Šta je novo?

Harmony OS / Hongmeng OS

Glavni problem je što Huawei Harmony OS reklamira svuda.
U suštini Harmony OS se koristi za IOT uređaje, dok se za mobilne uređaje i televizore koristi branding Harmony OS.
Taj brending označava mogućnost komunikacije sa svim uređajima koji imaju sličan brending.

Znači za telefone i tablete nije novi OS već brending.

Tresla se gora, rodio se... kineski Android 10 bez Google servisa :)
Ovde su svi verovatno očekivali dete iOS-a i Androida 12, pošto je to prosto jednostavan proces. Izgleda da je ipak teže ukrasti R&D utrošen na softver u odnosu na hardver.

Da li ce na Harmony OS raditi Google podrska ili ce morati sinhronizacija mailova preko nekog drugog programa?

Kako neki najavljuju radice cak i Google play.licno ne verujem u to i koja je tu svrha onda, ali takve informacije kruze internetom. Cak sam i citao poluzvanicne izvore da ce biti tako, to jest da ce google apk raditi na Harmony. Ostaje da vidimo.

Kako neki najavljuju radice cak i Google play.licno ne verujem u to i koja je tu svrha onda, ali takve informacije kruze internetom. Cak sam i citao poluzvanicne izvore da ce biti tako, to jest da ce google apk raditi na Harmony. Ostaje da vidimo.
Pošto HarmonyOS nije uopšte "OS" već samo dodatak, i to je sasvim moguće - da će raditi jer se ništa ne menja. Otuda najave da će biti podržani svi oni telefoni, od P10 pa sve na gore.

Pa apk naravno jer i Harmony je Android, ali Gugl servisi nema sanse sve dok postoji zabrana.

Pa apk naravno jer i Harmony je Android, ali Gugl servisi nema sanse sve dok postoji zabrana.
Kad sam napisao apk mislio sam na Google aplikacije ne na opsti pojam apk. Naci cu clanak gde sam procitao pa cu postaviti link, da ce biti moguce koristiti apsolutno sve Google aplikacije, licno kazem ne verujem u to, kosi se sa nekim mojim shvatanjima i cinjenicama, ali sajt je do sada objavljivao dosta pouzdanih tekstova tako da sam uzeo sa rezervom.

Da li americke aplikacije imaju neka ogranicenja pa se ne pojavljuju na Appgallery? Recimo Instagram, Facebook, Tapatalk i sl?

Тренутна листа подржаних телефона
gsmarena_002.jpg

Objavljeno i na sajtu dodatak za uredjaje sa kirin 810

Prilozi

• 2021-08-06.png
    2021-08-06.png
    292.6 KB · Pregleda: 80
Na zalost, nece ovo pre zime doci na global. Steta, jer je P40 Pro na May security patchu..a jos malo pa ce septembar.

Koliko se sećam nije Google uveo sankcije zbog sebe nego zbog velikog tate a ako nađu interes dogovoriće se oko programa samo tako. Uostalom što neko reče apk je apk pa ako radi sa Googla radiće i sa drugog androida. To je valjda slično sa Unixom gde različiti programi rade na različitim distribucijama.

Koliko se sećam nije Google uveo sankcije zbog sebe nego zbog velikog tate a ako nađu interes dogovoriće se oko programa samo tako. Uostalom što neko reče apk je apk pa ako radi sa Googla radiće i sa drugog androida. To je valjda slično sa Unixom gde različiti programi rade na različitim distribucijama.
Pa ima malo razlike, ima Deb paketa ima RPM paketa. Ima i tu trenja zato Linux nije prost kao Win
....

Emui 12 za sve van kine
To je u stvari harmony os sa skinom 12
Bice ovo zanimljivo

nemam pojma, pokrao Huawei sve ostale, pa bio 2 godine ispred svih u momentu zabrane

Nazad
Vrh Dno