Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

TechPowerUp, samo pronađi tačan model karte i memoriju

Je l ima neko dobar bios za Sapphire Nitro + 8gb sa Hynix memorijom? Trenutno kopa na 26mhs a vidim da može i do 32 u nekim slučajevima. 30 bi bilo ok takođe
Sve moje kartice su sa Hynix memorijom, nisam siguran da li su majnerski biosi, covek od kojeg sam uzeo mi je rekao da bios-i nisu dirani. E sad, ja ih drzim na ovim podesavanjima:
1170 core clock, 2200 memorija i 900mv. Sve radi bez greske i daju oko 31mh.

Провери да ли можеш још мало да спустиш напон, а да ради стабилно.
Моје RX580 8GB Sapphire Nitro+ раде на 830~835 / mem. 2130 (већина и пар њих на 2000) / core 1140
Мањи напон нисам успео да извучем од овог, а да ради како треба.

31~32 MH/s

Evo, ovo su moja podešavanja i tu se vidi i hashrate

Prilozi

• IMG_20210517_205055.jpg
    IMG_20210517_205055.jpg
    333.6 KB · Pregleda: 77
Ma hoce i kod mene da radi sa manjim podesavanjima, ali povremeno pukne, a mrzi me da stalno podesavam. Ovako mi stabilno sve radi.

Treba mi pomoc.
U planu je da svoju 1070 uparim sa jednom 3080.
U nekoj skorijoj buducnosti je plan da se ubaci jos jedna 3080.
Vise od toga je naucna fantastika.
Treba mi predlog za sto jeftiniju plocu na koju mogu da se nakace ove 3 grafike i napajanje da podrzi te tri grafike.
Ako nekad dodjem do nekih para za cetvrtu grafiku onda bih dodao i za bolje napajanje i plocu ako je potrebna.
Sad je uslov 3 grafike na najeftiniju plocu i neko pristojno napajanje da sve to isprati.

Plocu i procesor mozes da uzmes bilo koju, nebitno je, 99% ploca ce raditi bez problema sa 3 kartice, vazno je da ima dovoljno slotova za kartice, memorija min. 4gb. Napajanje bi trebalo da uzmes malo kvalitetnije, NPR. ovo:

Pozdrav svima, danas sam poceo da rudarim, prvi dan je uvek tezak :) Bas nemam iskustva a pomoc bi mi mnogo znacila. Sve je radilo normalno, u pitanju su 3 kartice jedna 3090 i 2x3080, upravo mi je jedna 3080 pocela da daje oko 39-40 hasha a do tada oko 90-91, dok druga identicna kartica daje oko 94-95. Osim sto je smanjila hash povecala je potrosnju na 245(229w do tada). Za svaki slucaj sam iskljucio masinu. Inace kopanje je preko simplemininga, Svaka pomoc je dobrodosla.

^pregrijava se memorija.

Imas na ytube kako da zamenis termalne padove 3080 i 3090.

Pozdrav svima, danas sam poceo da rudarim, prvi dan je uvek tezak :) Bas nemam iskustva a pomoc bi mi mnogo znacila. Sve je radilo normalno, u pitanju su 3 kartice jedna 3090 i 2x3080, upravo mi je jedna 3080 pocela da daje oko 39-40 hasha a do tada oko 90-91, dok druga identicna kartica daje oko 94-95. Osim sto je smanjila hash povecala je potrosnju na 245(229w do tada). Za svaki slucaj sam iskljucio masinu. Inace kopanje je preko simplemininga, Svaka pomoc je dobrodosla.
MSI AfterBurning pa toj kartici malo "potkreši" krila...

Nije tacno. Na Asus Strix-u 3080 sve radi perfektno mesecima. Nikada nijedan invalid share nisu dale sta god da sam im radio.

Ma nisam mislio bukvalno al dosta njih ima problema sa memorijom.

Jedna radi odlicno a obe su Gigabyte, identicne, treca je Zotac 3090 i baca konstantno preko 120.
Jedna radi odlicno a obe su Gigabyte, identicne, treca je Zotac 3090 i baca konstantno preko 120.
I nije problem da se to desilo pa vratilio u normalu nego sad neprestano radi lose the bsca jedva 52 uz potrosnju od skoro 280 i grejanje.

I nije problem da se to desilo pa vratilio u normalu nego sad neprestano radi lose the bsca jedva 52 uz potrosnju od skoro 280 i grejanje.
Igraj se sa podešavanjima u simpleminingu, kreni od 0 i dizi polako klokove

Jel ima neko ko radi kablove od napajanja potrebno mi je da sredi 24pin konektor od godina korscenja i savijanja pukli su provodnici pa sada treba da iseci 24 pin i mozda 5 6 cm kablova i staviti novi 24 pin.

Ovo moje nije full modularno tako da covek to ne radi sto meni treba on samo pravi kablove na meru.

Poz, treba mi vbios za grafiku, GoldenMiner Radeon RX 560 4Gb, ako neko ima te kartice, lako može da ga skine sa Gpu-Z!

Prilozi

• PWJD1021[1].JPG
    PWJD1021[1].JPG
    159.3 KB · Pregleda: 20
  • IMG_E2425[1].JPG
    IMG_E2425[1].JPG
    94.9 KB · Pregleda: 19
Društvo, kakva je situacija u rudnicima ovih dana?! 🔥🔥🔥:p

Društvo, kakva je situacija u rudnicima ovih dana?! 🔥🔥🔥:p
Ubedljivo najbolje rx 580 saphire, target 62 c, fan speed max 28%. Definitivno ne mogu da im pridju ni jedne druge. 5700xt pulse se mnogo vise greju do 50% ide dan speed.
Ovih dana je bas bilo vruce, tako su mi bar moji rekli jer sam trenutno na moru, i da napomenem da je prostorija oko 30 kvadrata (4riga) sa prirodnom promajom- 3 prozora. Funkcionise dobro, valjda zbog rasporeda, tako da nisam imao potrebe da ubacujem ventilatore...

Da, saphire nitro + imam utisak da bi na 50c napolju radila kako treba.
Ja inace uvek gasim sve ako se spoljna temp priblizi 40c. Jednostavno necu da ih silujem. Potrosim 10ak min da enable-ujem disableujem/pauziram majning. Takodje bez klime, kontrolisana promaja. Od novih, 3070 zotac sa dva venta najtoplije. Ichil x4 sa 4 venta najhladnije.

rudnici hladni. vreme je za mali odmor ... :)

Sve zavisi od toga koliki je rudnik. Generalno, dok god je to 50-100 kartica u 50-60+ kvadrata, nije problem. U situacijama 300+ kartica, adekvatno hladjenje predstavlja ozbiljan problem u ljetnjim danima.

Vrh Dno