Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

^ Nemaš ništa od slika ili attachmenta u poruci?

Jedino preko njihovog stora, ili na KP :) Ja hteo, pa odustao, mnogo mi to para, uzeo nešto slično (i naravno dosta lošije) preko AE za par $...

Jesto skupo, ali mi ovaj bas bas zapao za oko 😫 Mislio sam ako ima nesto ovako kod nad da bar uporedim cenu jer ovaj ce bas dosta da izadje sa carunom i pdv

Da li neko zna koja debljina padova mi treba za RX 580 Sapphire Nitro+ SE?! ;)

Idu 0.75 mm i problem je sto se tesko nalaze.
Imalo je samo na amazonu, kada sam ja trazio.
Neki kazu da i oni od 1mm mogu da budu zamena, dok negde pise da se zbog sabijanja smanjuje provodljivost.
Ukoliko ides na 1mm, svakako bi trebao malo da istrazis tu temu, naravno mozes da podelis zakljucke sa nama :)

Koje termalne podloge preporučujete? Valja li Thermal Grizzly Minus Pad 8 i da li može da se sabije?

Safirke RX 6600........... na 56..57k ili
Giga 1660 super........ na 46..47k

imate li neki savet?

6600 ces sa 30% vent da dobijes mnogo malu temperaturu i potrosnju, tipa ni leti nece preko 55-56 c. Ja imam xt, odlicne su.
Po meni saphire neprevazidjen, zbog toga bih se odlucio za 6600.

Rx 6600 se mogu spustiti ispod 45W potrosnje, bolji modeli cak i ispod 40W za nekih 29MH/s. 6600XT na 40-50W za nekih 32-33MH/s.

+20% u novcu
-20% energije
Da vidimo cega imamo vise 😃

Hvala puno na korisnim komentarima(y)

Evo recimo mog razmišljanja - mislim da ćeš kasnije lakše prodati 6600 nego 1660(s) ;)

Kako stoje danas LHR karte, da li je zastita probijena? Ima li nade da krenemcda ih gledam ili ne?

Prepostavljam da ovde ima mnogo upucenih rudara :). Zanima me nabavka polovne grafike po "normalnoj" ceni. Primecujem da konacno grafike pojeftinjuju. 1070 ima i za manje od 250e, 1080 za manje od 300. KP je prepun rigova kao pre 2-3 god, ima ih u ponudi po mojoj proceni preko 1000, mada svi imaju "dobre" cene, ali mi se cini da ponuda uveliko premasuje potraznju.
Da li ce doci u skorije vreme do totalnog preokreta kao prosli put, pa da recimo 1060 dodje znacajno ispod 100e?

Pa ako 1060 dodje ispod 100 jura koliko ostale slabije karte da vrede?
Ja sam jednu 1060 sa 3gb uzeo iz rudnika u to vreme za 70e, a bilo ih je posle i za manje. Recimo secam se da sam uzeo i jedu "bacacicu slike" R7 240 za 10e. Obe imam i danas i rade.

EXTENDERI:
008 009 010 011 012 PLUS PRO zlatni
....
neka preporuka?

pozdrav, da li može da mi neko pomogne oko OC za kartice
Radeon RX 6600 8176 MB · Sapphire
Micron GDDR6 · 113-2447LHM-WD1 da imam optimalnu potrošnju i rudarenje,pokušao sam da nađem na internetu ali bezuspešno (za rx6600 xt ima milion ali to za moje kartice ne odgovara) unapred vam se zahvaljujem pozdrav

Licno ne koristim AMD, ali ono sto imam zapisano za OC RX 6600 je sledece:
Core 750
MV 762
Mem 1900

Ovo su OC postavke za ETH
Trebalo bi da dobijes 29 Mh/s, potrosnja 56 W

Mozes da probas sa ovim postavkama, svakako najbolje da se javi neko sa licnim iskustvom sa ovim karticama...

Drugari, šta preporučujete od napajanja za 6x RX 580 4GB Sapphire Nitro+ a da može trenutno da se nađe za pristojne novce? Novo, polovno, KP, Mađari, svejedno ;)

LC Power Platinum, Seasonic Prime, neki Chieftec možda?

Drugari, šta preporučujete od napajanja za 6x RX 580 4GB Sapphire Nitro+ a da može trenutno da se nađe za pristojne novce? Novo, polovno, KP, Mađari, svejedno ;)

LC Power Platinum, Seasonic Prime, neki Chieftec možda?
Polovno:

Novo:

Niko nije spomenuo da na 1660s i RX 6600 može da se kopa dual ETH&TON uz malo veću potrošnju. Na RX 6600 dnevno dodaje i do 30%, na 1660s zavisi koliko je odvrneš svakako manje.
RX 6600 je chip novije generacije i kopaće nove coine efikasnije.
Best buy je i RTX 3060 Ti, uz novi LHR unlock sa lolminer gaming verzije idu i do 50mhs, 80% unlock.
Ja čekam šta će krajem meseca ETH da kaže za diff bomb, dal odlažu ili ne.
Ako ne odlože moglo bi biti jedno kratko vreme bukvalno džabe mašina, osim ako nekim čudom neki od mining coina ETC, RVN, FLUX, ERGO ne opali gore 10x cena.

Ja te AMD nikako ne volim
Inace ta 6600 je losa za Flux bas.
Ostalo se sve slazem.

Btw nisam vise mogao da cekam taj famozni 29.04 (eth dev meeting) i uzeo sam danas jos jednu 3080 strix 🤣
Nek ide zivot

Nazad
Vrh Dno