Šta je novo?

HBO Max

Daleko bi bolje po industriju bilo da ih uzme Paramount.

Ako ih se dočepa Netflix, teško nama.
Treba imati na umu da Paramount nije baš globalno prisutan kao Netflix i da nam se ovde na Balkanu servira šačica celog kataloga kroz SkyShowtime. Tako da im nije za verovati da bi licencirali i sav HBO sadržaj kod nas.

Taj biznis deo priče je čak i manje problematičan. Iza Paramountovog preuzimanja su pre svega politički motivi, za razliku od Netflixa.

Мени није јасно само шта се догодило толико са Ворнером да желе пошто пото бити продати? Ето сад се и Парамоунт јавља нешто. Ја сам мислио да је Ворнер јачи од свих њих.

@cvijicj

Sumirano:

Warner Bros. Discovery (WBD) is in the process of selling parts of its business, specifically its studio and streaming divisions to Netflix, primarily due to
mounting financial challenges and significant debt incurred from the 2022 merger of WarnerMedia and Discovery Inc.

Key reasons for the sale include:
  • High Debt Load: The 2022 merger left the combined company with more than $40 billion in debt, creating substantial financial pressure.
  • Intense Market Competition: WBD has struggled to compete effectively with larger streaming giants like Netflix and Disney in the evolving media landscape.
  • Investor Skepticism: Despite cost-cutting measures and debt reduction efforts, investors have remained skeptical about the company's future prospects, partly due to the declining value of its traditional cable network portfolio as consumers shift to streaming.
  • Strategic Realignment: The sale allows the company to divest its less stable assets and potentially focus on other parts of its business or satisfy shareholders.

Kome nije jasno šta je u pozadini ove priče oko potencijalnog Paramountovog preuzimanja WB neka pročita ovaj tvit.

Poslednja izmena:
Е али ово је најбитније да се нагласи, "conservative" 🤣

Мени они сви вала исти. Само профит, паре, билиони, трилиони...

Капирам да има ово политичку позадину, слажем се, сигурно је да има, али не видим како је либерални Дизни помогао франшизи Ратова Звезда рецимо у квалитету? А тек Амазон што је развалио МГМ. Додуше благе немам дал је А,азон либералан или конзервативан... воук политиком, као и све америчке могуће компаније било ове или оне, свакако се воде.

Ukrupnjavanje nikada nije pozitivno uticalo na krajnjeg korisnika, bilo cenom, bilo sadržajem, neće ni sad. O političkom jednoumlju koje nas čeka da ne pričamo.
Meni samo nije jasno to što je te 2022 godine svako ko je imalo pratio je znao da je to spajanje sa Diskoverijem samo korak ka ambisu WB. Dovođenjem onog imbecila Zaslava dobro su i opstali ovoliko.

Mislim da jedan pogled na Rings of Powa dovoljno govori o amazonovoj "politici".

@cvijicj

Ako u ovom kontekstu čitaš reč "conservative" kao blizak Trampu (a to jeste slučaj), onda naglašavanje te reči ima smisla.

Paramount suštinski briga za streaming, to im je sekundarno u ovoj igri. Njima je najvažnija stavka broj tri sa liste iz tvita, zele da kontrolišu/unište CNN. Zato kontra ponuda na Netfliksove 72 milijarde dolara nije 73 milijarde već 108,4. Hoće ceo paket iz pomenutog razloga - potpune kontrole medija. Striming je tu samo kolateralna šteta.

Kakvu korist/štetu će imati end user u ovoj priči se da naslutiti.

@cvijicj

Paramount suštinski briga za streaming, to im je sekundarno u ovoj igri. Njima je najvažnija stavka broj tri sa liste iz tvita, zele da kontrolišu/unište CNN.
Ок, ово ми није падало напамет искрено јер не гледам све ово у том правцу. Али капирам, на крају крајева и ми у нашој држави имамо овај сличан пример.

У сваком случају је ужас и готово сигурно очекује се додатни пад квалитета, ма каквог квалитета досадашњи наслови ХБО-а или самог ВБ-а били. Лично мислим да је најбоље да остане овако како је сада, али очигледно је да од тога нема ништа и сада је питање ко ће да их зграби.

А то спајање са Дискаверијем је тек из рубрике wtf

Postoji pravilo na forumu u vezi politike pa prema tome molio bih vas da se ne ide više u tom pravcu.

Pokusavam da pristupim hbo max iz inostranstva, ali izgleda da od kad sam update-ovao aplikaciju hbo max vidi da koristim vpn… Ima li neko resenje?

Tailscale ako imaš nekog u Srbiji da ti napravi server, npr na nekom raspalom telefonu iz fioke

Koristim HBO Max na Firesticku MAX 2gen, verzija app 6.10.1.2 i ne znam ni od kad a ni kako, u aplikaciji kad god izaberem nesto pojavljuje se okvir oko menija. Evo ovako na ovoj slici, kod "početna" sto je selektovano. Bas iritira kad se pomeram na neku drugu opciju. Ima li jos neko te probleme? Nisam nista cackao da znam.

Prilozi

• Screenshot_20251225160537.png
    Screenshot_20251225160537.png
    1.5 MB · Pregleda: 179
Jel ima negde da se vidi kada se sklanja neki film?
Sve sto sam pustao deci nema vise maknuto je, vidim Garfild se preselio na Netflix bez sinhronizacije normalno a i ako bude sinhronizacije ne priznajem drugu sem da Kicic daje glas Garfildu

Sve sto sam pustao deci nema vise maknuto je, vidim Garfild se preselio na Netflix bez sinhronizacije normalno a i ako bude sinhronizacije ne priznajem drugu sem da Kicic daje glas Garfildu
Imala je opcija leaving soon ali je više nema.

Moja greška — kategorija “Leaving Soon” je i dalje prisutna. Pre nekoliko nedelja je pored svakog naslova koji uskoro uklanjaju sa platforme stajala oznaka Leaving Soon, a kada bi se kliknulo na taj naslov, bilo je jasno naznačeno i tačno do kog datuma će biti dostupan. Sada to više nije slučaj.

Има и категорија "ускоро одлази" или тако нешто. Само што се не појављује увек. Зависи како кад.

Тачније назив је "Још мало па нестало" и ту се налазе наслови који ће ускоро напустити сервис.

Ево код мене су ту сада филмови Последње екскурзије, Са нама се завршава... Овај последњи наслов ускоро стиже на Нетфликс само без ХР превода па ће вероватно када га Нетфликс добије отићи са ХБО Макса. Тако углавном иде та "миграција" 😀

А има ово и leaving soon такође закачено на одређеном наслову.

Upravo aktivirah HBO Max preko Turske za 6.98 EUR za godinu dana

Trebalo mi nekih 10 minuta, bez turskog broja

Koraci:

1. otići na hepsiburada.com (nešto kao turski amazon) i napraviti nalog (broj srpski prolazi)
2. pretplatiti se na premium uslugu na hepsiburada koja uključuje brojne benefite, uključujući HBO Max na godinu dana
3. prvi mesec košta 1 TL (0.02 EUR), praktički besplatno, pa se obnavlja za godinu dana za 360 TL (6.98)
4. nakon uspešne pretplate uključiti VPN na tursku i na hepsiburada sajtu kliknuti HBO Max pa "activate membership", prosledice vas na HBO Max sajt
5. To je to, isključite VPN, više vam ne treba

Screenshot 2026-01-31 at 12.53.09.png
Screenshot 2026-01-31 at 12.45.18.png
Screenshot 2026-01-31 at 12.57.34.png

Napomena: piše da je reč o HBO Max planu sa reklamama, ali sa obzirom da taj plan u Srbiji ne postoji, mi dobijamo Standard zapravo

Upravo aktivirah HBO Max preko Turske za 6.98 EUR za godinu dana

Trebalo mi nekih 10 minuta, bez turskog broja

Koraci:

1. otići na hepsiburada.com (nešto kao turski amazon) i napraviti nalog (broj srpski prolazi)
2. pretplatiti se na premium uslugu na hepsiburada koja uključuje brojne benefite, uključujući HBO Max na godinu dana
3. prvi mesec košta 1 TL (0.02 EUR), praktički besplatno, pa se obnavlja za godinu dana za 360 TL (6.98)
4. nakon uspešne pretplate uključiti VPN na tursku i na hepsiburada sajtu kliknuti HBO Max pa "activate membership", prosledice vas na HBO Max sajt
5. To je to, isključite VPN, više vam ne treba

Pogledajte prilog 526196
Pogledajte prilog 526197
Pogledajte prilog 526198

Napomena: piše da je reč o HBO Max planu sa reklamama, ali sa obzirom da taj plan u Srbiji ne postoji, mi dobijamo Standard zapravo
Upravo odradio malo sam se mučio da dodam adresu posle išlo sve lagano. Mogli bi i Spotify da ubace za nas premium članove😄

Da li je neko ko ima HBO Max (standard) pretplatu na preko SBB / MTS / Yettel... testirao da li u praksi uspešno može da se aktivira Sports "addon"?

Screenshot_20260131_163346_Chrome.png
Screenshot_20260131_163400_Chrome.png

Da hepsiburada je legitimna fora al kod nas relativno neinteresantna posto solidan broj ljudi ima Max preko yettela.
Ali ko nema za 7 evritja godisnje top ponuda.

Kako da prebacim hepsiburadu na naš jezik, pošto vidim da ima, ovo na turskom ništa ne razumem.

Nazad
Vrh Dno