Šta je novo?

Hardware/software sales

Ne znam, probao sam Yakuza 3 demo i bolelo je koliko je ono lose 🙂.

Ninja Theory has told CVG that it made no money from Heavenly Sword - one of the biggest PS3 exclusives released in the launch era of the console.

"It's difficult. Heavenly Sword came out pretty early on the PS3, and we sold, I think, a million and a half copies, and that's still not enough as an independent studio to break even," said co-founder Tameem Antoniades.

"The publisher potentially breaks even at that point, but the developers don't," he added, and it's for this reason that the developer chose to go multi-platform with its latest upcoming quest, Enslaved.

"It's just that when so many people have Xbox - I mean over half the market or more has Xbox 360s - why limit yourself to one platform?" commented Antoniades.

Da li je ovo moguce, ili je samo izvlacenje za to sto je njihova sledeca igra MP ?

Poslednja izmena:
Da Heavenly Sword izadje u ovom periodu chisto sumnjam da bi se i primakli toj cifri...Ja sam od te igre imao poprilichna ochekivanja , sada nisam zainteresovan da za nju dam tih 16-17 funti.

Ninja Theory has told CVG that it made no money from Heavenly Sword - one of the biggest PS3 exclusives released in the launch era of the console.

"It's difficult. Heavenly Sword came out pretty early on the PS3, and we sold, I think, a million and a half copies, and that's still not enough as an independent studio to break even," said co-founder Tameem Antoniades.

"The publisher potentially breaks even at that point, but the developers don't," he added, and it's for this reason that the developer chose to go multi-platform with its latest upcoming quest, Enslaved.

"It's just that when so many people have Xbox - I mean over half the market or more has Xbox 360s - why limit yourself to one platform?" commented Antoniades.

Da li je ovo moguce, ili je samo izvlacenje za to sto je njihova sledeca igra MP ?

Prica se i da ce i Insomniac krenuti njihovim stopama mada meni ova prica malo smrdi. Milion i po kopija na jednoj platformi im je malo? Pa logicno je da razvoj za dve platforme kosta jos vise onda ili mozda isto (ali da onda imamo slucaj Bayonetta porta za PS3) ali ovo sto oni pricaju pre mirise na hocemo vise para za nas a ne ono sto nam izdavac da na kasicicu.

Evo Heavy Rain je bio vrlo rizican projekat ali je vec prodao blizu milion kopija (Indigo Prophecy oko 800k na 3 platforme) i ljudi prezadovoljni prodajom a isto im je Sony izdavac. Plus HR produkcija deluje mnogo skuplje od Heavenly Sworda po meni. 80 glumaca, mnogo sati motion capture materijala za animacije, njihov sopstveni engine, kompleksniji scenario.

Pre ce biti da razvojni studiji u gaming industriji veoma osciliraju po kvalitetu i ambicijama. Neko hoce pare i da samo prezivi a neko da izda odlican proizvod i da ostavi neki pecat a pare ce doci automatski sa tim.

Koliko se secam cele price, njih je sony otkacio jer je bio razocaran kako je igra prosla i kakav im je finalni proizvod bio. Imas gerilu gde se nisu pokolebali sa kz-om na ps2 a imas i ninja theory gde su procenili da ih ne vredi zadrzavati. E sad, mozda 1.5m deluje mnogo, ali kada se setim marketinske kampanje ali i cinjenice da je dobar deo od tih 1.5m ili prodat kao platinum ili poklonjen u akcijama sigurno da ima razloga zasto sony nije impresionirala ne prodaja vec konacna zarada.

Znas sta je jos cudno, skoro tri godine je proslo od Heavenly Sworda. Oni sad prave Enslaved za oba sistema i evo najavljuju jos jedan veliki projekat. Kako to imaju para odjednom za dva projekta ako nisu bili zadovoljni prodajom?

Prica se i da ce i Insomniac krenuti njihovim stopama mada meni ova prica malo smrdi. Milion i po kopija na jednoj platformi im je malo? Pa logicno je da razvoj za dve platforme kosta jos vise onda ili mozda isto (ali da onda imamo slucaj Bayonetta porta za PS3) ali ovo sto oni pricaju pre mirise na hocemo vise para za nas a ne ono sto nam izdavac da na kasicicu.

Evo Heavy Rain je bio vrlo rizican projekat ali je vec prodao blizu milion kopija (Indigo Prophecy oko 800k na 3 platforme) i ljudi prezadovoljni prodajom a isto im je Sony izdavac. Plus HR produkcija deluje mnogo skuplje od Heavenly Sworda po meni. 80 glumaca, mnogo sati motion capture materijala za animacije, njihov sopstveni engine, kompleksniji scenario.

Pre ce biti da razvojni studiji u gaming industriji veoma osciliraju po kvalitetu i ambicijama. Neko hoce pare i da samo prezivi a neko da izda odlican proizvod i da ostavi neki pecat a pare ce doci automatski sa tim.

Fazon je sto je Heavy Rain napravio taj milion PRI PUNOJ CENI. Znaci, kada krenu Platinumi i ta ludila, igra ide u milion i po u najavi.

Heavenly Sword nije bio frontoloaded igra (frontloaded znaci da je najveci deo prodaje isao na pocetku, dakle u prvih par nedelja, kao FF XIII npr.), vec se igra razvlacila po bundleovima i Platinumima. Znaci, oni su napravili mozda 500-600k pre nego sto je cena bila DRASTICNO oborena.

Poslednja izmena:
U pravu si a uz to je i ps3 baza korisnika bila mnogo manja nego sad. Oni su jos i dobro prosli kad se sve uzme ali je to bila njihova odluka u svakom slucaju. Sad je situacija za sve mnogo bolja nego na samom pocetku zivotnog veka konzole.

Poslednja izmena:
Znas sta je jos cudno, skoro tri godine je proslo od Heavenly Sworda. Oni sad prave Enslaved za oba sistema i evo najavljuju jos jedan veliki projekat. Kako to imaju para odjednom za dva projekta ako nisu bili zadovoljni prodajom?
Hey, welcome to the world of today u kome se projekti ne finansiraju samo iz internih budžeta i od profita, već postoje investitori, banke, krediti...🙂

A da se obratimo domacim tajkunima/oligarsima/biznismAnima da neshto novca ulozhe/operu u razvoj video igara ?
'' Poshtovani , do mojih skromnih ushiju doshla je vijest o vashoj izuzetnoj finansijskoj situaciji.Znajuci sa medija da ste izuzetno ugladjena osoba , nemam nijedan razlog da vjerujem zlobnicima koji klevetaju da ste do bogastva doshli gazhenjem kako Bozhijih tako i ljudskih zakona.
Stoga , dajem sebi slobodu da vas pozovem da date nekoliko bespovratnih kredita za industriju video-igara.
Osim chisto chovjekoljubljivih razloga osjeticete i druge blagodati ovih djela.Radnik koji jedva cheka da dodje kuci da bi se posvetio kvalitetnoj igri nece primijetiti bestijalno izhivljavanje i odsustvo ikakvih prava na svom radnom mjestu.
Siguran da cete imati razumijevanja za ovu skromnu molbu , zhelim vam sve nalbolje. ''

Ubisoft's Wii-Exclusive Just Dance Sells 2 Million

Ubisoft's Wii-exclusive music and dancing game Just Dance has sold through over 2 million units to consumers worldwide, the publisher said Wednesday.

By reaching the milestone, Ubisoft said the game is now "the fastest-selling new intellectual property from a third-party publisher on Wii." Just Dance launched in mid-November last year and sells in the U.S. for $39.99.

Priznajem, zabavio sam se uz igru 😛.
Ima lokalni multi za 4 igrača i odličnu muziku. Samo treba društva i đuska može da počne.

Meni je najsmesnije sto je igra ubila prodajom, a niko od nas nije ni cuo za igru 🙂.

Kako niste čuli za Just Dance, pa debeli lala je u bar deset različitih postova pomenuo 🙂

U poslednjoj epizodi Pach-Attacka (http://www.gametrailers.com/video/episode-111-pach-attack/64279), Pachter je objasnio kako ide raspodela zaradjenog novca od prodaje igara.
Prosecna igra kosta 60$ i rasprodaja ide ovako :

$12 - retailer
$12 (PS360) / $10 (Wii) - console manufacturer

Following are quite variable:
~$10 for R&D (basically overhead for keeping people on the clock; varies based on how much the game sells, since salary is a fixed cost that doesn't increase with more sales)
~$8-$9 for marketing (~15% of what they think they'll sell based on a $60 price)

- rest of it goes to publisher

To 12 dolara po kopiji za retailera se mozda odnosi na gamestop jer su veliki mada je i to pod znakom pitanja kada se secam da je bio odlican tekst gde se prodavci zale da u vrh glave uzimaju 5 dolara po kopiji, ponekad i manje od toga. Svasta je Pachter pricao ali ne znaci da je sve sto on kaze tacno.

To 12 dolara po kopiji za retailera se mozda odnosi na gamestop jer su veliki mada je i to pod znakom pitanja kada se secam da je bio odlican tekst gde se prodavci zale da u vrh glave uzimaju 5 dolara po kopiji, ponekad i manje od toga. Svasta je Pachter pricao ali ne znaci da je sve sto on kaze tacno.

12 $ uzimaju bestbuy i gamestop koji makar u usa prodaju najveci broj igara(cini mi se oko 70%).

12 $ uzimaju bestbuy i gamestop koji makar u usa prodaju najveci broj igara(cini mi se oko 70%).

Razumeo sam ko uzima ali opet, ne moze se taj podatak uzeti kao cinjenica. Verovatno su tu razni dilovi u zavisnosti od "tezine" odredjene igre i kolicine koja se prodaje i izmedju koga se zakljucuje posao.

Naravno. Mislim da je on ovde više izvukao prosek da bi svima nama to predočio da mi imamo predstavu kako to funkcioniše

God of War 3 > 2 > 1

1.1 milion samo u martu samo u SAD-u...

http://twitter.com/stephentotilo

Da podsetim, prvi deo je imao prvomesecnu prodaju od 450k, dok je drugi skoro duplirao taj broj sa ukupno prodatih 833,209 kopija u svom prvom mesecu prodaje.

Prodaja u SAD-u:

Reporting Period: 2/28/2010 through 4/03/2010

PlayStation 2 118.3K
PlayStation 3 313.9K
PSP 119.9K
Xbox 360 338.4K
Wii 557.5K
Nintendo DS 700.8K

GOD OF WAR III* PS3 SONY Mar-10 1.10M
POKEMON SOULSILVER VERSION NDS NINTENDO OF AMERICA Mar-10 1.02M
FINAL FANTASY XIII PS3 SQUARE ENIX Mar-10 828.2K
BATTLEFIELD: BAD COMPANY 2 360 ELECTRONIC ARTS Mar-10 825.5K
POKEMON HEARTGOLD VERSION NDS NINTENDO OF AMERICA Mar-10 761.2K
FINAL FANTASY XIII 360 SQUARE ENIX Mar-10 493.9K
NEW SUPER MARIO BROS. WII WII NINTENDO OF AMERICA Nov-09 457.4K
BATTLEFIELD: BAD COMPANY 2 PS3 ELECTRONIC ARTS Mar-10 451.2K
WII FIT PLUS W/ BALANCE BOARD* WII NINTENDO OF AMERICA Oct-09 429.6K
MLB 10: THE SHOW PS3 SONY Mar-10 349.2K

(*includes CE, GOTY editions, bundles, etc. but not those bundled with hardware)

pokemon 1 - 1M
pokemon 2 - 700K
few_random_words mario few_random_words - 500K

:zgran:

Da, Mario igre se, inace, dosta dugo prodaju.

Inace, updateuj potpis, PC gaming :d link ne radi. 🙂

Inace, MLB The Show je zabelezio rast od oko 15%. Sa 305k na 350k.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno