Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

treba se odvojiti 10k sada za nove grafike, a etc ne mogu da kopam sa 3gb :D

Koje platinum napajanje ima najduzu garanciju, a da ima kod nas da se uzme?

Treba mi za 6xRX580, 1200 W ili vise?

Manja napajanja su jeftinija ali imaju manju efikasnost i uglavnom kracu garanciju?

Ili ako neko ima da preporuci dual PSU opciju, otvoren sam za predloge.

LC 1650 platina vrh napajanje. Bucnije je od EvGa i ostale konkurencije ali ipak je mining napajanje i cena niza.
Ko ne drzi rigove u stanu, sve preporuke... kazu mi i dobavljaci da nemaju reklamacije

Sent from my iPhone using Tapatalk

ajde da pitam, vec duze vreme drugar i ja imamo problem sa jednim rigom(al nikako da to sredimo) - biosi im nisu dobri, nesto smo skidali svojevremeno ali nisu dobri
5 kartica je tu: 2 red dragon 480/8gb samsung memorija, 2 red devil 470/4gb hynix, 1 red devil 470/4gb samsung memorija.

daju 26 a jedna cak i samo 24... ako neko ima bios da je ok, ili zna nesto provereno? da je ono bar 28-29 ili vec koliko okvirno moze

To je jako lose samsung memorija mora mnogo bolje, uzrok malog hasha mogu biti driveri, trebaju vam blockhain driveri i naravno patch

Kakav resell ima uopšte to LC1650 mining edition napajanje? Mislim okej snaga, mada nema nikakav sertifikat, i čini mi se da ima 2x8cm ventilatore i da je baš mnogo bučno.

To je jako lose samsung memorija mora mnogo bolje, uzrok malog hasha mogu biti driveri, trebaju vam blockhain driveri i naravno patch

nije to prvi ati rig koji imamo. ali jedini koji zeza. recimo jedna karta (koja daje od 22 od 24 - ostale su sve na oko 26), vise daje kad je na 1750 memorija(oko 24), dok na 1850 ne daje preko 22... ostale 4 su bolje... znam da smo brljali sa biosima ranije i da je ovako ostalo.. ali mi zao da ovoliko slabije radi ovaj rig - u odnosu na ostale ati

LC 1650w je generalno ok, ima puno konektora i radi poso, ali mu efikasnost nije jača strana možda je max 75%, a i bučno je, po meni mnogo je bolje LC 1200 platinum za slične novce....

75%??? Ako je tako onda je to katastrofa lose napajanje, ne moze ni 80+ cert da ima (obican, ne bronza) a kamoli gold/platinum...

Zavisi koliko se optereti, ali sam čitao na slack da su ljudi upoređivali 2 ista riga 6x580 8g (u dual mining) jedan sa LC 1200w platinum drugi sa LC 1650w mining napajanjem i razlika je bila 250w mereno iz zida.... valjda 950w naspram skoro 1200w
Možda nisu baš 100% te cifre al kolko me mozak služi razlika je bila poprilična...

Tacno, ne pise nigde da li je platina. 1200 i 1800 pise da jeste platinum, ovde nisu napisali ni na pakovanju ni na nalepnici napajanja koji je quality, osim da je 85% efficiency.

Sent from my iPhone using Tapatalk

1650w mining je daleko od platine pa i gold je po meni upitan, ali opet nemojte me uzimati previše za ozbiljno nemam ta napajanja sve je rekla kazala, video sam 1650w mining u akciji i nisam bio oduševljen jer se čuje kao rx-ovi referentni sa 100% fan....

Upravo ja pustao dual ETH + sia rx 580 8Gb i vuce iz zida 950w Platinum seasonic prime 1200w. Tako da mi se ta merenja poklapaju kao istinita.

Moj raid 1.2kw gold tera 6x580 8g powercolor u dual sa tu nekom potrošnjom oko 970-980w mada nisu najbolje podešene grafike napon je ~0,94, verujem da može i niže, te grafe sam prodao tako da nemogu da probam....

Zavisi koliko se optereti, ali sam čitao na slack da su ljudi upoređivali 2 ista riga 6x580 8g (u dual mining) jedan sa LC 1200w platinum drugi sa LC 1650w mining napajanjem i razlika je bila 250w mereno iz zida.... valjda 950w naspram skoro 1200w
Možda nisu baš 100% te cifre al kolko me mozak služi razlika je bila poprilična...

Ako je tako, onda mu je efikasnost oko 72%. Katastrofa, kao kinez od 1500 dinara

Kada god udjem u neku sekciju jedna stvar je uvek ista ... Sivilo crne i negativne misli :)

Imam dve RX 580 8GB Nitro+, obe davale od početka oko 29.7 mh/s kod eth ili oko 810 h/s kod etn npr. od pre neki dan jedna totalno nestabilna po logu, baca oko 25-29.7 mh/s ili oko 750 do 800 h/s... Osetno manje i varira, ima li neko ideje zašto, kolko znam nisam ništa značajnije petljao...

Argumentovano, nema sta. Daj da vidimo tvoju matematiku, bez praznih prica i postova.

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

A što se tiče gore cifre od 210$ po rigu, ja ne bih iznosio čak ni špekulacije koliko nosi jedan rig of 6 kartica mesečno jer je diff danas išao do 12m, a pre mesec dana je bio oko 7m, nekad samo probije 9m, i onda se baci dole na 6m. Isto cena je pre par dana bila 300$, a sad je 450$, sa tim da ide na 500$ često.

Gde gledaš ETH diff, molim te baci link, hvala :)

Desava se i boljima od tebe, bez brige ;)

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

to ti pricam, cutim i citam sta pisu pametniji, sta ja sa jednim rigom od 4 kartice znam sta je napajanje :) za mene samo samo frontier 500w i 4 kartice po rigu.

Da cutis-i ne bas, ne cutis, ali nista konretno ne pricas da izmerimo mi tu tvoju misticnu pamet :)
A ako ti treba frontier, ok, ti valjda znas sta ti treba :)

Vrh Dno