Šta je novo?

Hate to say it, but...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ljudi nemate vi pojma,Lego Star Wars rules! igrica je duhovita do bola i duplo zabavnija kada prelazite zajedno sa nekim,prava poslastica za pravog ljubitelja sw-a,tacka

Po meni je FEAR dobio prvo mesto samo zato shto nije bilo drugih dobrih igara - osim mozda GTA San Andreas i Age of Empires 3, naprimer. GTA nisu nikako smeli da stave na prvo mesto jer bi ih onda napushilo nekoliko miliona *******ih katolichko-puritanskih americhkih keva...

LiLa je napisao(la):
...Lego Star Wars...prava poslastica za pravog ljubitelja sw-a,tacka
To niko ne spori ;)

Gde vi to vidite da je FEAR prvi u generalnom???
U generalnom plasmanu je Battlefield 2 ispred FEAR-a.

Battlefield 2 17%
F.E.A.R. 16%
Civilization IV 12%
Call of Duty 2 8%
Guild Wars 8%
GTA: San Andreas 5%
Knights of the Old Republic 2 4%
Age of Empires III 4%
Quake 4 2%
The Matrix Online 2%

http://goty.gamespy.com/2005/fanvote/index16.html

Poslednja izmena:
Pa lego star wars je bolja igra od star wars igre :)

A dobar ovaj spisak, isti takav je bio i 2000, 2001, 2002... godine, samo je sad bolja grafika (San andreas je proshlogodishnja igra svejedno, pa se ne rachuna :)) :D

Floyd je napisao(la):
ma nije bilo uopste sumnje da ce fear biti najbolji fps, ove godine nije imao takmaca, steta sto nije izasao godinu ranije pa da i njega oduva farcry kao sto je oduvao ostale

Hahahaha...pa njega je i Riddick oduvao, e da je Riddick izasao ove godine ne bi F.E.A.R. bio fps godine.

FC=genericka pucacina sa dobrim A.I-em ali sa stupidnom pricom i jos gorom igrivoscu...
Cak i HL2 koji ne smatram za dostojnim nastavkom HL1 i koji je sasvim obicna igra rastura FC uzduz i popreko.

p.s.FC se eto ni driveru nije svideo...
Napomena: Ovo je moje misljenje.

Poslednja izmena:
Pa FC je nebuloza. Jedino shto ima je dobra fizika i zvuk, ali to nije dovoljno da bi je igrao, a u mp nema nikakve shanse protiv CS source (ili starog svejdno). HL2 naravno je razbija, ali HL2 je najbolji fps ikada :D

E sada pa ne mozemo se u bas svemu sloziti... :D

Driveru, siris se kao zaraza i opasno gusis teme. Zar se to ne sankcionise?

I HL2 najbolji FPS ikada? Tj. Half Life 2 je bolji od Far Cry-a? Pocinjem da shvatam tvoje kriterijume.

Poslednja izmena:
Osecam da ce Marti da umesa prste i da nam obrise postove jer pljujemo po igri koju on voli :)

Nego koliko sam primetio Max se izgleda pali na igre koje imaju veliki hype bile one lose ili dobre kada izadju.Nesto ne verujem da bi Max priznao gresku i rekao da je f.e.a.r prosecna pucacina sa jadnim teksturama i ogromnom tj. nezasitom HW zahtevnoscu.
A sto je najgore igra od prosle godine ga razbija ne samo u grafici vec i u gomili drugih stvari...

Znaci da nije bilo prevelikog hype-a oko F.E.A.R-a ta igra ne bi bila ni nominovana za igru/fps godine iako ima neke kvalitete, ali dzaba joj ti kvaliteti kada je manje od 5% ljudi moze igrati a i level dizajn je blagi ocaj tj. kao da su ga klinci od 5 godina projektovali tj. ma oni bi to bolje odradili...

@agilni: Pa misljenja se razlikuju.Pa sta ako je njemu/meni HL2 bolji od FC-a?
Nije valjda smrtni greh pljuvanje po FC-u?

Poslednja izmena:
Cekaj kakva je to lista na gamespy bez Chaos Theory a ima npr Matrix Online. Wtf?

The pocetnik je napisao(la):
@agilni: Pa misljenja se razlikuju.Pa sta ako je njemu/meni HL2 bolji od FC-a?
Nije valjda smrtni greh pljuvanje po FC-u?

Dobro si rekao. Tako nesto je PLJUVANJE, a ne kritikovanje :d

Smrtni greh nikako.

Ej koje su to fore "da je riddick izasao ove godine...da je F.E.A.R. izasao prosle,da je zvezda dobila strazbur :D..."
Pricamo o OVOJ godini i OVE godine je F.E.A.R. najbolji fps.Mozda nije najbolja igra ali je najbolji FPS definitivno jer je napucavanje sa protivnicima dovedeno do savrsenstva a to je ono sto je najbitnije.

psaras_pa je napisao(la):
Ej koje su to fore "da je riddick izasao ove godine...da je F.E.A.R. izasao prosle,da je zvezda dobila strazbur :D..."
Pricamo o OVOJ godini i OVE godine je F.E.A.R. najbolji fps.Mozda nije najbolja igra ali je najbolji FPS definitivno jer je napucavanje sa protivnicima dovedeno do savrsenstva a to je ono sto je najbitnije.

Upravo tako.

Agilni je napisao(la):
Driveru, siris se kao zaraza i opasno gusis teme. Zar se to ne sankcionise?

I HL2 najbolji FPS ikada? Tj. Half Life 2 je bolji od Far Cry-a? Pocinjem da shvatam tvoje kriterijume.

Svet plastelina koji josh i krece normalno da bi posle nekoliko nivoa naglo i bez ikakvog razloga uleteli monstrumi ? Jel to mozda pricha bolja od HL2 ? Da nije bolja grafika od HL2 ? Ili se ti lozish na vodu od ulja i palme od plastelina ? Da nije bolja fizika, zvukovi, gameplay ?

Sada je meni jasno kakvi su tvoji kriterijumi.

driver je napisao(la):
Svet plastelina koji josh i krece normalno da bi posle nekoliko nivoa naglo i bez ikakvog razloga uleteli monstrumi ? Jel to mozda pricha bolja od HL2 ? Da nije bolja grafika od HL2 ? Ili se ti lozish na vodu od ulja i palme od plastelina ? Da nije bolja fizika, zvukovi, gameplay ?

:laugh:

Grafika je neuporedivo bolja u Far Cry-u, AI je neuporedivo bolji, osmišljenost nivoa i gotovo nelinearna koncepcija njihovog prelaska je bolja, priča je krš i tamo i ovamo, gameplay je bolji, nema ni smaranja sa vožnjom kao u hl2...
E sad to što se ti ložiš na ono što se pušta na mx-u i da što više liči na mutnjikavi ps2 šta da ti radim...evo, priznaću ti da je zvuk bolji u hl2 :beat: I btw šta, u hl2 kao nema monstruma? :D Ajde što ih ima, nego su katastrofalno urađeni :vomit:

Poslednja izmena:
psssst, on je moderator, napisace poslednji post i lokovati topik, nemojte tako...

driver je napisao(la):

Sada je meni jasno kakvi su tvoji kriterijumi.

Cucanje u zbunju i osluskivanje koraka placenika. Preznojavanje do trenutka kada resim da iskocim. Zestoko napucavanje, sve ih ubijam. Jaoj, nisam dobro prebrojao, dvojica su mi iza ledja (nisu se spawnovali). Health mi je pri kraju, ali nekako uspevam da prezivim. A ne, sledeci put cu se popeti na brdo i onda ih IZNENADITI (sto je moguce u svega jos par igara).
Da primenimo i tu taktiku... ovoga puta im prilazim na skroz drugi nacin... a ne, nesto rezi u ovom sumarku na brdu... nisam siguran da li je ispred ili iza mene... *****i placenike, kako da izvucem zivu glavu odavde?

Ovo je samo mali deo gameplaya koji HL2 ne moze ni u ludilu da pruzi. A strah koji sam opisao prilikom susreta sa "cudovistem" (zapravo mutiranim majmunima koji se uklapaju u pricu) je neverovatno intenzivniji od onoga u Ravenholmu (koji bi inace bio najsmornija misija koju sam ikada prelazio, da ne bi onog Rusa). I tako, samo taj mali deo je dovoljan da FC bude 10x bolja igra od HL2. Svako ko tvrdi drugacije (a ima pravo na to) smatracu da mu pure gameplay nije medju 5 primarnih stavki prilikom igranja igara.

I za kraj... dobar deo navedenih osobina FarCry-a poseduje i F.E.A.R. ali u nesto drugacijem okruzenju (iz cega proizilazi najveci minus u odnosu na FC - linearnost). Zbog toga je ove godine upravo to najbolji FPS.

A grafika? O njoj ne volim da diskutujem, ne "igram grafiku", kao sto je neko jednom rekao. Ali ocigledno je da FC i posebno F.E.A.R. shiju HL po tom pitanju debelo.

A grafika? O njoj ne volim da diskutujem, ne "igram grafiku", kao sto je neko jednom rekao. Ali ocigledno je da FC i posebno F.E.A.R. shiju HL po tom pitanju debelo.

A da, primetio sam da zgrade oko stadiona u najnovijoj FIFI imaju iste teksture kao zgrade u HL2 :D

Da se ne ponavljam. Apsolutno se slazem sa filipenkom. FC je u vecini elemenata bolji FPS od HL2. HL2 je odlicna igra, i njegova prica ima veci potencijal ali i tu se stalo na trasiranom putu...Mene je FC vratio na igre, koje sam skoro batalio i na tome sam mu zahvalan.
P.S. Voda na ultra high losa u FC, hmmm...plastelin :zgran:

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
Svako ko tvrdi drugacije (a ima pravo na to) smatracu da mu pure gameplay nije medju 5 primarnih stavki prilikom igranja igara.

Mislim da sada preterujes, iako je to tvoje misljenje.Eto mene to sto tebe impresionira u FC-u mene ne, iako je iskren da budem ta nelineranost + za FC.
Jednostavno ne znam da objasnim zasto ali me FC nije privukao kao neki drugi fps-ovi.Eto cak i prvi put mi je HL2 bio njesra, ali sam ga ponovo nedavno presao i misljenje o njemu mi se poboljsalo.

Agilni je napisao(la):
Ali ocigledno je da FC i posebno F.E.A.R. shiju HL po tom pitanju debelo.

Graficki FC jeste lep, mozda i mnogo lepsi od HL2 zbog samog ambijenta, ali F.E.A.R mozda ima lepsu grafiku, ali dzaba mu to zbog mana koje sam gore naveo tj. ocajne teksture i ocajan level dizajn.

Poslednja izmena:
Dakle, poceli ste od F.E.A.R., a zavrsili u poredjenju FC i HL2 :smash:

Moje misljenje sto se tice fear-a je - nista posebno. Prevelika hardverska zahtevnost za obicne smrtnike, linearni, jednolicni i poprilicno nezanimljivi nivoi, jednolicni protivnici... Jedini plus koji dajem jeste za AI protivnika, svaka cast :smoke:

Sto se tice FC i HL2, mislim da je FC vise dao od HL2. Izasao je nekako iz pokrajka, u ocekivanju Doom 3 i HL2, potencijalnih zvezda, dobili smo iz senke pravi dijamant. (Pre)lepa grafika, lep ambijent, dobar AI, tupava prica, odlican zvuk, dobra optimizacija...
Ono sto sam video u HL2 je bilo dobro, ali sa obzirom da smo ga cekali ja mislim (ispravite me ako se varam) pune 2 godine, ocekivanja su bila prevelika i mislim da nije uspeo da ih ispuni. Grafika jeste lepa, kao i AI, ali nekako... falilo je ono sto je imao HL1. Igrivost. Zanimljivu pricu. Sta znam, dobar je, ali nedovoljno dobar. Nekako sam se izgubio u samoj prici u toku igranja.

To je samo moje misljenje

Poslednja izmena:
FEAR je zasluzeno igra godine. Slazem se da ima propusta i da je igra godine delimicno i u nedostatku dobre konkurencije.
Koga nije odusevilo svo ono napucavanje, sve one varnice, dim, povici, caure koje zvekecu o pod (jos bolje zvekecu o parket!) ja zaista ne znam zasto uopste igra FPS?

patch033 je napisao(la):
Koga nije odusevilo svo ono napucavanje, sve one varnice, dim, povici, caure koje zvekecu o pod (jos bolje zvekecu o parket!) ja zaista ne znam zasto uopste igra FPS?

Pa HL1 nema ovih efekata a jedan je od najboljih fps-ova tako da ti efekti nemaju neke velike veze sa samim konceptom fps igara.Mada mogu da doprinesu atmosferi, ali da je kreiraju nikako...

Mislim da FC i HL2 ne mogu da se porede, jer HL2 ima vise elemenata, uzz to je i nastavak, ciju predlosku svi znamo, tako da prica, iako nije gotova nije trula, dok se FC moze porediti sa Q4... od koga je po meni u svakom segmentu bolji, osim u prici, ali je opet Q4 nastavak... jako je tesko porediti ove igre, a ponovo porediti ih sa neke distance i oobjektivno... npr. meni se objektivno, samo napucavanje sa protivnicima najvise dopalo u FC, jer stvarno na ovorenom pruza pregrst opcija za napad, dok je inteligencija protivnika zabrinjavajuce dobra, i moram nazalost priznati, mada to i nije greh ako se uzme vremenski razmak, bolji AI od HL 1, jer su mi mnogo muke zadali protivnici, a uz to se sjajno snalaze na otvorenom prostoru... sto je stvarno extremno dobro uradjeno... sto se tice AI-a, Q4 je potukao debilnost vojnika iz HL2, koji su mi stvarno bili olicenje krajnjeg neuspeha jednog nastavka... btw. pored price inteligencija protivnika je najveca zamerka HL2 u svakom slucaju... mada su mi bube u HL2 bile super odradjene (da li je neko rekao Starship Troopers?)...

Potvrdicu i ja... grafika je jedanod poslednjih elemenata koji zameram igrici... recimo vise mi smeta traljavo oradjen zvuk uopste... Riddick mi je stvarno najbolji... ne znam zasto, ali mi je pruzio sve, pa i vise nego sto sam trazio od jedne igre...

Znaci od ove trojke, riddick, hl2, i FC, poredjao bi ih tesko jedino ako bi mogli da se nadju HL2 i FC zajedno na drugom mestu... a q4... ne znam gde bih sa njim stvarno... :)

@the pocetnik

Nemoj da mi spocitavas taj HL. Ovo vise nije 199X, ukusi su porasli. Kako si poceo recices da FEAR nije doneo nista novo. Ja sam naveo sta je to i to je cinjenica. A ti jednostavo reci nije dobro, to isto je "ovde" uradjeno bolje. Problem je u tome sto to nigde nije napravljeno sa toliko stila.
I vidim da spocitavas Maxy da se pali na hype. Prolistaj malo Quake4 tread! Nemoj da pises napamet.

Poslednja izmena:
patch033 je napisao(la):
@the pocetnik

Nemoj da mi spocitavas taj HL. Ovo vise nije 199X, ukusi su porasli. Kako si poceo recices da FEAR nije doneo nista novo. Ja sam naveo sta je to i to je cinjenica. A ti jednostavo reci nije dobro, to isto je "ovde" uradjeno bolje. Problem je u tome sto to nigde nije napravljeno sa toliko stila.
I vidim da spocitavas Maxy da se pali na hype. Prolistaj malo Quake4 tread! Nemoj da pises napamet.

Hoces da kazes da je f.e.a.r. bolja igra jer su apetiti porasli, a f.e.a.r ih ispunjava?
A sta je toliko revolucionarno u tim efektima napucavanja, padanja caura, rupa isl osim sto mogu da podignu atmosferu, ali da je kreiraju nema sanse, jer f.e.a.r nema osim dobrog AI-ja i dobrih efekata nijedan drugi adut kojim moze da konkurise za igru godine.Jednostavno efekti i njihova uskladjenost ne mogu da preterano uticu na sam kvalitet igre.

A za Maxu i q4 znam, ali takodje ti pogledaj threadove o HL2 i gomili drugih hype-ovanih igara.Jedan ili 2 izuzetka ne moze da promeni moje zapazanje.A i btw nema tu nista lose sto neko voli igre oko kojih se stvorio hype, ali hype je obicno u vecini slucajeva preteran(zato se i tako zove) i ako se secas svi su HL2 davali ocene 95-100, a sada realno kada bi te iste ljude pitali da ocene HL2 verujem da vecina ne bi dala preko 80.E za par meseci ce ovo da najverovatnije vaziti i za f.e.a.r dok za HL1 to ne vazi jer ljudi i dan danas kada pisu svoj review toj igri staroj ihahaj koliko godina i dalje daju najvise ocene...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno