Šta je novo?

HD 2900 PRO prvi utisci

Bolje da se drzimo teme< znaci 2900 PRO je odlicna kupovina, a sada cekamo i utiske iz igara.

Dobro, prihvatam, dakle ploca + procesor kostaju isto kod Intela i AMD-a, a da li je tvojih 3 GHz (mada ti u profilu pise 2,7) isto kao i 3 GHz kod C2Duo-a ;) :p :D.
I don't think so...

@stormwatch
Nisam se ja nista naloopao, tako je u 90% slucaja, a to sto je tebi uleteo los primerak Intela, to ne znaci da mozes tako da sudis... *** ceo net je prepun testova koji govore u moj prilog, a sad ti nesto tu pametujes...
I NIJE ISTO 3GHz KOD AMD-a i INTELA... By the way, trebao si da kupis P35 plocu...:p.
@Dog
Pa nije ni Intel ni AMD bolji, isti su sto se tice igranja (a da li ce biti isti u buducnosti, e to sumnjam), danas je potrebna dobra graficka za igranje, ako je nemas, nije bitno da li imas AMD ili Intel, ako je imas, opet nije bitno da li je intel ili AMD ;).

Odosmo u off, dakle cekamo rezutate 2900Pro u igrama...

Nesto si ti tu opasno pobrkao,i ploce(ovde nema mesta za nabrajanje modela i cena..) i AMD procesori su jeftiniji (pogledaj 4000+,4400+,5000+ Brisbane modele i 5200+ Windsor).
Klokovanje nije nesto mnogo teze na AMD platformi,poenta je ubosti pravi ram za visok HTT sa nekim divider-om(npr. Corsair VS).
3Ghz-3.2Ghz sa poslednjim X2 modelima je postao cest rezultat.

Pixell,kako se ponasa karta u igrama na poslednjim OC frekvencijama?Jesu li to "opasne frekvencije" :D (sto bi reko Rade Bozovic)

Poslednja izmena:
Nesto si ti tu opasno pobrkao,i ploce(ovde nema mesta za nabrajanje modela i cena..) i AMD procesori su jeftiniji (pogledaj 4000+,4400+,5000+ Brisbane modele i 5200+ Windsor).
Klokovanje nije nesto mnogo teze na AMD platformi,poenta je ubosti pravi ram za visok HTT sa nekim divider-om(npr. Corsair VS).
3Ghz-3.2Ghz sa poslednjim X2 modelima je postao cest rezultat.

Pixell,kako se ponasa karta u igrama na poslednjim OC frekvencijama?Jesu li to "opasne frekvencije" :D (sto bi reko Rade Bozovic)

3 - 3,2GHz sa 5000+ i jacima, nemoj mi reci da se 4000+ moze overclockovati na tu frekvenciju... Tako da je na primer: E2160 + GA DS3 = 5000+ + GAM55S-S3 = oko 170 evra
Plus sto za overclock Intela moze ram da radi i na defaultu (evo meni Kingston radi na 810MHz, pa to svaka memorija moze :p),a za OC Amd mora, kako ti rece, da se nabode...
Corsair, bas lepo, malo li je skuplji u odnosu na pqi, i ostale budzetkse memorije koje pashu Intelu...
Ali kada je neko tvrdoglav...

Poslednja izmena:
3 - 3,2GHz sa 5000+ i jacima, nemoj mi reci da se 4000+ moze overclockovati na tu frekvenciju...

Eh ti bi da se raspravljas a ne pratis na casu.Sta drugo da ti kazem :)

PS Naravno da moze 4000+ na 3Ghz.Nego sto moze i 3600+ sa dobrim air cooler-om :d

Čisto da zatvorim priču sa moje strane za večeras:

Eh da, umalo da zaboravim. GPU temperatura ne prelazi 75 C u full loadu ali je kartica na dodir vrela pogotovo poleđina i deo kod heatpipe-ova. U idle-u temperatura oko 50 C. Naravno kućište je veoma dobro provetreno.

Koliko je bucan ventilator na full load ?

SuFox

Što se zvuka tiče, trenutnu konfiguraciju ne mogu da poredim sa prethodnom jer je prethodna imala 7900GS koja je bila relativno mali potrošač i daleko hladnija i tiha zbog Zalman Vf700 kulera. Druga stvar je da su mi svi ventilatori kontrolisani ThermalTake Hardcano-m i komp se bukvalno jedva čuo u 2D radu a sa 3D aplikacijama i igrama je bio veoma tih.
Sada su mi dva donja ventilatora na max obrtaja zbog velikog airflow-a ali i 2900pro se dosta čuje pri intenzivnom igranju kada se i broj obrtaja rapidno diže.
Ne mogu da kažem da je tih ali ni da je preterano glasan. Čini mi se malkice glasnije od fabričkog kulera kojeg sam imao sa staroj x800GTO ili, recimo, 7600GT stock-a. Ipak, zvuk je drugačiji, bukvalno se čuje kako velika količina vazduha putuje kroz karticu.

Poslednja izmena:
Realne performanse

Evo malo screenshotova od noćas.
Samo tri sata spavanja ostavljaju posledice. Biće pravi poduhvat ako preživim ovaj dan na poslu budan.

Test sistem iz potpisa.
Windows XP SP2 with latest updates.
Catalyst 7.9 + hotfix.

Bioshock 1680x1050, sve na max.

Igra klizi na konstantnih 60fps kada nema ili ima malo akcije, Najveći pad fps sam primetio kada se pojavi BigDaddy i krene krljanje i iznosi je oko 45fps ali u proseku je tada oko 50-55fps.

Medal oh Honor: Airborne, 1680x1050, sve na max.

U slučajevima otvoren prostora i intenzivne akcije fps pada i do 40fps. U zatvorenom prostoru uz akciju sve u proseku radi na oko 70fps

Test Drive Unlimited, 1680x1050, sve na max sa isključenim HDR-om jer izgleda preprženo.

Na otvorenom prostoru bez drugih automobila oko 70-80fps, u gradu u gužvi oko 55 dok u trci sa 4+ učesnika ume da padne na startu na oko 35fps a tokom trajanja trke je oko 45fps

FarCry 1.4, 1680x1050, sve na max. Igra koju sam prešao sa svim DX9 grafikama koje sam imao do sada :)

Između 55 i 70fps pri akciji, preko 80fps pri istraživanju.

Ove igre sam imao već instalirane sa sistemu pa mi nije teško da postujem rezultate.
Za ostale igre uglavnom važe testovi 2900XT na netu pa proverite.

Ovim se potvrdjuje da je karta izvanredna.Jos i cena da bude takva ...

Dobro, prihvatam, dakle ploca + procesor kostaju isto kod Intela i AMD-a, a da li je tvojih 3 GHz (mada ti u profilu pise 2,7) isto kao i 3 GHz kod C2Duo-a ;) :p :D.
I don't think so...

Procesor mi radi na 2,7 zato sto ploca nema opciju u biosu za podizanje napona iznad 10%, ali moze se dici i Wina i onda ide do 3ghz.

E sad gde to ima Intel za 110e ploca + procesor ? Evo tvoja ploca kosta 130e a procesor 110e, sto je preko 100% vise.

Stoji to da je c2d brzi, ali ne verujem da je u igrama razlika primetna.

Poslednja izmena:
Pozdrav pixell-u i cestitam na kupovini. Stvarno odlicni rezultati.
Znaces ko sam ako pogledas moj hardware. :)

Ha ha, veeeeeeliki pozdrav Carnivore-u! Vesti stižu i do prohladne nam Norveške!
Ima nas po celom svetu :happy:

Ne mogu da verujem da nisi ništa menjao na mašini a prošlo je već mesec dana :)

Budi drug i molim te nemoj da postavljaš svoje rezultate u ovoj temi. Upropastićeš mi mojih 5 minuta :Klanjanje

Ne bi ni imalo smisla da poredimo 2 kartice koje su u potpuno razlicitom cjenovnom segmentu, zar ne? Uostalom, znas i sam da ja ne overclock-ujem.
Sta ces... mator covjek pa mu svega dosta. Sad samo furam filmove sa Usenet-a (sve u minimum 720p). :)

Kako, bre, nisam kupio nista? A 2x500GB, i Logitech G9 prosle nedelje? Poslao sam ti mail. Usput sam uzeo i Beyerdynamic DT 770 Pro http://www.beyerdynamic.com/cms/Premiumline.105.0.html

Jesi li probao World in Conflict?

Izvinjavam se korisnicima foruma sto sam malo offtopic.

Elem, nadam se da ces danas da preguras i 11000. Drzim ti palceve.

Dobrodosao na forum Carnivore :).Masina ti je zlo :D

Pixell,koliko pokazuje poslednja RivaTuner za temp. GPU core-a u full load-u?

Dobrodosao na forum Carnivore :).Masina ti je zlo :D

Pixell,koliko pokazuje poslednja RivaTuner za temp. GPU core-a u full load-u?

Ode plata na kompjuter... :)

@pixell - Cini mi se da nisi napisao koje su stock frekvencije. 600/1600, zar ne?

EDIT. My bad - vidim da stoji u prvom postu.

Poslednja izmena:
I don't think so...

Ja znam da moja ploca i procesor (x2 3600 i TA690G) kostaju zajedno nesto preko 100€, cpu blago klokovan radi na 2,3 graficka x1950pro na default-u i sve leti tako da po meni od toga ili slicnog tome bolje nema. Sto bih ja placao 300€ za plocu i procesor kad meni kuci ova konfa radi posao, za sada sve novije igre tera bez problema...

Bas me zanima uporedni test 2900Pro i 8800GTS 320MB.
Ipak je ovaj Ati 512 bita i ima vise memorije, ali opet ne mora to nista da znaci...
Navijam za ovu moju :D.

Jel ce 2900GT biti bolja (skuplja) od 2900Pro ili obrnuto, to nisam skapirao...

kako nisi video ovaj:
http://www.tweaktown.com/reviews/1189/1
lepo se vidi da je 2900Pro brzi na defu :)

2900GT ce biti jeftinija i sporija od 2900Pro, ali ce verovatno biti retka na trzistu. za sada sam video samo Sapphire da je ima u ponudi...

Poslednja izmena:
Ja znam da moja ploca i procesor (x2 3600 i TA690G) kostaju zajedno nesto preko 100€, cpu blago klokovan radi na 2,3 graficka x1950pro na default-u i sve leti tako da po meni od toga ili slicnog tome bolje nema. Sto bih ja placao 300€ za plocu i procesor kad meni kuci ova konfa radi posao, za sada sve novije igre tera bez problema...

Pa kljucna rec je sada... Ko je investirao u C2Duo sigurno ce mu duze trajati, tu nema dileme.
Sada se slazem da je svejedno sto se tice sadasnjih igara...
Moja neka pretpostavka je da ce bilo koji C2Duo oc-ovan na blizu 3 GHz biti jos dosta dugo dovoljan po pitanju zahtevnosti igara, ali pitanje je da li ce i X2 trajati kao Intel...

kako nisi video ovaj:
http://www.tweaktown.com/reviews/1189/1
lepo se vidi da je 2900Pro brzi na defu :)

2900GT ce biti jeftinija i sporija od 2900Pro, ali ce verovatno biti retka na trzistu. za sada sam video samo Sapphire da je ima u ponudi...

Hm, sto se tice 3DMark06 (1280x1024) razlika je samo 400 poena, to nije mnogo s obzirom da Pro ipak ima 512MB memorije u odnosu na 320 kod GTS i sto je 512 bit-na kartica, a GTS je 320 bit-na.

Ipak u igrama se vidi razlika, sada nije toliko velika, ali ce kako igre budu bivale zahtevnije verovatno biti veca, mada opet ne prevelika.

Mora se reci, Ati (Amd) je dobar posao uradio sa ovom karticom, ali da vidimo cenu kod nas...

Jaoj daj boze da bude ispod 230e! Ako bude odma je kupujem!

Jaoj daj boze da bude ispod 230e! Ako bude odma je kupujem!

ce da bidne samo sutra :D.
Pa imajuci u vidu testove, nisu ovi u Atiju bas mutavi da je daju ispod cene. Bice kao 8800GTS 320MB (250-260 evra) ili malo skuplja...

Na ovom testu je stanje malo drugacije.:)
http://pclab.pl/art28806-3.html

Garson, znam te od negde drugde, ti si zaljubljen u Nvidia-u... ;) :p :D.

Stvarno, na ovm sajtu su rezultati potpuno obrnuti u odnosu na onaj malopre, ovde je 8800GTS 320MB negde brzi, negde isti, a negde sporiji od Pro-a... !?!?!

Ne razumem ih ich sta kazu, ali slike govore iljadu reci... ;).

Poslednja izmena:
Pa kljucna rec je sada... Ko je investirao u C2Duo sigurno ce mu duze trajati, tu nema dileme.
Sada se slazem da je svejedno sto se tice sadasnjih igara...
Moja neka pretpostavka je da ce bilo koji C2Duo oc-ovan na blizu 3 GHz biti jos dosta dugo dovoljan po pitanju zahtevnosti igara, ali pitanje je da li ce i X2 trajati kao Intel...

Ja treba da dobijem x2 6000+, on radi po default-u na 3.0. Mislim da je to opet bolja kombinacija, bar sto se tice ulozene kinte...naravno to je moje misljenje...

Ja treba da dobijem x2 6000+, on radi po default-u na 3.0. Mislim da je to opet bolja kombinacija, bar sto se tice ulozene kinte...naravno to je moje misljenje...

Pa ako ces da ga dobije dzabe onda je to bolja solucija od Intela :-devil-:.
I vrapci su do sad naucili da 3GHz kod Athlona X2 i kod C2Duo-a nisu isto...
Ali naravno da je 6000+ odlican procesor i bice dosta dugo vremena dovoljan za igre...

Samo malo je zanimljivo kako ga medju najjfetnijim Intelima, Pentium E2160 moze lagano prestici po brzini...
To sve AMD-ovce boli samo tako...

Poslednja izmena:
Stani, 'oces da kazes da svaki c2d ide do 3 Ghz i preko?
I da je bash u svemu bolji tek tako?
Ja da sam hteo usisivach u kucishtu, kupio bih c2d, ali kako necju ipak x2.
Shta cju, stari se , tanje se zivci, mora da bude tiho i jeftino:)

Garson, znam te od negde drugde, ti si zaljubljen u Nvidia-u... ;) :p :D.
Pa ono, volim vishe nV :p, mada ne bih imao nishta protiv da posedujem 2900Pro za 230e npr.:)
Stani, 'oces da kazes da svaki c2d ide do 3 Ghz i preko?
I da je bash u svemu bolji tek tako?
Ja da sam hteo usisivach u kucishtu, kupio bih c2d, ali kako necju ipak x2.
Shta cju, stari se , tanje se zivci, mora da bude tiho i jeftino:)
Taj 6000+ je 150e, a za 170e imash E6750 koji je ipak brzi i na defu.;)
A shto se tishine tice, uzmesh neki solidan kuler (CM TX) i to je to.;)

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam što prekidam diskusiju o procesorima u ovoj temi ali samo da odgovorim ivanbo2003-u na pitanje o temperaturi pa vi nastavite posle :)

Maksimalna očitana temperatura u riva tuneru nakon četiri sata igranja i markovanja je 83 C pri sobnoj temperaturi od oko 25 C.

Da li si probao da skines kuler i stavis AS5?

Ja se izvinjavam što prekidam diskusiju o procesorima u ovoj temi ali samo da odgovorim ivanbo2003-u na pitanje o temperaturi pa vi nastavite posle :)

Maksimalna očitana temperatura u riva tuneru nakon četiri sata igranja i markovanja je 83 C pri sobnoj temperaturi od oko 25 C.

Samo nas ti prekini, ipak si ti glavna zvezda veceri, tj. ove sobe :) (ovo nije bio sarkazam) !
Zakletim AMD-ovcima ne mozes nista objasniti pa se dalje necu ni truditi... ,).

Dakle malo ontopic za promenu :D, ne znam da li se mogu porediti, meni je 8800GTS 320MB kada je radio na defaultu dostizao T od 78C (posle 20-tak minuta ukljucenog 3D View u Ati Tool), a ovako blago overclockovana dostize T od 80C.
Ono sto je zanimljivo je da kada igram igre i po vise sati (npr Colin DIRT) T ni ne dostize 80C, vec je negde max oko 75C, sto ce reci da je ovaj test 3DView kod Ati tool-a dobar pokazatelj max T koje dostize graficka...
Ti si ovu tvoju bas dobro overclockovao tako da se meni cini da nije visoka temperatura...

Napisi clockove koje koristis u konfiguraciji, ne mogu stalno da se vracam na onu postovanu sliku... Jesi li ti pri oni klokovima testirao graficku ili je bilo samo par minuta za slikanje ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno