Šta je novo?

HBO GO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ja sam sad probao taj aeon skin i otvorio hbogo, ne vidim neke radikalne razlike u odnosu na basic skin, te sam se vratio na njega. I dalje je to kodi.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Pa da, skin je za Kodi uopsteno, mislio sam da ce mozda biti bolje i za Hbo Go ali u sustini i nije. Probacu par dana.
Nezavisno od Hgo Go, svidja mi se kad gledam neki film ili seriju iz nekog video adona,
kad stavim pauzu izadje preko ekrana sadrzaj, preostalo vreme, slicica u donjem desnom uglu... lepo izgleda.

Postoji vise vrsta tih skinova,meni je taj najbolji vizuelno.Ima cak opciju da izgleda kao na Netflix platformi.Evo kako sam ja sredio...

20200905_223058.jpg

20200905_223122.jpg

20200905_223137.jpg

20200905_223207.jpg

Suština se ne menja da Kodi fura "folder sa listom linkova" filozofiju :D Bez fenseraja tipične Android aplikacije, bez "evo preporučujemo ti sličan sadržaj" i ostalog.

Ma zabole me za to :) Meni je bitno da mi HBO GO sljaka odlicno preko Kodija i to u 1080 HD.A skin mozes da podesavas kako hoces.

Pa dobro, kapiram da je taj HBO GO addon za Kodi alternativa za one koji iz nekog razloga ne mogu da koriste originalnu aplikaciju. Ne vidim razlog zašto bi neko kome radi prava aplikacija koristio taj Kodi addon

Naravno,ko ima aplikaciju normalno da ce da gleda tako ali ako nema mogucnosti,Kodi je odlicna zamena.

@fusion_: Evo jedan razlog: "scrobble" / mark as watched na Trakt.tv profilu . Ima nas kojima je to bitno. HBO Go addon + Trakt.tv addon i eto radi to automatski. Kad koristiš app možeš da ga d*vaš tj moraš ručno da obeležavaš stvari na Trakt.

Takođe sa Kodi addons za HBO, Netflix, šta god + dodavanje u Kodi library možeš da imaš na jednom mestu sadržaj sa različitih izvora i ne misliš o tome gde ima koja serija i sa "in progress" widget-om brže biraš šta ćeš da gledaš".
Zgodno pogotovo za malo starije ljude + nakon dodavanja u library neko mlađi može unapred da skine srpske titlove za Netflix sadržaj pa da roditelji treba samo da kliknu na poster i to je to.
Ja i Plex sadržaj gledam u Kodi :)

Poslednja izmena:
Hvala za objašnjenje. Mada meni se taj Kodijev interfejs ne sviđa pa ga izbegavam.

Nešto "zanimljvo" : Nedavno sam upalio neki stariji Dell laptop (nije baš ni prestar - 2013 godište) i baš testirao HBO GO, Netflix, Prime video... Sve radilo super osim HBO GO preko sajta koji je seckao do negledljivosti na svim browserima, a na Kodi addonu radio bez problema. Ne znam iz kog razloga.

Zbog RAM memorije.Mene zeza HBO GO preko browsera,koci svuda dok preko Kodija odlicno radi.

Zanimljivo da HBO GO vuče toliko RAM memorije, a Netflix, Prime Video i EON rade bez problema.

To ni meni nije jasno.Plus sto Netflix ima sadrzaj sa 2160 rezolucijom i radi bez problema.

@fusion_: Evo jedan razlog: "scrobble" / mark as watched na Trakt.tv profilu . Ima nas kojima je to bitno. HBO Go addon + Trakt.tv addon i eto radi to automatski. Kad koristiš app možeš da ga d*vaš tj moraš ručno da obeležavaš stvari na Trakt.

Takođe sa Kodi addons za HBO, Netflix, šta god + dodavanje u Kodi library možeš da imaš na jednom mestu sadržaj sa različitih izvora i ne misliš o tome gde ima koja serija i sa "in progress" widget-om brže biraš šta ćeš da gledaš".
Zgodno pogotovo za malo starije ljude + nakon dodavanja u library neko mlađi može unapred da skine srpske titlove za Netflix sadržaj pa da roditelji treba samo da kliknu na poster i to je to.
Ja i Plex sadržaj gledam u Kodi :)

Posto delim account sa bratom, znaci preko Kodi adona mogu da imam samo moj progress? To je onda skroz ok, to mi je mnogo bitnije od interfejsa.
Znaci brat nastavlja da gleda preko aplikacije na smart tv-u a ja preko kodi addona (sa Trakt-om) i imacu svoj progress za istu seriju, nezavisno od njega?

Ako u HBO Go addon isključiš opciju da šalje watch history (i watch progress?) na HBO Go servere to što ti gledaš se ne pojavljuje na zvaničnim aplikacijama.

Ako kreiraš .strm fajlove (za to ti treba addon :D) za svaku epizodu i to dodaš u Kodi Library onda će sam Kodi UI da vodi računa o tome šta si ogledao a šta nisi. Jedna stvar koja baguje sa HBO Go addon + strm fajl je "resume point" (tajming gde si stao sa gledanjem) kad nešto (film ili epizodu) ne odgledaš do kraja: uvek pušta video iz početka tako da moraš pre stopiranja videa da se setiš sam da kreiraš bookmark pa posle kad nastaviš gledanje pustiš video i biraš bookmark da bi nastavio gledanje gde si stao.

Resume radi ako video startuješ iz lista koje kreira HBO Go addon. Ne radi kad se igraš sa .strm fajlovima koje dodaješ u Kodi Library i pustiš onda metadata plugin da skine postere, opis, glumce bla bla.

Meni je ta navigacija kroz sam addon interfejs užas totalni :D Svaki put tražiti seriju po imenu... tj može da se "Add to favorites" pa to uštedi nešto vremena za dolazak do liste sezona, liste epizoda u sezoni... Ali ja sam navikao na dodavanje u Kodi library.

Poslednja izmena:
Aha, ok.
A kako kreiram .strm fajlove?
Trakt account (watch history, progress, resume...) radi odlicno za sve video addonove koje koristim (The Crew, Tempest...), znaci za Hbo Go mora malo gimnastike.

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=268997

Ja to koristim da exportujem stvari iz foldera sa linkovima koje kreira addon. Znači nađem seriju, otvorim sezona folder, Content menu > Add to Lib. I tako za svaku sezonu.

Proveri to za Trakt <>Kodi sync ja lično ne koristim progress i resume point sync, ne dodajem stvari u Collection na Trakt nalogu... Samo mark as watched i to u smeru Kodi >>> Trakt.tv.

Problem je da Kodi ne vodi evidenciju o resume point za taj "lokalni sadržaj" u vidu .strm fajla za HBO Go linkove a radi kako treba za Netflix ako se dobro sećam. Za pravi lokalni sadržaj (mkv fajlove) definitivno radi.
Nisam se cimao da istražim zašto ne radi, snašao sam se sa bookmarks u video player-u. Ja i onako 90% sadržaja gledam sa Plex-a (i to što ima na HBO Go skinem torrent i zvekne u Plex).

Poslednja izmena:
Ja ubacujem serije nebitno da li je HBO,Elementum i slicno u Favorites i ne moram da trazim ponovo.

Ok, pogledaću to za. strm.
Ne dodajem ni ja stvari u Collection na Trakt nalogu, Trakt nalog ni ne otvaram uopšte posebno.
Kada odgledam epizodu iz nekog video addona (koji je sinhronizovan sa mojim Trakt nalogom) ona je automatski označena kao odgledana,
tako da sledeći put kada krenem da gledam znam tačno do koje epizode sam stigao.
Isto tako, kada gledam na nekom drugom uređaju (na kome takođe imam moj Trakt nalog) automatski je sve sinhronizovano i takođe znam do koje epizode sam stigao.
Kada zaustavim gledanje pa nastavim sutradan, kada loaduje epizodu izađe obaveštenje da li hoću da gledam iz početka ili Resume from (vreme gde sam stao).
Za to koristim Trakt a Kodi sam to pamti, ne moram ništa dodatno oko toga da radim,
pa sam mislio da i HBO Go addon radi na tom principu.

@simmke: Znam, napisao sam to nakon što sam edit-ovao komentar :p
Lepe mi je kad je dodato u Library. U Favorites rokam više privremene stvari ili serije koje ću moooožda da gledam (da mi služi samo kao search prečica do serije pa posle to dodam u Library sa "Add to Lib").

Nego, zaboravih da napomenem jednu bitnu stvar u vezi "Add to lib" i dodavanja u Library tj kreiranja strm fajlova: neophodno je u podešavanjima HBO Go addon u Expert sekciji aktivirati "Force scraper friendly titles" da bi u listama formatirao naziv epizoda na način na koji će i Add to Lib addon skontati ime serije i da bi posle metadata addon ispravno prepoznao seriju.
Naravno i nazivi treba da budu originalni / na engleskom :D

Dakle umesto "Killing Eve - 1 season, episode 1" da piše "Killing Eve - S1E1".

Svo to zezanje sa ručnim exportovanjem u strm fajlove mora jer sam HBO Go addon ne nudi Library integraciju kao što to nudi npr Netflix addon. Svi addons koji nude dodavanje u sam Kodi library rade istu stvar: kreiraju .strm fajl koji unutra sadrži link kojo definiše šta da pusti a sam naziv fajla je u formatu koji očekuje metadata scraper.
Ja sam samo se snašao kako da krajnji efekat imam i sa HBO Go addon.

Poslednja izmena:
@SENebojsa: Ok, svako koristi Trakt.tv nalog u skladu sa svojim potrebama :p Znam šta sve može Trakt i addons & plugins za isti, prosto mi ne treba 2-way sync.

Ja ne koristim gomilu addons, Plex sadržaj i eventualno HBO Go kad me mrzi da skinem nešto ili nisam suguran da ću gledati seriju nego tek počinjem.
Pošto Plex sam vodi progress i watch history (i kad se gleda sa različitim uređajima) taj probem je rešen i moj sync stuff setup se svodi na:

Plex > Plex automatski obeleži kao watched na Trakt > Android app "TV Show Favs" se sync-uje sa Trakt nalogom i obeleži odgledane stvari u svojoj bazi. Tako da mi taj Android app izbacuje obaveštenja šta je emitovano u toku noći i treba da gledam + na brzinu tako bacim pogled na progress.

Trakt mi je centralna lokacija za watch istorijat, a sa tim servisom skoro sve nudi sync / integraciju.
Kao što muziku scrobble-ujem na last.fm profil a pročitane knjige na Goodreads profil (+ i Calibre kao backup ako umre Goodreads).

Poslednja izmena:
E i taj nije los,s tim sto moras sam da ga ubacis u Kodi...

Možemo li o Kodiju u temi namenjenoj za to? Ovde je reč o HBO GO aplikaciji.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Pokusavam da instaliram Hbo Go na Samsungov tablet sa Androidom 5.0.2 ali nece da radi, samo izadje greska "an error occurred" pri prvom pokretanju.
Instalirao sam verziju sa Play Stora a probao sam i neke starije sa APKpure, isto je sa svakom.
Neki savet?

Mislim da novije verzije aplikacije traze android 6

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Probao sam ih dosta

5.9.3
5.9.2
5.9.1
5.9.0
5.8.3
5.6.2 - Android 4.4+
5.6.0
5.4.4...

Uvek je isto, "an error occurred - try again"

h tt p s ://drive.google.com/file/d/1FTwunYYz31rWBadd275eaL3l-fL1F5Z8/view?usp=drivesdk

Probajte ovu verziju aplikacije za firestik. Kod mene radi posle updejta sticka. Predhodna koju sam imao je ostala ali je neupotrebljiva. Gen2 je u pitanju

Sent from my SM-T510 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno