), danas je potrebna dobra graficka za igranje, ako je nemas, nije bitno da li imas AMD ili Intel, ako je imas, opet nije bitno da li je intel ili AMD.
Odosmo u off, dakle cekamo rezutate 2900Pro u igrama...
Nesto si ti tu opasno pobrkao,i ploce(ovde nema mesta za nabrajanje modela i cena..) i AMD procesori su jeftiniji (pogledaj 4000+,4400+,5000+ Brisbane modele i 5200+ Windsor).
Klokovanje nije nesto mnogo teze na AMD platformi,poenta je ubosti pravi ram za visok HTT sa nekim divider-om(npr. Corsair VS).
3Ghz-3.2Ghz sa poslednjim X2 modelima je postao cest rezultat.
Pixell,kako se ponasa karta u igrama na poslednjim OC frekvencijama?Jesu li to "opasne frekvencije"(sto bi reko Rade Bozovic)
3 - 3,2GHz sa 5000+ i jacima, nemoj mi reci da se 4000+ moze overclockovati na tu frekvenciju...
Čisto da zatvorim priču sa moje strane za večeras:
Eh da, umalo da zaboravim. GPU temperatura ne prelazi 75 C u full loadu ali je kartica na dodir vrela pogotovo poleđina i deo kod heatpipe-ova. U idle-u temperatura oko 50 C. Naravno kućište je veoma dobro provetreno.
Dobro, prihvatam, dakle ploca + procesor kostaju isto kod Intela i AMD-a, a da li je tvojih 3 GHz (mada ti u profilu pise 2,7) isto kao i 3 GHz kod C2Duo-a![]()
![]()
.
I don't think so...
Dobrodosao na forum Carnivore.Masina ti je zlo
Pixell,koliko pokazuje poslednja RivaTuner za temp. GPU core-a u full load-u?
![]()
.
I don't think so...
Bas me zanima uporedni test 2900Pro i 8800GTS 320MB.
Ipak je ovaj Ati 512 bita i ima vise memorije, ali opet ne mora to nista da znaci...
Navijam za ovu moju.
Jel ce 2900GT biti bolja (skuplja) od 2900Pro ili obrnuto, to nisam skapirao...
Ja znam da moja ploca i procesor (x2 3600 i TA690G) kostaju zajedno nesto preko 100€, cpu blago klokovan radi na 2,3 graficka x1950pro na default-u i sve leti tako da po meni od toga ili slicnog tome bolje nema. Sto bih ja placao 300€ za plocu i procesor kad meni kuci ova konfa radi posao, za sada sve novije igre tera bez problema...
kako nisi video ovaj:
http://www.tweaktown.com/reviews/1189/1
lepo se vidi da je 2900Pro brzi na defu
2900GT ce biti jeftinija i sporija od 2900Pro, ali ce verovatno biti retka na trzistu. za sada sam video samo Sapphire da je ima u ponudi...
Na ovom testu je stanje malo drugacije.kako nisi video ovaj:
http://www.tweaktown.com/reviews/1189/1
lepo se vidi da je 2900Pro brzi na defu
2900GT ce biti jeftinija i sporija od 2900Pro, ali ce verovatno biti retka na trzistu. za sada sam video samo Sapphire da je ima u ponudi...
Jaoj daj boze da bude ispod 230e! Ako bude odma je kupujem!
Pa kljucna rec je sada... Ko je investirao u C2Duo sigurno ce mu duze trajati, tu nema dileme.
Sada se slazem da je svejedno sto se tice sadasnjih igara...
Moja neka pretpostavka je da ce bilo koji C2Duo oc-ovan na blizu 3 GHz biti jos dosta dugo dovoljan po pitanju zahtevnosti igara, ali pitanje je da li ce i X2 trajati kao Intel...
Ja treba da dobijem x2 6000+, on radi po default-u na 3.0. Mislim da je to opet bolja kombinacija, bar sto se tice ulozene kinte...naravno to je moje misljenje...
Pa ono, volim vishe nVGarson, znam te od negde drugde, ti si zaljubljen u Nvidia-u...![]()
![]()
.
Taj 6000+ je 150e, a za 170e imash E6750 koji je ipak brzi i na defu.Stani, 'oces da kazes da svaki c2d ide do 3 Ghz i preko?
I da je bash u svemu bolji tek tako?
Ja da sam hteo usisivach u kucishtu, kupio bih c2d, ali kako necju ipak x2.
Shta cju, stari se , tanje se zivci, mora da bude tiho i jeftino![]()
Samo malo je zanimljivo kako ga medju najjfetnijim Intelima, Pentium E2160 moze lagano prestici po brzini...
To sve AMD-ovce boli samo tako...
Ja se izvinjavam što prekidam diskusiju o procesorima u ovoj temi ali samo da odgovorim ivanbo2003-u na pitanje o temperaturi pa vi nastavite posle
Maksimalna očitana temperatura u riva tuneru nakon četiri sata igranja i markovanja je 83 C pri sobnoj temperaturi od oko 25 C.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari