Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

OVih dana ako ti je prelazilo 60 65C, na leto ces imati problem.

Poslednja izmena:
60-65 je ok ako ti tako i ostane, al poenta je da ti kuleri rade na 20% a ne na 70%..

Stavi -tt 62 pa vidi u kolikom si problemu.

Takodje ako si underclockovao i undervoltovao gpu a memoriju odvrnuo do kraja, onda dzabe gledas tu temperaturu jer memorija ima mnogo vise, cak i na "aktivnom" hladjenju.

Ja bas i ne mogu da napravim da mi vent rade na 20% a da mi kartice budu 50-60 stepeni. Ima li neko ideju

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja bas i ne mogu da napravim da mi vent rade na 20% a da mi kartice budu 50-60 stepeni. Ima li neko ideju

Ne opterecuj se glupostima pusti ih na 70% i uzivaj

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Na 55-60 su mi sada. Ne moze bolje, barem kod mene

Ja se vodim logikom ako je rig na gajbi onda ga ne bih trpeo da rade 6 grafickih na 70%+ ventovi, a da imam dedicated prostoriju gde mi ne bi smetalo, tu nema potrebe da radi pod takvim uslovima (nego su minimalno uloziti i prilagoditi da obezbedim normalne temperature, jedna dvanaestica izmedju 2 karte i taj vent+grafa se cuju manje nego da ga nema, i naravno hladnija je).

Nisi napisao koja karta, koji klokovi, koji naponi, sta se kopa njom, koliko prasine imas u njoj itd itd... temperatura sama po sebi ne znaci nista. Ako je vise akas sa razlogom (da vise kopa ili dual), onda je opravdano (tj ako si ti tako odlucio onda si sebi opravdao odluku, sto ne mora da znaci da je ispravna), ako je akas jer je nisi produvao 6 meseci, onda *mjau**mjau**mjau*.

Poslednja izmena:
Eth samo kopam, razni klolovi nista previse i kako mislis da stavim jednu 12icu na 2 karte odozgo ?

Nisam mislio ti jer ni ne znam sta imas, nego generalno bolje staviti vent da ubacuje nov vazduh nego da se grafe pate u sopstenom oblaku vrucine..

Konkretno sam mislio ovo:
https://i.ebayimg.com/00/s/NTE4WDEwMjQ=/z/MxQAAOSwaBZZmz8S/$_86.JPG

Jasno,
Jel ventovi izvlace vazduh ili duvaji na karte ?

Obzirom na to da su okrenuti da duvaju na karte, rekao bih sa sigurnoscu da duvaju na karte :d.

Kod mene su temperature od 55 do 65 stepeni, ventovi 60-70%.

Imam pet 12-ica koje su iza karti i uduvavaju vazduh između karata, ali razmišljam se da ih prebacim ispred karti da izbacuju vruć vazduh, da vidim da li ima neke razlike.

A na koliko rpm ti rade ti ventovi 12ice

Pazite samo da stari arctic f12 i ovi novi sto se sad prodaju nisu isti, ovi novi imaju mnogo manji protok, tako da su shit

Sent from my P8000 using Tapatalk

E ljudi, imam 3500$ kreditne linije kod Bitmaina. Ima li neko ideju sta da kupim od njih, ili ako nekom treba ...

Ltc i Dash Asic masine,vec se zna ce oni ostati na tome da se kopaju samo preko Asic-a,perspektivni coini,Asic masine nisu skupe za njih..

Eth Asic glupo uzimati jer Eth prelazi na Pos krajem godine,Equihash tu ce biti samo jedan coin za kopanje Komodo sto je smesno,Cryptonight tu ce svi bitniji coini biti forkovani neki vec jesu,Blake2b to ne znam sto bi uzimao,Bitcoin Asic ne bi uzimao zbog velike tezine i treba ti mnogo komada Asic-a da bi iskopao nesto...

Ma za Dash imam 3 komada, trenutno nista i ne zaradjuju :) samo trose struju :) ali ide hold svejedno. Onda ostaje samo za LTC da uzmem

Pa Dash je odlican coin taj hold i jeste najpametniji,pa da onda Ltc i njega hold nece ni on nikad propasti kao ni Dash.

Eto saveta eto saveta :) ako bude love imas udeo :)

Ljudi koji vam je djavo sa tim 12icama, pa imate sobni vent od 40cm za te pare.

Zavisi koji kupis. Meni trenutno rade jos od proslog leta, nisam ih gasio ni zimi.

I dodati na racunicu 30-40 KW mesecno u tom slucaju :)

Da nema ko slucajno neko dobar bios za Sapp RX580 4gb Samsung memorija :) :)

Jel ima neko iskustvo sa kupovinom ASICa sa Bitmain sajta..koliko traba da stigne,koliko izadje postarina i kako prodje na carini ,koliko se placa

30% na vrednost valjda (carina + PDV), a ostalo sve i mene zanima isto.

I dodati na racunicu 30-40 KW mesecno u tom slucaju :)

Ako vec volis da racunar, izracunaj do kraja...
Jedan stoni vent od 40cm sa protokom vazduha od 3350 m3 kosta 2000din i trosi 50w.
Ekvivalent u protoku vazduha kod tog F12 su 35 kom koj bi kostali 31150din i trosili 100w.
Tacno je da ces 35 ventilatora od 12cm mnogo lepse i lakse da rasporedis ali sigurno nece imati bolji efekat od 2 kom od po 40cm, koji pritom kostaju 8 puta manje a trose isto. Sad ce neko reci "pa da ali ovi ce da traju" ja stvarno ne znam kolko da ocekujemo da traju, 10 godina?
Kupovina fensi ventilatora je po meni bacanje para, niko ih ne vidi, nije bitno dal ce da traju 1 ili 10 godina, ako vec kupujete od 12cm samo gledajte da imaju sto veci protok vazduha i sto manju cenu jer i oni podlezu garanciji od 2 godine.

... ako vec kupujete od 12cm samo gledajte da imaju sto veci protok vazduha i sto manju cenu jer i oni podlezu garanciji od 2 godine.

Tako je.
Bila je i neka akcija CMovih Sickleflow od 70CFMa za 800din. A možete i da se ispružite i za jetflo ili neke jače ako vam je volja, ili da poručite kineze od 150CFMa za iste pare, samo ćao garancija ako vrisne.

Namestam novu igracku i pojavile se greske u najnizem delu HWinfo.
Evo slike, da ne zna neko sta je to
be9b2a0833cf6cc2a9b11126e49c90ff.jpg

Nazad
Vrh Dno