Šta je novo?

HD 2900 PRO prvi utisci

Igracemo isto sto i sad, samo sve na max, sa AA i AF :).

Pa koristice sigurno, ipak 2600Xt ne moze da fura sve zivo na maximumu, verovatno se R670 postati sledeci mainstrime, sad koliko god ga iskoriste, pretpostavljam da ce moci da povuce.

Poslednja izmena:
Oce se ovde pojaviti neke konkretne brojke sa tom karticom uskoro?!?

mene zanima kako ce se nositi ti RV670Pro i XT sa 2900XT. koliko ce biti brzi/sporiji...

Evo sad vidim da svi govore da je potrosnja ista i za 2900PRO i za 2900GT - 150w.

Logicno mi je da GT vuce toliko s obzirom da je dosta isecen(magistrala na pola,shaderi na 3/4,frekvencije GPU/MEM),ali PRO ipak mislim da trazi vise s obzirom da ima samo nize frekvencije od XT-a koji je deklarisan na 215W.

@Chinaski:pa kazu da ce biti tu negde.Ono sto mene vise zanima je koliko ce biti skuplja od HD2900Pro puna varijanta RV670 kartice(znaci ta 825/2400Mhz),i koliko ce biti brza i koliko ce moci da se odlepi od tih 825Mhz.

ako kazu 249$ onda valjda nece biti kod nas vise od 300e (makar ne bi trebalo)...

XT frekvencije stabilne a ukoliko se po jutru dan poznaje, Bogami, biće sunčano...

Lepa, okugla cifra. 3D Mark tri puta za redom bez problema. E sad se mora testirati u igrama, jelte.

Pozdrav :wave:

Rezultat 3D Mark na višim frekvencijama je bolji, što smo svi i očekivali.

Primetio sam da postoji razlika u CPU score u odnosu na prvi test:

2396 prema 2426, prilikom prvog testiranja.

Vidi stvarno, antivirus mi je ostao uključen. Biće ispravljeno...

Evo, sada je već bolje:

Hvala Brazilko na dojavi.

Poslednja izmena:
Mislim da ce ova kartica ukoliko sa cenom bude oko 250e kod nas biti odlična kupovina za sve one koji vole radeon. Inače sto se rezultata tiče, kada smanjim cpu na 3ghz (da bi nam cpu score bio priblizan) imam tek 200 poena vise sa 8800gts 320 (mada ja moju nisam iscedio do kraja kao ti radeon). U svakom slučaju i nvidia i ati konačno imaju šta da ponude po razumnoj ceni (doduše nvidija ima odavno već). Zanimljivo da nvidia pravi više poena na sm2 a gubi na hdr/sm3. :wave:

do koliko si gurnuo taj 320? :)

Uze mi Chinaski reč iz usta.

@Proday
Mislim da ova kartica ima još dosta prostora.
Evo, na liku koji je ivanbo2003 postovao sa xtremesystems-a, tip je izvukao stabilnih 860/2070 za 11333 markova na mašini gotovo identičnoj mojoj.
Sad sam hvatao neke screenshotove iz igara Bioshock, MOHA, QuakeWars, TDU i FarCry i veoma sam zadovoljan dobijenim FPS-om.

Polako, ovo je tek zagrevanje...
Sutra idemo još malo gore.

Moja radila na 670/1900 (kazu da moze vise, ali ja nisam psihopaa pa da se izivljavam, proslo me to a i nemam vremena iskreno). Inače ono što hoću da kažem je da su kartice bar u markovima tu negde (u igrama cemo još da uporedimo). Koja će biti bolja sa cenom to me baš interesuje. Ali kako god bilo, 8800gts 320 već sad se prodaju polovne za 220-230e i ati ce morati da obori cenu da bi fino prosao, a to je za nas krajnje korisnike odlično ;)

Kao i svaki dobar ciga ipak mislim da prednost dajem svom konju zbog manje cene (GTS 320 košta 20e više tamo gde sam kupio) i zbog veće količine memorije i šire magistrale.
Nikad nisam bio bliže iskušenju da pređem na C2D ali proćiće me to, nadam se...
Čekam 3GHz Phenoma za četrdesetak dana.

Kao i svaki dobar ciga ipak mislim da prednost dajem svom konju zbog manje cene (GTS 320 košta 20e više tamo gde sam kupio) i zbog veće količine memorije i šire magistrale.

Vidi, ja ozbiljno razmisljam da se vratim na stari dobri AMD, hoces da se menjamo?

Pixell imas F3 Windsor na 3.2Ghz :D,tesko da ces osetiti neku razliku u igrama.

Bas me zanima uporedni test 2900Pro i 8800GTS 320MB.
Ipak je ovaj Ati 512 bita i ima vise memorije, ali opet ne mora to nista da znaci...
Navijam za ovu moju :D.

Jel ce 2900GT biti bolja (skuplja) od 2900Pro ili obrnuto, to nisam skapirao...

Vidi, ja ozbiljno razmisljam da se vratim na stari dobri AMD, hoces da se menjamo?

Ni za živu glavu! AMD vozim iz čistog respect-a sada iako je inferiorniji u odnosu na C2D. Zadnjeg Intela sam imao negde početkom 2001. godine, Copermine na 800. Posle njega samo AMD.

Ni za živu glavu! AMD vozim iz čistog respect-a sada iako je inferiorniji u odnosu na C2D. Zadnjeg Intela sam imao negde početkom 2001. godine, Copermine na 800. Posle njega samo AMD.

Jesi bas tako siguran da je 100% inferiorniji u odnosu na C2D? Ne bi ga ja ni menjao da sam zadovoljan kako radi.

Pa nekih 15-20% u proseku sporiji uz nesto manji OC(ovo se drasticno promenilo sa poslednjim G2 steppingom za Brisbane-3.3Ghz stock Vcore i air cooling,vidite Nedjin post i test- i sa poslednjim F3 Windsor inkarnacijama koje idu do 3.5-3.6Ghz-vidite XS AMD sekciju)

Poslednja izmena:
Čisto da zatvorim priču sa moje strane za večeras:

Poslednji stabilni clock:

Zamalo pa 11K :d

Interesantno je da memorija nece ni MHz iznad 1GHz kada je clock GPU-a iznad 800MHz. GPU ide i do 850MHz ali nije stabilan. Na 830MHz je prolazio dva puta 3DMark ali treci put trokira. Sa ovim 825MHz sve regularno u sintetici i igrama.

Mislim da će frekvencije za svaki dan biti 800/1000. Malo li je za te pare?

Eh da, umalo da zaboravim. GPU temperatura ne prelazi 75 C u full loadu ali je kartica na dodir vrela pogotovo poleđina i deo kod heatpipe-ova. U idle-u temperatura oko 50 C. Naravno kućište je veoma dobro provetreno.

Poslednja izmena:
Cinimisse prava stvar s obzirom da nevolim nvidiu ete meni kratice mada sam video da imaju neki modeli sa 512 magistralom.

Stvarno extra rezultat majstore :),za dlaku pa 11K :D.Za te pare nema bolje.

Pa nekih 15-20% u proseku sporiji uz nesto manji OC(ovo se drasticno promenilo sa poslednjim G2 steppingom za Brisbane-3.3Ghz stock Vcore i air cooling,vidite Nedjin post i test- i sa poslednjim F3 Windsor inkarnacijama koje idu do 3.5-3.6Ghz-vidite XS AMD sekciju)

Da ali overclockovanje C2Duo-a i Athlona X2 je nebo i zemlja.
Bilo koji C2Duo se moze overclockovati na 3 GHz ili malo ispod na Box Cooler-u i bez diranja napona, znaci sa par podesenih opcija u biosu (fsb, memory divider) i to je to.
A overclockovanje Athlona je priznacete "malcice" komplikovanije i ne daje ni blizu rezultate kako kod intela.
Pa OC E2160 (koji kosta oko 75 evra) a radi na 1,8 GHz, na 3 GHz, je overclock od 66,67 %, beat that !!! Dobro sto se tice cene, Amd skuplji, a ploce su jeftinije, pa dodje na isto.
Ali ipak OC C2duo moze na dosta jeftinim P35 plocama, kao sto je ova moja GA P35 DS3 koja sada kosta 100 evra, dok za AMD treba malo vise razmisliti koju plocu kupiti i koliko bi kostala ta OC ploca...
------------------------
Skoro 11000, lep skor, ali i 8800GTS 320MB dostize tu vrednost, doduse dosta overclockovana, negde videh 620/2000, doduse ni ti tvoju nisi stedeo.
Dakle ipak ce igre morati da presude 8800GTS 320MB Versus 2900Pro...
Cekamo rezultate...

Poslednja izmena:
Bilo koji C2Duo se moze overclockovati na 3 GHz ili malo ispod na Box Cooler-u i bez diranja napona, znaci sa par podesenih opcija u biosu (fsb, memory divider) i to je to.
A overclockovanje Athlona je priznacete "malcice" komplikovanije i ne daje ni blizu rezultate kako kod intela.

OOOO da znas sta si nalupao svasta sam bi se sebi nacudio, uzmi Biostar NF 520 za 50 eur i Brisbane za 60 i u 90% slucajeva dolazis do 3ghz bez problema, a ja sa mojim mocnim E4300 i plocom koja ima bar 20 tribute sajtova na netu stao na 2.72ghz a sve preko toga rezultuje opstim krahom, i sad ti meni pricaj o mighty Intelu koji se za kikiriki klokuje ko banana.

Pa OC E2160 (koji kosta oko 75 evra) a radi na 1,8 GHz, na 3 GHz, je overclock od 66,67 %, beat that !!! Dobro sto se tice cene, Amd skuplji, a ploce su jeftinije, pa dodje na isto.
Ali ipak OC C2duo moze na dosta jeftinim P35 plocama, kao sto je ova moja GA P35 DS3 koja sada kosta 100 evra, dok za AMD treba malo vise razmisliti koju plocu kupiti i koliko bi kostala ta OC ploca...
------------------------
Skoro 11000, lep skor, ali i 8800GTS 320MB dostize tu vrednost, doduse dosta overclockovana, negde videh 620/2000, doduse ni ti tvoju nisi stedeo.
Dakle ipak ce igre morati da presude 8800GTS 320MB Versus 2900Pro...
Cekamo rezultate...

Ne mozes ti nekog AMD-ovca ubediti da je intel bolji,ja ponosno kazem nije bolji,pogotovo sto se tice igrica :d

Ma kakve skupe ploce za OC atlona, evo moja kosta 50e, a ide na 330 HTT, goni x2 4000 na ~3ghz.

Dobro, prihvatam, dakle ploca + procesor kostaju isto kod Intela i AMD-a, a da li je tvojih 3 GHz (mada ti u profilu pise 2,7) isto kao i 3 GHz kod C2Duo-a ;) :p :D.
I don't think so...

@stormwatch
Nisam se ja nista naloopao, tako je u 90% slucaja, a to sto je tebi uleteo los primerak Intela, to ne znaci da mozes tako da sudis... *** ceo net je prepun testova koji govore u moj prilog, a sad ti nesto tu pametujes...
I NIJE ISTO 3GHz KOD AMD-a i INTELA... By the way, trebao si da kupis P35 plocu...:p.
@Dog
Pa nije ni Intel ni AMD bolji, isti su sto se tice igranja (a da li ce biti isti u buducnosti, e to sumnjam), danas je potrebna dobra graficka za igranje, ako je nemas, nije bitno da li imas AMD ili Intel, ako je imas, opet nije bitno da li je intel ili AMD ;).

Odosmo u off, dakle cekamo rezutate 2900Pro u igrama...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno