Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Probao sam da zamenim risere ... samo ona pravi problem. Cak sam ubacio bio u drugi rig opet problem
Mislim da je grafa nesto ******a, zbunjuje me sto u windows radi normalno, probao sam u premieru da koristim GPU acceleraciju prijavljuje problem pri renderu ali windows i dalje radi normalno...

@Gadjan

Za obaranje napona ne znam, zar se to za AMD ne radi preko modovanja BIOS-a?

Nvidiji oboris voltazu kad joj smanjis Power Limit u AB, mada ako graficka dozvoljava onda moze i direkt voltaža u AB.

A Remote Desktop je ugradjen u skoro svaki Win, i od njega nema bolje za Win -> Win pristup (a ima i dobrih app na Android za pristup).

Jedina mana je sto da spolja pristupis moras da znas IP i otvoris port. Iz iste mreze (LAN) je najbolja opcija.

RDP radi na integrusi, nisi potrebne ti dummy vga.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Naponi se naravno mogu podesiti u biosu ali ja ne umem mnogo je to komplikovano i rizično, otkud znam šta je 100% stabilno, mnogo je to cimanja testiranja, pa onda upucavanje biosa, pa ako nešto zeza veliko cimanje za promeniti. A otkud znam i da li napon zavisi od takta gpu (pošto za različite novčiće menjam gpu takt i to poprilično). Tako da afterburner najviše volim, za čas se promeni po potrebi ili ako nešto zeza.

Remote desktop ću probati kad stignem, kao i Chrome, ali vga adapter mi je za sada nezamenljiv dok ne nađem savršeno rešenje. I kako misliš da otovrim port, za svaku IP sa koje prisupam? To mi je mnogo nepraktično jer teamviewer pristup na primer koritim sa nekoliko računara sa nekoliko lokacija, kao i na laptopu i telefonu

Ne, otvoris RDP port na ruteru ka rigu, i nadjes mu javnu IP adresu.
I onda mu tako pristupas sa drugih uredjaja.
U svakom slucaju bolje radi od TV, koji meni recimo u 24 sati zapucavao.

Samo što provajderi davaju dinamički IP, tj. menja se svakih par dana (ili pri svakom iskljuc/ukljuc rutera). Pa moras da je proveravas.
Neki vise korisnika guraju kroz jednu javnu IP preko NAT, onda mislim da RDP ne moze.

Samo moras da imas i podesen firewall kako treba, i samo port za RDP forwardovan na ruteru.

U svakom slucaju meni to radi posao, dok sam kuci pristupam preko mreze, kad sam na poslu direkt na rig.

Druga prica ako nemas prilike cesto da si fizicki kod riga.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Jel koristi neko laserski merac temperature? Ajde ako neko koristi da mi preporuci jedan

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Stigao cistac rigova. Jos samo onaj deo za vlagu da kupim sto ide na stoljpi i ima da budu cisti kao novi
87672a8f14259c5e769fadc29d5756ed.jpg

Jel ovaj kompresor ima podešavanje snage?
Ja imam neki ogromni, bojim se da pokida ventilatore.
Laserski merač možda sa Aliexpresa imaš velik izbor, nisam ni gledao kod nas cene.

Da li koristite backup mobilni internet kad ne radi kablovski? Razmišljam da uzmem onaj Telenor modem, Hotspot kako već zovu.
SBB već drugi put u dana ne radi po 5.6h,a nije se to tako često dešavalo, a godinama sam kod njih.
Drugi izbor nemam jer se nudi samo Telekom aDSL koji mi je ranije očajno radio, daleko sam od centrale.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ima. Ja sam sad cistio rigove sa 3-4bara max, ne bi sa 8 da probam

Koliko litara je ? Dolazi li pistolj uz njega i je li obican ili onaj sa cevcicom duzi ?

Poslednja izmena:
Ovaj sto sam ja kupio je 50l, 19k din, a ima i 24l, taj je 16k dinara. Uz njega ne dobijes ni pistolj ni crevo, to se posebno kupuje

Ja imam ovu zver.
Ne znam da li svaki ima podešavanje snage? Ili to mora da se uzme takav pištolj? Ja imam samo običan mali neki.

972a670712cc19ba62fd04b7595cfee6.jpg

Ljudi pazite i da vam kompresor ne izbacuju ulje ili kondenz, jer moze biti veselo po rigove.

I naravno da pritisak ne pocupa komponente sa stampanih ploca :d

Pa kad kompresor iznabija prasinu u ventove ima da cupate kosu

Sent from my P8000 using Tapatalk

Asus prime h270 plus gdje se nalazi opcija za auto paljenje u slucaju nestanka struje?

Dok rade ne cistim, samo dodajem, saka prasine po rigu mesecno.......

Elem, cistim usisivacem, cevcicom, cackalica i licna tanka

Sent from my P8000 using Tapatalk

sta god to znacilo iznabija....dok sam duvao pistoljem po ventilatoru, drzao sam ga da se ne okrece, nisam duvao direktno u ventilator, to bas nema nekog smisla, nego sa strane i okretao rukom polako ventilator. evo sad je cist, nema prasine uopste

Ma dajte ljudi molim vas, pa ko ima vremena da briše zalepljenu prašinu na rigovima?
Izduvam Kirby usisivačem i nikad nikakav problem sa kućnim kompom koji se davi u prašini od tepiha i garderobe.

Šta bi mogao da bude uzrok restartovanju riga? Dešava se otkad sam ubacio novu karticu, pretpostavljam da je nestabilan klok u pitanju?

Slabo napajanje.
99.9% je to uzrok restarta.

Da je loš klok, puko bi miner ili rig bi zakucao.

I treba čistiti komp a posebno rigove, prašina smanjuje hlađenje a i nije baš bezazlena za komponente. U svakom slučaju ja jednom u max. 6 meseci komplet očistim kućno komp.

Napajanje ne bi trebalo da bude, 850W na 3 x GTX 1060. Kada je bilo slabo napajanje, kompjuter se gasio.

Sad sam smanjio klokove na ovoj kartici za koju sumnjam da pravi problem, pa ću da vidim da li je do nje problem. Da nisam oštetio kutiju prilikom otvaranja, vratio bih je bez griže savesti. A da je reklamiram nemam osnova.

U 99% slucajeva restart je zbog neodgovarajucih klokova/voltaze grafika.

Meni se jedna karta gasila i restarovala komp smanjio klok i sve ok.
Ako si stavio +900 za memoriju velika verovatnoca da se neka od karti pregrejava i gasi komp:wave:

Stavio sam +180, u tome je problem. Evo sad sam vratio mem klok na difolt, da vidim da nije problem sa gpu klokom.

Koja je sada realna cijena za 380 kartice?

Koliko je dugoročno dobro da 2 kartice idu na 1 kabl iz napajanja? Dal je to unutra rasterećeno? Kartice su na 0.93V i troše 90W.
Ovo Raidmax nema više PCI-e izlaza nego 3,plus 3 SATA. Ovo je neko u suštini polu modularno napajanje.
16b7bd80bfec4ea972b90ef8ed0e1b20.jpg
5dada7f8f74caeae2f699137dc6b9b5f.jpg
7b269fb8daa10a1810a1a300cf78a546.jpg
164e3627328cbc0a817baac8a5342863.jpg

Pipni da li se greju kablovi ako su hladni onda je ok

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vrh Dno