Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa samo je OC-u fora izmedju K i non-K. Znaci, ako ne planiras OC, ne gubis performanse.

Kamo srece da je samo OC (koji uzgred, i na k modelima Haswella u velikoj vecini slucajeva radi taman kao i da ga nema-i sto je jos gore, po mnogim napisima po forumima, kako vreme prolazi, novi primerci su sve neraspolozeniji za klok), veci problem je sto su skrndelji odlucili da neke featurese koji su prisutni kod non k modela, a u pitanju su TSX instrukcije, VT-d, na k modelima koji su toboz neki top-line za 1150, ladno iskljuce!

U prevodu-ko koristi virtuelizaciju-a nije citao sta su varajici napisali sitnim slovima, docekalo ga je fino iznenadjenje kad je spakovao masinu. Od koga je-ocekivano je.

Razlikuju se daleko više nego što mislite:

http://ark.intel.com/compare/75123,75122

Najznačajnija razlika je svakako TSX i VT-d. Dakle non K varijanta je u prednosti kod virtuelizacije i mutlitredinga.

Edit: Preteče me čo'ek.

P.S. Razlika u ceni je oko 30€

Poslednja izmena:
Sreca pa sam sa prvog i3 procesora prelazio na ovaj i7(pa sam verovatno zato i zadovoljan). Inace 4,2 1410v 82c max tdp 115,45w.. 4,3 1210v 95c 130w.. Los procesor me izgleda zapao l315b340.. tako da definitivno ostajem na 4,2 do nekog boljeg hladjenja, bolje da sam za tu razliku izmedu k i non k 4000din uzeo jos 4gb rama, ostavio na stock kuleru i ustedeo jos 4000..

Ko nece OC sasvim je dobra kupovina onda 4770. Jos kad bi neka pljoka mogla da "natera" da sva cetri jezgra idu do 3.9ghz...

Postoji opcija 'multicore enhancement' u biosu, koja 'tera' sva jezgra da rade na turbo boost frekvenciji.

Extra, pa to je onda stvarno vise nego ok. ZNam da je to postojalo na Z77 pljokama, ukljucujuci i moju. Ali nisam znao da moze i sa 4770. TSX + ako moze da se naguraju sva 4 jezgra na 3.9ghz uopste nije lose onda.

Poslednja izmena:
Kamo srece da je samo OC (koji uzgred, i na k modelima Haswella u velikoj vecini slucajeva radi taman kao i da ga nema-i sto je jos gore, po mnogim napisima po forumima, kako vreme prolazi, novi primerci su sve neraspolozeniji za klok), veci problem je sto su skrndelji odlucili da neke featurese koji su prisutni kod non k modela, a u pitanju su TSX instrukcije, VT-d, na k modelima koji su toboz neki top-line za 1150, ladno iskljuce!

U prevodu-ko koristi virtuelizaciju-a nije citao sta su varajici napisali sitnim slovima, docekalo ga je fino iznenadjenje kad je spakovao masinu. Od koga je-ocekivano je.

ovo nisam znao ... koji bezobrazluk

Ovo je ladno najbitniji post u celoj temi, citam i ne verujem....ovo bi trebalo staviti na baner foruma, bez problema.

Otkad postoji ta politika ... Vi ste tek sad primetili? :trust:

Ma pusti ti politiku, to niko nije ni mogao a da ne primeti, al procitaj sta su iskljucili, pa kao da si kupio ferrarija koji ima samo 4 brzine.

Jos od SB procesora kod K modela je iskljucen VT-D set instrukcija tako da to nije nista novo. Profesionalci kojima to treba su vrlo dobro upuceni u to i pri kupovini znaju sta biraju. Kod prve revizije SB-e procesora, recimo modela 3930k nije postojao vt-d, sto je novom revizijom kasnije ispravljeno.

Ma pusti ti politiku, to niko nije ni mogao a da ne primeti, al procitaj sta su iskljucili, pa kao da si kupio ferrarija koji ima samo 4 brzine.

Nisi me najbolje razumeo. (trebao sam reći, zna se odavno ta politika isključivanja) Tako da to nije ništa novo kao što Perica_Barii kaže.

Poslednja izmena od urednika:
Da, al to sto se to zna, svakako to ne opravdava, makar ja tako mislim.
Da najbolji modeli budu poluosakaceni, verovatno da bi ljude naterali da kupuju Xeone, ili sta vec.

Poslednja izmena od urednika:
preporuka za maticnu plocu za 4770 bez k ?
Ima li neko ovaj cpu, kakve su temperature ?

Evo ako jos nekoga zanima temperatura.
i5-4570 Stock cooler, AVX LinX oko 4 min:

Da sam ga jos malo ostavio verovatno bi presao 100 :)
Moracu da vidim da li je usla prasina u kuler posto je otvoreno kuciste.

hasa linx AVX.jpg

Poslednja izmena:
Odlicna je i skoro ista kao ova gore, samo u mATX formatu, GA-H87M-D3H.

Svaka cast ! :D

Jel' to OC Formula ?

Poslednja izmena:
Normalno, nema bolje od OC Formule :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno